09.03.05
01:27
Здравейте :)
Имам следният проблем, 5 месеца тренирах и взимах 90% соев протеин, общо взето нещата вървяха добре но така и не ми порасна гърба :?
За 5 месеца си останах същата щека, както като почнах, защо по дяволите се получи така, всичко друго порасна само гърба не :roll:
Та въпроса ми е какво да правя за да ми се отвори гърба :roll:
Полуоувър със скрипеца, набирания с широк захват или какво?
Мерси много :wink:
Предполагам набиранията биха били от най-голяма полза в случая. Заложи на тях, като опитваш всякакви хватове. Не пропускай и мъртвата тяга и гребането обаче.
Успех!
хмм методиката при тренировката е много голям процент от бодибилдинга! След това е правилната почивка, възтановявъне, психическа нагласа, ядене, спане, метаболизъм, анаболизъм и катаболизъм, нервна система и други неща, които даже и коствено могат да имат значение за бодибилдинга.
по-здрави
09.03.05
12:50
[quote author=”^MaD^”]тренировките са 30% от бб според мен останалото е ХРАНА и спане!
Все едно че слушам мениджъра “връзки с обществеността” на някоя фармацевтична компания...
Ако сложим и химия то за тренировките остават 5% :)
Ако следваме тази логика, би следвало мускулите да растат и да стават по - силни дори и без тренировка :)
Бодибилдингът е наука за тялото и здравето :) Нека не го превръщаме в наука за мутациите :)
Не би следвало щом целия ръсте,а само гърба му изостава проблема да е в възтановяването.VIGOR за 5 месеца не можеш да очакваш чудеса при голям мускул какъвто е гърба.
а каква е била тренировката ти за гръб ако мога да попитам? апак и ^MaD^ човека каза че всичко му е пораснало а само гърба не, така че явно храната едва ли е била проблема.. :)
09.03.05
15:10
Тренировката за гръб:
Набирания със широк захват - колкото може
никаква почивка между упражненията
Придърпване на скрипец със широк захват 3х10
Набирания с тесен захват - колкото може
никаква почивка между упражненията
Придърпване на скрипец със тесен захват 3х10
Придърпване на скрипец с широк захват, долна макара 3х10
Придърпване на скрипец с тесен захват, долна макара 3х10
Лодка 3х10
Сега тренирам по друга тренировка
Набирания с широк захват пред гърди, 3 серии по 10, 8, 6 повторения
придърпване на скрипец със широк захват зад врата пак 10, 8,6 повторения
Гребане 10, 8, 6
Лодка 10, 8, 6
Мечка 10, 8, 6
Полуоувър на лежанка с дъмбел 10, 8, 6
Според вас коя тренировка е по-добра?
Бихте ли ми разяснили как се прави полуоувър на скрипец :roll:
и двете тренировки са доста обемни! намали упражненията на 3-4 макс като е хубаво да имаш едно тежко упражнение като мечка или тяга (добър вариант е и да ги редуваш- една тренировка едното, друга другото). няма смисъл според мен да ги дублираш придърпванията на скрипец с набиранията. но определено са ти мнооого упражненията намали ги и бас ловя ще ще има разултат!
09.03.05
18:11
Напротив, именно защото е голям мускул, би трябвало да очаква добри резултати... Приличен гръб и крака се правят много по-лесно отколкото прилични ръце, например...
Напротив, именно защото е голям мускул, би трябвало да очаква добри резултати... Приличен гръб и крака се правят много по-лесно отколкото прилични ръце, например...
това е абсурдно!
Ако това са ти първите 5 месеца тренировки в живота тренировката ти определено е много обемна, както ти писа и noolo6. Въпреки че не знам колко от тези 3 серии от упражнение (писал си по 3 серии на упражнение) са работни серии (не загряващи) най-вероятно претренираш. Ако и трите пък са работни сметни сам : 15 работни серии (пулоувърът не го броя) за една мускулна група при твоят стаж (ако е 5 месеца) са много. Опитай нещо от рода на 7-9 работни серии и виж дали ще стане. Успех!
абе ще прощавате че сам толкова невеж и си ми се смейте (: нали няма да ви виждам :) обаче от 4 месеца сам “билдер” и тая вечер преля чашата на срама ми Я МИ ОБЕСНЕТЕ ТАЯ МЕЧКА?? че ме беше срам да питам старшите в залата :)
срам срам срам срам срам срам :oops:
мерси
11.03.05
11:02
това е абсурдно!
