Шест жълтъка на седмица много ли са?

16.02.05
18:28

знам че жълтъците са малко токсични и доста мазни (макар и с полезни мазнини) и бях чел в сайта, че трябва да се избягват повече от 3 жълтъка седмично. вие какво мислите, 6 жълтъка много ли са, и по принцип колко е разумния максимум на седмица?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 14:55.

WO

16.02.05
18:42

нормално е , спокойно...жълтъците не трябва да са повече от 2 на ден.

17.02.05
08:40

Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=40242#40242

Значи ако ядеш всеки ден яйца иможе и по 14 на седмица така ли? Аз знам, че по принцип повече от 1 яйце на ден не трябва, но предположих че се отнася предимно за жълтъците, т.е. колкото си белтъци искаш...

До тук това ти е втора забележка от мен!
Това е второ официално предупреждение от мен!
Пиши на кирилица за да няма наказание!

17.02.05
14:50

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 22:00.

17.02.05
18:24

Въпросът две, три или повече е здравословния минимум е много спорен.
Според FDA нормата се движи към 2 жълтъка на ден при 2000 калорийна диета, при спортуващи дозата може да бъде увеличена, но от друга страна зависи и от количеството наситени мазнини в цялостната диета, което при бодибилдърите е доста високо. Друг фактор в полза на по-голямо количество жълтъци е фактът, че напоследък холестеролът приеман чрез храни /който е в основата на “обвиненията” срещу жълтъците/ беше доста сериозно реабилитиран като причиняваш увеличение в лошия холестерол. Въпросът е и изключително индивидуален, хора без проблеми с холестерола в кръвната плазма могат спокойно да приемат и по-големи количества.
Объркано, а?
Ако ви се струва много сложно да асимилирате и прецените факторите които биха повлияли върху вашия собствен организъм, моят съвет е да се придържате се към не повече от 2 жълтъка дневно.

17.02.05
18:53

Може ,но не да ги изядеш в 1 ден

LA

26.03.05
02:07

Абе сериозно ли говорите за тия жълтъци бе?Жълтъци?От кокошки? : ) Как може да са опасни бе аз съм изяждал по 7-8 на ден!От темата “Пърдите ли?” научих че в тях има сяра и после мирише! : )
Нещо друго става ли??

26.03.05
16:46

от яйцата верно яко се пърди и мирише :)

27.03.05
20:44

бе хапвай си спокойно не се притеснявай за нищо ... на мене често ми се случва след фитнес, като се прибера веднага един голям омлет да си направя 5-6 цели яйца със шунка :) супер засища

28.03.05
11:55

Моите са 18-20 за седмица и проблеми нямам.

AR

30.03.05
01:33

Аз също си хапвам яко яйца със жълтъците.Дори в някой дни над 10.Като хвана тигана едни бъркани яйца с много сирене и подправки :)  :P :mrgreen:
ооооо какви ги гороря огладнях нищо че е един и нещо вечерта явно пак ще пържа :P .Хаиде чао ще ходя да ям. :arrow:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1