16.02.05
18:28
знам че жълтъците са малко токсични и доста мазни (макар и с полезни мазнини) и бях чел в сайта, че трябва да се избягват повече от 3 жълтъка седмично. вие какво мислите, 6 жълтъка много ли са, и по принцип колко е разумния максимум на седмица?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 14:55.
16.02.05
18:42
нормално е , спокойно...жълтъците не трябва да са повече от 2 на ден.
17.02.05
08:40
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40242#40242
Значи ако ядеш всеки ден яйца иможе и по 14 на седмица така ли? Аз знам, че по принцип повече от 1 яйце на ден не трябва, но предположих че се отнася предимно за жълтъците, т.е. колкото си белтъци искаш...
До тук това ти е втора забележка от мен!
Това е второ официално предупреждение от мен!
Пиши на кирилица за да няма наказание!
17.02.05
14:50
...
Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 22:00.
Въпросът две, три или повече е здравословния минимум е много спорен.
Според FDA нормата се движи към 2 жълтъка на ден при 2000 калорийна диета, при спортуващи дозата може да бъде увеличена, но от друга страна зависи и от количеството наситени мазнини в цялостната диета, което при бодибилдърите е доста високо. Друг фактор в полза на по-голямо количество жълтъци е фактът, че напоследък холестеролът приеман чрез храни /който е в основата на “обвиненията” срещу жълтъците/ беше доста сериозно реабилитиран като причиняваш увеличение в лошия холестерол. Въпросът е и изключително индивидуален, хора без проблеми с холестерола в кръвната плазма могат спокойно да приемат и по-големи количества.
Объркано, а?
Ако ви се струва много сложно да асимилирате и прецените факторите които биха повлияли върху вашия собствен организъм, моят съвет е да се придържате се към не повече от 2 жълтъка дневно.
26.03.05
02:07
Абе сериозно ли говорите за тия жълтъци бе?Жълтъци?От кокошки? : ) Как може да са опасни бе аз съм изяждал по 7-8 на ден!От темата “Пърдите ли?” научих че в тях има сяра и после мирише! : )
Нещо друго става ли??
бе хапвай си спокойно не се притеснявай за нищо ... на мене често ми се случва след фитнес, като се прибера веднага един голям омлет да си направя 5-6 цели яйца със шунка :) супер засища
30.03.05
01:33
Аз също си хапвам яко яйца със жълтъците.Дори в някой дни над 10.Като хвана тигана едни бъркани яйца с много сирене и подправки :) :P :mrgreen:
ооооо какви ги гороря огладнях нищо че е един и нещо вечерта явно пак ще пържа :P .Хаиде чао ще ходя да ям. :arrow: