05.06.10
10:24
Привет!Взел съм си рибено масло на GNC (тук бих приел препоръки за марката на следващата опаковка) ,но наскоро изникнаха съмниения ,че го консумирам грешно ,след като никой не ме уведоми как точно се прави ,а и ми се стори глупаво да питам нещо ,което изглежда елементарно.Както е капсулката ,аз я сдъвквам в устата ,приемам течността в нея и изплювам самата обвивка ,но разбрах ,че правилният начин е да се гълта цялата капсула.
Също така искам да попитам дали е проблем ,че съм държал опаковката на стайна температура.След като наскоро времето се стопли ,капсулите омекнаха и искам да знам ,дали са годни за консумация.
Благодаря предварително!
05.06.10
10:41
Ау, не искам да знам какъв вкус има течността :) :) :)
Няма проблеми с темперетурата, пий си ги :) ЦЕЛИ ОБАЧЕ
Количество - цена, според мен излизат най-изгодни Ultra Omega 3 NOW
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 05.06.10 10:43.
Следващи Омеги - Controlled labs Orange Oxy Mega/NOW Ultra omega 3
Гълташ всичко :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.06.10 10:55.
Благодаря много.Вкусът на течността е точно толкова отвратителен ,колкото си представяш ;D
П.С А тези ,които сте ми препоръчали , има ли ги по аптеките или трябва да се поръчат?
Мнението беше редактирано от Kennel на 05.06.10 11:26.
05.06.10
11:30
Едва ли ги има по аптеките, там обикновено има такива, които изглеждат евтини като отношение хапчета-цена, но в общия случай е заблуда, защото концентрацията е толкова ниска, че трябва да пиеш 5+ хапа, за да достигнеш количеството в едно драже Ultra Omega 3 :)
казано от Стоянчо на 05.06.10, 10:53:
Гълташ всичко :)
ОxyOmegata не е ли слабичка сравнение с ултрата ?
05.06.10
11:33
По - слаба е от УлтраОмега-та на NOW Foods.
И все пак по-добре ли е да ги държа в хладилника ,или няма значение ?Също така да питам по колко капсули на ден да приемам (17г , 178см ,70 кг).
healthstore.bg/component/option,com_atvirtcompare/compare,%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8/lang,bg/manuf_id,1/pid,1134/product_id,644/ptype_id,21/target_manuf_id,12/target_manuf_id2,0/target_product_id,1355/task,compare/
Ultra Omega 3 са малко по-силни откъм EPA и DHA - за 1 тбл Oxy са със 100мг по-слаби! Но така или иначе от Ултрата трябва да се пият по 2 капсули на ден - така ултрата стига за 45 дни, а Окси за 60. Но Oxy Mega си има други преимущества - има 800мг други мастни киселини (ленено и още от останалите омеги). Излиза, че за 1 тбл Окси има 1000мг мастни киселини, а Ултрата има 750мг само омега 3.
Финална сметка - сравнение на количеството ЕПА и ДХА за 1 опаковка от двата продукта:
—>120 дражета Окси съдържат 24гр ДХА и 48гр ЕПА
—>90 дражета Ултра Омега съдържат 22,5гр ДХА и 45гр ЕПА
Извод: лично аз, който консумирам по 3-4 пъти в седмицата риба, бих си купил Окси Мега на Контролд, въпреки по-слабото съдържание на ЕПА и ДХА за 1 доза.
казано от korpusito на 05.06.10, 11:32:
казано от Стоянчо на 05.06.10, 10:53:
Гълташ всичко :)ОxyOmegata не е ли слабичка сравнение с ултрата ?
Въз основа на гореизоженото сравнение, аз бих казал, че силите са изравнени, дори условно мога да дам лек превес на Ориндж Окси Мега като цялостен продукт.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.06.10 15:27.
05.06.10
15:48
Да, окси определено са по-добър вариант, просто не бях видял, че са внесени в България. Иначе отдавна съм си ги набелязал :)
Стоянчо за пореден път маскимално изчерпателен :) Навих се и аз за Оксито, сега гласувайте във Фейсбук да стане продукт на седмицата ;)
казано от korpusito на 06.06.10, 07:46:
Стоянчо за пореден път маскимално изчерпателен :) Навих се и аз за Оксито, сега гласувайте във Фейсбук да стане продукт на седмицата ;)
x2
тези други мастни киселини съдържащи се в OxiMega, омегите 6 и 9 ли са или не?