02.06.10
18:09
Здравейте.Скоро навърших 18 год. ,185 см. около 85 кг. Значи напоследък (от около месец),тренировките ми протичат доста зле,сравнение с преди.В началото влизам мотивиран,но бързо се уморявам и забелязох,че страшно много се потя по челото.Направо съм река!Гледам другите в залата и по-пълни които въртят вело-то или тичат на пътеката,са направо сухи сравнение с мен!И даже потенето продължава някой път и до 30-40мин. след края на тренировката.Това малко ме притеснява.Също така,по време на тренировка пия аминокиселини (Интраболик) разтворени в 1 л. вода.Някъде по средата на тренировката ми става толкова тежко и направо ми се гади,а устата ми е суха и ми се пие вода,но не мога!За цялата тренировка едвам изпивам 500мл. !!!Останалото си го допивам в къщи и след около 30 мин. си пия протеина.Преди нямах проблем да изпия и литър и полувина по време на тренировка.Веднъж даже след малко по-тежка тренировка за гръб,след като се преоблякох и излезнах навън,изведнъж пребледнях,стана ми много лошо и повърнах.Незнам какво ми става..Храната е на ниво,даже по-добра от преди.Добавките съшо - аминокиселини + протеин.Като главен симптом според мен е потенето,защото то започна първо.В началото забелязвах обилно потене,после се появи и гаденето по време на тренировка и след това малко спад в силата.Също така,преди след тренировка бях що-годе свеж,а сега направо ми иде да легна и да заспя.Много е гадно чувството,че не си направил пълноценна тренировка.Ще бъда наистина благодарен на всеки отзовал се с полезен съвет!
Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 02.06.10 18:09.
Според мен проблема е във водата. 1 литър и то по време на тренировка е доста. Аз чак към края на тренировката пийвам и то максимум 2-3 глътки. Сигурно водата доста те подува, а след това от много напъване е нормално да повърнеш. Аминокиселините не можеш ли да ги приемаш след тренировка?
02.06.10
18:44
Едва ли е от водата,защото както казах по-горе,преди си пиех по литър и полувина по време на тренировка.Чувал съм инструктори да казват,че пият по 2.5-3 л. по време на тренировка!Аминокиселините се пият по време на тренировка (така пише на етикета,така и правя).
3 литра!? Да 333, кажи им да се самоубиват както намерят за добре на тия инструктори! Каквото и да ми говорите повече от 1л вода за 40-50 мин тренировка отива на пълна простотия. Вие какво, тренирате ли или се жабуркате с вода? И аз преди изпивах по 1,5-2л на тренировка, защото така бил казал еди кой си или пък защото 70% от мускулната клетка била вода, но единствения резултат беше гадно издуване.
Абе не е от водата 100% - вода дори трябва да се пие по време на тренировка.
Все пак е лято примири се с потенето.
ЗА водата аз единствено на тренировка мога да пия вода.2л си отиват за малко повече от час без проблем,все пак като се потиш трябва да възстановяваш.
Това ме навежда на мисълта,че може да се дехидратираш,щом не пиеш много вода,а се потиш като река.
02.06.10
23:03
Аз пък съм свикнал, понеже дълги години трениорите са ми казвали, да не пия вода на тренировка и дори 15 мин след. И ми е много чудно що за тренировка ще е това с 3те литра вода. Може ли да обясните защо е важно да се пие по време на тренировка. До автора потене, уморяване, отпадналост са едни от признаците на диабет. Не се стряскай, но всичките неща които си споменал според мен се дължат или на преумора(почини 1,2 седмици) или липса на дадени вещества в организма (според мен минерали един познат беше така поради липса на желязо и се оправи за около месец) или по-сериозен здравословен проблем като първото което споменах. Пробвай да починеш само това мога да те посъветвам като не професионалист или отиди на лекар.
03.06.10
07:36
съгласен съм с горния пост ... Почини си и недей да пиеш много вода по време на тренировка.На мен лично започва да ми са повдига ако изпия повече от 1/2 литър камо ли пък ако трябва да правя клекове или тяга.
03.06.10
09:46
Ехее.. Аз пия по 200 милилитра вода по време на тренировка. Ако пия повече ще си повърна като едното нищо особено при клек,тяга,обръщания,лежанка,военна преса. Също и гледай да не ядеш около 2 часа преди тренировка.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 03.06.10 09:47.
Аз пия точно колкото ми се пие :) Понякога 250 мл,понякога литър и половина.Жаждата според мен е отлична инцикация.
