04.06.10
10:14
Здравейте, чета форума от дълго време, но не съм коментирала и т.н. Момиче съм, на 23г., 174см, 57-8кг. Ам... незнам как да започна точно, защото пускането на тема си е своеобразен монолог. Проблемът се състои в следното :
Занимавала съм се със спорт на по-крехка възраст / да кажем 13-14г./ , сериозни тренировки до един момент, когато ученето излезе на преден план. Оттогава поддържам форма и то, типично за по-голям процент от жените, когато осъзная че съм започнала да качвам лекичко и се изстрелвам към залата с надежда за ефект. Такива са и тренировките ми от край време - няколко месеца тренирам, храня се по някакъв не особено строг режим / за моите претенции задоволителен / и.. след това спирам /я сесия, я работа/ :) Не пуша, рядко пия, не изпитвам особено голяма нужда от захар, шоколади и т.н. М... на въпроса за добавките : иска ми се да разбера, някоя жена от форума дали ползва добавки. Целта ми.. как да кажа, насочена е към качване на маса на рамене , гръб.. ясно ми е, че не е възможно само в тази зона , че нормалния растеж на мускулите за година е до 1-2 см и т.н. и т.н.- безкрайни теми. Взимала съм суроватъчен протеин преди, а. whey и.. други добавки никога. За креатин - знам, че води до задръжката на вода, а при жените това е противопоказно, но.. ако се намери някоя запозната, или дори някой от мъжете - приемам съвети относно различни добавки - витамини/ за б12 ме интересуваше, но.. чета постоянно противоречиви мнения/ , ..креатин, глутамин, таурин бля бля.. различните аминокиселини, и .. естествено , ако ползвате , мили дами.. моля да споделите и хранителния режим, който спазвате , за да е ефективна при вас съответната добавка / хр. режим накратко разбира се, за да няма отказали се мераклии да отговарят на темата / .. :) Иска ми се жените да се включат, защото добавки за мъже и жени.. има значими разлики .. Друго за момента не се сещам да напиша, запазвам си правото на корекции по поста и.. то стана малко като дневник, но да кажем, че сега е поредния период, който съм решила да оползотворя ходейки по-редовно да тренирам. Желая да добавя, че въпреки паузите във времето, съм запазила някаква сносна физическа подготовка, форма ..не съм начинаеща. Относно добавките, чувствайте се свободни да обяснявате и медицинските аспекти, ако желаете, не е проблем да ги разбера, в сферата на медицината съм / 10 секунди реклама прозвуча, ама .. :) шанс /. Благодаря, на който е стигнал до края на поста :) Поздрави!
Темата беше редактирана от cvety.gd на 04.06.10 10:19.
А можеш да видиш дневника на Карпи и да я попиташ - тя беше на креатин.
Мнението беше редактирано от Инис на 04.06.10 19:53.