05.06.10
13:24
Добър ден! Баща ми реши да се занимава с фитнес. Съставих му програма за упражненията, за да го вкарам в кондиция, но имам проблем с хранителния режим. Тежи около 100-105кг на около 185-190см. За момента смятам да набавя нужния белтък от месо, яйца,риба , кисело мляко, банани и ядки. Приемът на мазнини е контролиран, но имам проблем с въглехидратите. Както е нормално, когато се яде “манджа” да има нещо от сорта на картофи, ориз и тн, а тези храни ги изключих от диетата и се чудя с какво да ги заменя, за да може храненето да доставя удоволствие а не да е някаква мъчителна диета. Сиреч, питам за подходящи гарнитури: Добре се получава с печени зеленчуци, но не може на всяко ястие да се слагат печени зеленчуци ... става еднотипно. Ако има добри идеи за разнообразяване, ще съм много благодарен. Не бих отказал и някой друг съвет за храненето, тъй като работата му е свързана с шофиране и както се подразбира, няма почти никакво движение освен в тренировките и искам да предотвратя евентуално напълняване от този прием на мазнини. За момента го карам на работа да яде банани с кисело мляко и белтъци ( понякога и цели яйца ). Благодаря за вниманието, ако има нужда от повече оточнения, които са важни, питайте, ще отговоря! По-здрави!
Човек, що се отнася до бананите, не го тъпча като маймуна не се безпокой! Но мнението ти не е нищо друго освен празни приказки. Съжалявам, но в нашето семейство се ядат както казах “манджи”. Абсурдно е да подложа баща ми на лишения заради храненето. Все едно да му кажа, да яде полусварено месо, защото е най-добре. Тук става дума не за професионален спортист, а за натоварен човек. За това искам замяната да бъде максимално приятна и храненето му да му доставя удоволствие, а не да се насилва!
Надявам се някой да се сети за добри гарнитури към месо и риба, подходящи за човек на “нещо подобно на НВД” :D
Разбирам те напълно,на мен също ми втръсва еднаквата храна,ама да ти кажа много варианти няма.То няма лошо човека да яде манджа с картофи или ориз,но примерно в първата част на деня.Вечер сега лятото наблегнете на пресните салатки като гарнитура,марули чудесии колкото щеш,грах,боб,леща също е добре.При родителите ще е трудно да спазват стриктен режим,просто защото са свикнали на един начин на живот..Все пак ако му направиш режима и изхвърлиш вредните неща 100% ще има ефект,дори и да не е съвсем стриктен.Изварата също е хубаво да я има всеки ден,най-вече преди лягане.Успех и не го юркай много човека,да не вземе да се откаже ;) Успех
като човек на почти същите години, ще ти кажа, че НВД не е най-добрата идея за диета. въглехидратната ротация е в пъти по-лесна за изпълняване, но тогава на теб ще ти се стъжни да правиш менюта. манджите вечерта ги изключете ... няма начин - месо+зеленчуци е истината. яйцата не ги хабете, ами използвайте целите (не ми се спори за холестерол). на работа ям сандвичи от пълнозърнест хляб + печено месо и варени яйца .... вярно е, че писва след известно време, но без никакви неудобства няма да мине. бананите наистина не са добри за диета. най-важното - отрицателен калориен прием.
FRANKO1, между другото едното му хранене е точно пълнозърнест хляб с филе и яйца, но се притеснявах за жълтъците. Щом казваш да ги оставям, така да бъде :). Ако използвам варианта само да намаля приема на въглехидрат а не да го спра бих желал да попитам следното: Баща ми е нощна птица - спи през деня ( обикновено от 13:00 докато се наспи ) и работи през нощта. Това значи ли че трябва храните с картофи, ориз и бобени растения да са след ставане ( около 20:00 ) или да са преди лягане ( около 12:00 ). Това също ме обърква, защото до сега съм се грижил само за моя метаболизъм, при нормални часови диапазони на сън, но тук случаят е малко объркващ. Иначе има добри предложения, които ще използвам. Благодаря за съдействието, ако има и други идеи, не отказвам. По-здрави! :)