казано от -=REFLEX=- на 02.06.10, 18:09:
Здравейте.Скоро навърших 18 год. ,185 см. около 85 кг. Значи напоследък (от около месец),тренировките ми протичат доста зле,сравнение с преди.В началото влизам мотивиран,но бързо се уморявам и забелязох,че страшно много се потя по челото.Направо съм река!Гледам другите в залата и по-пълни които въртят вело-то или тичат на пътеката,са направо сухи сравнение с мен!И даже потенето продължава някой път и до 30-40мин. след края на тренировката.Това малко ме притеснява.Също така,по време на тренировка пия аминокиселини (Интраболик) разтворени в 1 л. вода.Някъде по средата на тренировката ми става толкова тежко и направо ми се гади,а устата ми е суха и ми се пие вода,но не мога!За цялата тренировка едвам изпивам 500мл. !!!Останалото си го допивам в къщи и след около 30 мин. си пия протеина.Преди нямах проблем да изпия и литър и полувина по време на тренировка.Веднъж даже след малко по-тежка тренировка за гръб,след като се преоблякох и излезнах навън,изведнъж пребледнях,стана ми много лошо и повърнах.Незнам какво ми става..Храната е на ниво,даже по-добра от преди.Добавките съшо - аминокиселини + протеин.Като главен симптом според мен е потенето,защото то започна първо.В началото забелязвах обилно потене,после се появи и гаденето по време на тренировка и след това малко спад в силата.Също така,преди след тренировка бях що-годе свеж,а сега направо ми иде да легна и да заспя.Много е гадно чувството,че не си направил пълноценна тренировка.Ще бъда наистина благодарен на всеки отзовал се с полезен съвет!
кога за последно си почивал 1-2 седмици?
темата отиде към пиенето на вода ... аз пия по около литър на тренировка и не ми е проблем
друга причина е смяната на времето - докато се адаптираш към горещините, може да си отпаднал
03.06.10
10:54
казано от junkhead на 03.06.10, 10:00:
Аз пия точно колкото ми се пие :) Понякога 250 мл,понякога литър и половина.Жаждата според мен е отлична инцикация.
Точно жаждата показва,че започваш да се обезводняваш.
03.06.10
11:16
казано от FRANKO1 на 03.06.10, 10:44:
кога за последно си почивал 1-2 седмици?
темата отиде към пиенето на вода ... аз пия по около литър на тренировка и не ми е проблем
друга причина е смяната на времето - докато се адаптираш към горещините, може да си отпаднал
Последната ми почивка мисля,че беше от 22 Февруари,до към 5 Март (контузия).Почивка точно сега едва ли ще стане,защото в Понеделник си взех картата (за 1 месец).За адаптацията към жегите - и аз това си мислих в началото,но вече този проблем продължава повече от месец (а и преди не ми се е случвало).
П.П. Аз доколкото знам и съм чел,усетиш ли чувството “жажда” ,вече си се дехидратирал!
03.06.10
11:18
казано от -=REFLEX=- на 03.06.10, 11:16:
П.П. Аз доколкото знам и съм чел,усетиш ли чувството “жажда” ,вече си се дехидратирал!
Именно.
03.06.10
11:53
‘’Храната е на ниво,даже по-добра от преди’‘
я постни да видим колко е на ниво(да не би само на теб така да ти се струва)
03.06.10
12:34
7:20 - протеинов шейк + банан
10:10 - 5 цели яйца
13:30 - месо + гарнитура
16:30 - месо + гарнитура
18:30 - тренировка
Интраболик
19:30 - протеинов шейк
20:30 - месо + гарнитура
23:30 - 250 гр. извара
Месото в повечето случаи е пилешко,но понякога вкарвам риба или свинско.Гарнитурата е или ориз или картофи.Като грамаж не мога да кажа,защото нямам кантар :) Сега се сетих за друго нещо.Може ли да е от недоспиване?Защото като си легна към 0:00 и докато заспя към 0:30 после ставам към 6:50 ,ми се връзват горе доло 6:30 сън.Може да пробвам известно време да не пия изварата,а да си лягам по-рано - към 22:00.
04.06.10
08:47
казано от -=REFLEX=- на 03.06.10, 12:34:
7:20 - протеинов шейк + банан
10:10 - 5 цели яйца
13:30 - месо + гарнитура
16:30 - месо + гарнитура
18:30 - тренировка
Интраболик
19:30 - протеинов шейк
20:30 - месо + гарнитура
23:30 - 250 гр. извараМесото в повечето случаи е пилешко,но понякога вкарвам риба или свинско.Гарнитурата е или ориз или картофи.Като грамаж не мога да кажа,защото нямам кантар :) Сега се сетих за друго нещо.Може ли да е от недоспиване?Защото като си легна към 0:00 и докато заспя към 0:30 после ставам към 6:50 ,ми се връзват горе доло 6:30 сън.Може да пробвам известно време да не пия изварата,а да си лягам по-рано - към 22:00.
ами да за трениращ с тежести според мен 6:30 часа не стигат съдейки по себе си и обкръжението си
04.06.10
09:07
Както каза ватман и франко, сигорно си претоварил. Почини си, върви да те прегледат профилактично, и след 1-2 седмици почвай пак със мръсна газ!!