Сбирщина от химия? Полезно вредно?

05.06.10
08:19

В момента взимам :
1. Primaforce bcaa powder 500 grams
2. Mega pro vanadyl sulfate 100 tabs
3. Syntrax fyre original 120 caps

Тренирам по 8-9 пъти седмично, 7 от които футбол.

Ще ме питате защо взимам fyre-a. Искам да се орелефя ;D 185см/78-80 кг
Виждат ми се само 2 плочки от пресата. Нямам и възможност да правя преси, защото от доста време ме мъчи някакво разкъсасно мускулно влакно...

Това са продуктите:

1. silabg.com/bg/3984-PRIMAFORCE-BCAA-POWDER-500-grams.html
2. silabg.com/bg/5201-MEGA-PRO-VANADYL-SULFATE-100-tabs.html
3. silabg.com/bg/953-SYNTRAX-FYRE-Original-120-caps.html

А-а-амм... и какъв е проблемът всъщност? Не си задал въпрос, просто подаваш информация за себе си.

05.06.10
08:51

казано от Кольо Пияндето на 05.06.10, 08:39:

А-а-амм... и какъв е проблемът всъщност? Не си задал въпрос, просто подаваш информация за себе си.

Явно не си/сте ме разбрал/и :) Дали е полезно или е вредно смесването, ако е вредно, съответно кое да махна ;)

05.06.10
08:51

И къде видя “химията” ?

05.06.10
11:31

Кое точно е “химията”,за да кажем как ще ти навреди и как ще ти помогне?

05.06.10
14:12

Ок... Не е химия, добавки са... Като се смесят вредят ли или не?

Най- вече за сулфата :)

Мнението беше редактирано от slOw на 05.06.10 15:40.

05.06.10
15:41

казано от Николаи на 05.06.10, 11:31:

Кое точно е “химията”,за да кажем как ще ти навреди и как ще ти помогне?

Редактирах си последния пост. Най- вече за сулфата ме интересува :)

Мнението беше редактирано от slOw на 05.06.10 15:41.

06.06.10
06:03

защо си решил да вземаш точно ванадил-сулфат?
няма никакъв проблем да си пиеш добавките

06.06.10
06:22

Придава плътност, затова предполагам го иска.

06.06.10
07:01

its ok, сулфата е хубава добавка, добави и хром пиколинат ;)

06.06.10
11:11

Ок. Има ли вариянт да ми стане нещо от сулфата и многото тичане ?

06.06.10
12:23

Най-много да те заболят краката от многото тичане ;)

06.06.10
12:40

Питам, защото ми казаха, че такива добавки били за хора, които са взимали повече неща и можело да ми спре сърцето.

КК

06.06.10
13:07

казано от slOw на 06.06.10, 12:40:

Питам, защото ми казаха, че такива добавки били за хора, които са взимали повече неща и можело да ми спре сърцето.

Явно е бил някой много навътре в нещата :) Минимум професионалист

KY

06.06.10
13:14

Сърцето ти може да спре ако ти бият венозно голяма доза калий. Аз не знам кой ти дава такива ценни съвети - това е все едно да ти кажат, че хората носещи пръстени ще ги удари ток или гръмотевица в скоро време. На тоя дето и ти го е казал му кажи, че по-вероятно е мозъкът му да е спрял да функционира в момента на изказването си.
    Ванадил сулфата не е най-доброто съединения на ванадия, защото е в неорганична форма. BMOV [bis(maltolato)oxovanadium(IV)]  е много по-добро, защото е органичен хелат на ванадиловият йон с малтола. Има още форми на ванадия, които също са с пъти по-ефективни по отношението на инхибиране на тирозин фосфокиназата (инсулин подобен ефект) спрямо ванадил сулфата, но BMOV е добре изучен и се продава отдавна дори и като добавка (http://www.healthsuperstore.com/p-twinlab-super-vanadyl-fuel.htm). Предимствата на органичната форма са огромни - приемат се по-малко количество, защото е с по-висока степен на усвояване; което от своя страна води до по-малко отлагане на ванадий в различните тъкани.
  Ванадият не е тежък метал, но някои от най-разпространените форми на ванадия съединения като ванадиевия пентаоксид са токсични.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 06.06.10 14:12.

