Често контузаем бицепс

04.06.10
14:38

От може би година и нещо ми изостават бицепсите и най-вече левия. Трицепсите вървят обаче бицепсите не са добре... 190см 17год 74-75кг.
По принцип от както почнах да тренирам имам проблеми с левия бицепс. Чупил съм си ръката в лакътя и сега мога да разтварям ръката в лакътя повече от обикновеното и е крива там.
Контузията се появява най-често при набирания за бицепс и за гръб. Също се появява при играта на волейбол. Според мен е от прекаленото разгъване на бицепса/предмишницата. Стремя се да правя  много бавно набиранията и да изпъвам ръката нормално, но нз... Болката се усеща от долната част на бицепса и понякога в предмишницата. Когато се контузи не мога на тренирам бицепс и да се набирам за бицепс 4-5 дни без да ме заболи и това ми прецаква тренировката доста често. Също така изглежда от счупването бицепса на лявата ми ръка е много много по-слаб от десния и много по-безформен.
По принцип тренирам така:
1. Крив лост 1х12, 2х6-8 3х6-8 (това са 1,2 и 3та серия и повторенията и съответно увеличавам кг с 5 до 10)
2. Скотово с крив лост същите серии с г/д същия брой повторения и приблизително същите кг. като предишното упр.
3. Концентрично сгъване 3 х12 повт тук го правя с малко килограми и гледам да е повече повторения, защото вече доста съм изтощил бицепсите
4. Чукове 3х12 повторения и малко килограми
Добре ги изтощавам, но доста често левия бицепс отказва напълно и ме спира напълно...
Моля за съвети как да преодолея честото появяване на тази контузия и ако трябва да се смени нещо в програмата за по интензивен растеж на бицепсите и съответно ако мога да го нареча “отбъгване” на бъгнатия ми бицепс :(
Благодаря предварително!

04.06.10
14:49

казано от 6uuuppp на 04.06.10, 14:38:

... 190см 17год 74-75кг.
...
По принцип тренирам така:
1. Крив лост 1х12, 2х6-8 3х6-8 (това са 1,2 и 3та серия и повторенията и съответно увеличавам кг с 5 до 10)
2. Скотово с крив лост същите серии с г/д същия брой повторения и приблизително същите кг. като предишното упр.
3. Концентрично сгъване 3 х12 повт тук го правя с малко килограми и гледам да е повече повторения, защото вече доста съм изтощил бицепсите
4. Чукове 3х12 повторения и малко килограми
...

Здрасти, 6uuuppp!

Струва ми се, че прекаляваш с тренирането на бицепса. 4 упражнения са много, по мое мнение. Дори когато тренирах билдърски, не съм правил повече от 2, максимум 3 упражнения и то с много по-малко серии от теб. Изолиращите движения (скотово и концентрично) в твоя случай не помагат да се заздрави бицепса, аз бих ги махнал.
Наблегни повече на многоставните тежки движения - набирания и гребания.

04.06.10
15:03

По-едно време мислих да я сменям на:
1. набирания 3 серии до откат
2. крив лост 3 серии с по-малко килограми
3. чукове 3 серии с малки килограми
Но не го направих, точно поради лесните контузии от набиранията... След малко отивам на фитнес и ще я пробвам?

Човек,
Съчувствам ти, но това е всичко което мога да направя...

Не е тоя форум мястото...
Какво да правиш може да ти каже само някой, който е много навътре във фиртнеса и е с медицински опит и ТИ Е ВИДЯЛ КОНТУЗИЯТА НА РЕНТГЕН, КАКТО И ФИЗИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ НА РЪКАТА.

Може и от едно упраженние само да направиш сериозен проблем, може и от 10 упражнния на ден нищо да ти няма....
Според мен лошото е в това коеот казваш...
Представям си нещо от типа:
- счупване в долната част на раменната кост, при ставата... В тоя случай лошото зарастване може да отмести и лъчевата, и лакетната кост, които се хващат за ставата и на практика в зависимост коя и как е отместило, различни обичайни движения за бицепса стават... необичайни. Тук въпросът е кои точно и много зависи от точната травма и зарастването й в детайли.
- счупване пак в този район, което е зарастнало правилно, но е унищожило резервоара на ставната течност, което пък почва постепенно да прави всичк идвижения в ставата необичайни.
- вторично възпаление в следствие на възпалената кост или натоварването  ипоемането а напрежение от ставата, увеличеното й движение и прочие, коеот се пренася в ставата.

Някъде в скелетната структура и ставите ти виждам аз проблема на бицепса. Нещо там ти “спира движението”. Това че бицепсът ти отказва не говори че му липсва упражнение или хранителна добавка ,а че има притиснат нерв, който го блокира... Не се шегувай... Не е просто контузен бицепс че да го тласнеме лека полека към хипертрофия.
И никой тука не ти знае травмата. Как може да чакаш съвет?

Трябва ти:
1. Ортопед.
2. Травматолог.
3. Ревматолог.
4, Кинезитерапевт.

И даже, най хубаво и четиримата.
Положението е сериозно, а ти ни караш да играем на тото. На практика имаш крайник, който по някаква причина се движи неестествено и ни караш да му оформиме бицепса!
Сериозните проблеми искат сериозно лечение.

Единствено мога да ти кажа, ако все пак на своя глава продължиш да тренираш, бицепсът задължително с леки килограми и задължително с крив лост, а не с прав, за да не го усучеш още... При кривия лост поне напрежението се поема и от двете предмишнични кости и се разпределя на цялата става, а иначе е частично и рискът е още по - голям...

ТИЯ ГЕНИАЛНИ ИДЕИ ЗА НАБИРАНИЯ “ДО ОТКАТИ” ПРОСТО ГИ ЗАБРАВИ!
(Че при откат, както викат у северозападна българия, че земе нещо да са откине...)

Позрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 04.06.10 18:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1