Напротив noolo6 ако се замислиш малко ще видиш че не е... това са големи мускилни групи и могат да бъдат подлагани на голямо натоварване и при тренировката на по малките мускулни групи(като в случая-ръце) опасността от претениране например е много по голяма... мисля че много добре знаеш че например не е проблем да тренираш гърба два пъти седмично(нормална тренировка имам в предвид) и няма да се претовариш а ако това го направиш с ръцете според мен ще е противопоказно......
П.С и едно лично мнение според мен прилични ръце се праввят може би най-трудно.....
ПОздрави
Е какво срамно има? Ей това е мечката. Ако няма ръкохватка се хваща щангата.
това е абсурдно!
Напротив noolo6 ако се замислиш малко ще видиш че не е... това са големи мускилни групи и могат да бъдат подлагани на голямо натоварване и при тренировката на по малките мускулни групи(като в случая-ръце) опасността от претениране например е много по голяма... мисля че много добре знаеш че например не е проблем да тренираш гърба два пъти седмично(нормална тренировка имам в предвид) и няма да се претовариш а ако това го направиш с ръцете според мен ще е противопоказно......
П.С и едно лично мнение според мен прилични ръце се праввят може би най-трудно.....
ПОздрави
това разбира се Жоро е много относително, в зависимост кое на кой как върви. Но разбира се ръцете се претренират по лесно от колкото големите мускули като гръб и крака, но аз имах предвид друго което май не се разбра- че никога неможеш да кажеш на мен краката или гърба са ми перфектни. за тях винаги се иска ОЩЕ и ОЩЕ, никога не се стига макса :), а нямах предвид че самото трениране на някоя от тези групи е по-лесно или по трудно от другата. дано да не съм ви объркал :D
11.03.05
15:32
VIGOR
За 5 месеца си останах същата щека, както като почнах, защо по дяволите се получи така, всичко друго порасна само гърба не
на мен не ми е много ясно как при всички други мускули ще има растеж,а при гърба никакъв???Ако има растеж на гърдите,даже да не си развил гърба пак ще има някакво увеличаване на обиколката.Затова се съмнявам,че е точно така както казваш,по скоро ако “за сметка” на гърба и гърдите,тренировките ти за ръце и рамо са били с по-малък обем или с по-голям период за възстановяване т.е. тренирал си ги по-малко и по-рядко,то нормално е да си получил някакви резултати при тях.Прочети отново тук,има доста изписано и преразгледай цялата си тренировка.
Просто гърба трябва да се тренира много здраво и много е важно да изпалняваш много бавно негативната част от повторенията. Така ще постигнеш по голяма хипертрофия и следователно разтеж :wink:
18.03.05
12:39
искам да попитам добра ли е тренировката : набирания широк хват 3x8 , скрипец широк хват 3x8 , мечка 4х8 или 9 , гребане 4х8 или 9 и през тренировка правя мъртва тяга ??????? 10x
Добра е, но без скрипеца според мен. Или набиране, или скрипец. И също така, като правиш тяга можеш да не правиш едното от гребните упражнения да не дойде нмого тежко :wink:
Ето ти пример:
1.Набиране 1х20 или 2х10
2.Гребане с щанга/чукчета/3х8-10
3.Гребане към дъска 3х8-10
4.Полувер прав на скрипец с изпънати ръце 2х15
Това го правиш 4тренировки и сменяш
20.03.05
13:57
аве пич щом гърбът ти изоставва предполагам го правиш в ден след гърдите или близо до тренировката за бицепса мене ако питаш наи добре почивай ден преди него и ден след него и прави само гръб за деня тва е пробвай ако искаш така но с ден почивка преди тренировката или особено пък 2 ако праиш 2-1-2-2 и с която мускулна група почнеш в понеделник тя ще дърпа наи добре
20.03.05
16:02
Ще използвам темата да попитам за моята тренировка за гръб дали е добра.
