05.06.10
20:39
Колко е обезпокоително, сами преценете, от EAS и Optimum веднага излязоха със становища, че няма страшно :)
http://www.consumerreports.org/cro/magazine-archive/2010/july/food/protein-drinks/whats-in-your-protein-drink/index.htm
06.06.10
11:37
#2
Действително няма страшно. Първо данните са за стойности малко над допустимите, а не в пъти. Да не ти обяснявам и какви грешки се допускат при определянето на микрокомпоненти, особено в млечни и суроватъчни протеини. Ако данните не са получени с ICP-MS (Inductively coupled plasma mass spectrometry), а за оловото не използвано изотопно разреждане, може и да не са коректни. Определянето на арсен също е сложно. Матричният елемент, който внасят млечните продукти ги прави доста сложни при определяне на микроелементи, дори и при по-съвременни методи.
п.п.Арсена не е тежък метал.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 06.06.10 11:40.