1.Набиране колкото мога ама гледам да са общо към 24- 30
2. Придърпване на скрипец зад врат серий 3 повторения 8
3.Гребане с щанга сериий 3 повторения 8 (какво ще кажете за 4 сериий като първата е със лека тежест и 12 повторения )
4.Придърпване на долен скрипец- лодка (ама мисля, че това не е необходимо )
5. Гръбни преси серий 3 по 10 повторения мисля да ги поувеличa
Понякога не правя гръбни преси
БЛАГОДАРЯ за вниманието !
21.03.05
17:31
Ами аз това питам дали е нужно или не е нужно. Скоро мисля и тяга да започна да правя и се чудя как да ги подредя, някакви идеи имате ли ?
23.03.05
11:00
Може ли гръб да се прави два пъти в седмицата?За мен това е най-важната група и искам да я правя по-често тренирам 3 пъти в седмицата.
25.03.05
12:18
Можеш ли да ми обясниш следния феномен.Дигам понеделник за гръб на другия ден ме боли,но в сряда не ме боли.Размазвам го :) ,но в четвъртък нямам мускулна треска и пак е жаден за размазване.
[quote author=“Joro_Killara”][quote author=“noolo6”][quote author=“acrimonious”][quote author=“andrew”]Не би следвало щом целия ръсте,а само гърба му изостава проблема да е в възтановяването.VIGOR за 5 месеца не можеш да очакваш чудеса при голям мускул какъвто е гърба.
това е абсурдно!
ПОздрави
Да но за сметка на това се възтановават много по-берзо.Винаги първия подем при един начинаещ,който се забелязва е в ръцете.Просто казано на малките мускули всичко,което се лепи се забелязва.
26.03.05
19:24
Тва за подем на малките мускули си е пълна глупост—ти виждал ли си 4ак кога на някой на някой начинаещ му проличава в ръцете?ща ти дам Жокер—-късно!А тва за широкия гръб да ви кажа просто претренираш пич, по леко! Повече почивки! От тормоз не ти расте гърба. Резултатите са наи видими след добра почивка - 1 седмица например!
А виждал ли си човек трениращ от 1година с широк гръб?!Да се вижда,че тренираш когато си с връшни дрехи си трябват много,много години и пак не ти е гарантирано.Докато още от първите месеци бицепса започва да добива твърдост и да се по-оформя.
27.03.05
13:45
Все пак до голяма степен зависи и от гена. Има хора, който ръцете им растат много по-лесно от други.
Gen написа:
Тва за подем на малките мускули си е пълна глупост—ти виждал ли си 4ак кога на някой на някой начинаещ му проличава в ръцете?ща ти дам Жокер—-късно!
Е тва е пълна глупост за мене. Поне при мене ръцете си растат доста по-бързо от гърба и мисля че и при другите е така...
27.03.05
20:18
Всъщност не може да е вярно.Отскоро тренираш може би затова така си мислиш.Можеш ли да качиш 15 см за една година в ръцете примерно?Това без химия,разбира се.
28.03.05
01:07
Хора тук по горе някой беше казал , че всичко си е до ген. Много съм съгласен с тва нещо. Например при мен най - бързо ми растат ръцете.При всеки човек е различно и строго индивидуално.
[quote author=“Crusial_Balistix”]Всъщност не може да е вярно.Отскоро тренираш може би затова така си мислиш.Можеш ли да качиш 15 см за една година в ръцете примерно?Това без химия,разбира се.
Eхехе,а можеш ли да качиш 30-40 см на гръдна за една година(горе долу това е пропорцията),аре стига вече щото се отклонихме много от темата.
28.03.05
10:13
Вие да не живеете в страната на чудесата бе хора 8) Как ще качиш 15 см ръка и 40 см гръдна за 1 година .... тва трябва да си ебаси човека :twisted: Така че не му мислете по колко растете ами тренираите редовно...
02.04.05
22:40
Май много се отклонихме от темата.
Лично за мен едно от най добрите упражнения за по широк гръб е набирането с по широк захват. Наблягай повече на тях и съм сигурен че ще имаш ефект !
Хайде и аз такажа нещо по темата - който мисли, че може да направи голям гръб за по-малко от две години, просто се заблуждава. За съжаление гърба си иска много тренировки и много папане! :) Пропорционално на останалите мускули, гърба има много голям относителен дял, така, че трябва да му се окаже и пропорционално внимание! И нещо за заключение - за външният вид не е важна обиколката на гръдният кош в сантиметри, а съотношението гръб - талия :)