06.06.10
13:17

Всяка добавка товари по един или друг начин организма,но не е страшно ,ако не се прекалява

06.06.10
14:20

казано от Krasimir Yolov на 06.06.10, 13:14:

Сърцето ти може да спре ако ти бият венозно голяма доза калий. Аз не знам кой ти дава такива ценни съвети - това е все едно да ти кажат, че хората носещи пръстени ще ги удари ток или гръмотевица в скоро време. На тоя дето и ти го е казал му кажи, че по-вероятно е мозъкът му да е спрял да функционира в момента на изказването си.
    Ванадил сулфата не е най-доброто съединения на ванадия, защото е в неорганична форма. BMOV [bis(maltolato)oxovanadium(IV)]  е много по-добро, защото е органичен хелат на ванадиловият йон с малтола. Има още форми на ванадия, които също са с пъти по-ефективни по отношението на инхибиране на тирозин фосфокиназата (инсулин подобен ефект) спрямо ванадил сулфата, но BMOV е добре изучен и се продава отдавна дори и като добавка (http://www.healthsuperstore.com/p-twinlab-super-vanadyl-fuel.htm). Предимствата на органичната форма са огромни - приемат се по-малко количество, защото е с по-висока степен на усвояване; което от своя страна води до по-малко отлагане на ванадий в различните тъкани.
  Ванадият не е тежък метал, но някои от най-разпространените форми на ванадия съединения като ванадиевия пентаоксид са токсични.

Интересно :) Пост с аргументация, доста добре, благодаря ти :)

07.06.10
11:07

казано от tonu на 06.06.10, 07:01:

its ok, сулфата е хубава добавка, добави и хром пиколинат ;)

Абе това хром пиколината не го ли обявиха за канцерогенно?

KY

08.06.10
04:12

казано от NastyNas на 07.06.10, 11:07:

Абе това хром пиколината не го ли обявиха за канцерогенно?

Все цитирам статията на Solomon Cane, в която пише, че е смешно да се водят дискусии по научни проблеми в този форум. Но ако ти ми обясниш къде в организма съществува основна среда (високо рН) и при кои реакции може да се получи хром  5-та или 6-та степен на окисление от 3-та, която е в хром пиколината, то аз ще ти обясня ролята на хрома в хидроксилирането на ДНК.
Има си дози, които са приети за безопасни и производителите са наясно с тях още преди да почнат да произвеждат нещо.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 08.06.10 04:31.

08.06.10
22:08

Кажете ми, като използвам fyre-a има ли нужда от някаква по специална диета, или просто да избягвам по- мазните храни??

KY

09.06.10
14:15

Поне въглехидратите 6 часа преди сън трябва да резнеш.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 09.06.10 14:17.

09.06.10
17:19

казано от Krasimir Yolov на 09.06.10, 14:15:

Поне въглехидратите 6 часа преди сън трябва да резнеш.

Само?

KY

10.06.10
07:52

При отслабване се прави НВД, но тъй като спортуваш вкарай на 3 дни и един зареждащ с въглехидрати. Трябва да прочетеш малко статии и мнения на тази тема в сайта. Дай един сърч на НВД и те ще ти излезат доста теми. Ще видиш кои въглехидрати с какъв глицемичен индекс са и кога да ги приемаш в зареждащият ден и т.н. Просто в сайта е писано много на тези теми.

10.06.10
08:19

Аз понеже съм много бос в тези НВД теми (дори не знам какво значи НВД), ако може някой да ми даде линк с най- подходящото НВД за мен :). А и аз не искам да отслабна, искам малко повече релеф. Участвал съм в операцията “Наглите”, но има и такива моменти, няма как :). Благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от slOw на 10.06.10 09:17.

KY

10.06.10
13:03

Поглеждаш нагоре вдясно където пише “BB-Team търсене с Google” и в бялото пространство под него пишеш “НВД”, което означава “ниско въглехидратна диета”. След това натискаш изографисаната лупичка и чакаш. След като се появят резултатите четеш първо няколко статии, а после и няколко конкретни теми. Ако имаш въпроси първо прочиташ почти всички теми в тази насока и ако не намериш отговор тогава пускаш тема със заглавие с конкретен въпрос. Не знам как по-просто от това да го обясня.

10.06.10
16:18

казано от Krasimir Yolov на 10.06.10, 13:03:

Поглеждаш нагоре вдясно където пише “BB-Team търсене с Google” и в бялото пространство под него пишеш “НВД”, което означава “ниско въглехидратна диета”. След това натискаш изографисаната лупичка и чакаш. След като се появят резултатите четеш първо няколко статии, а после и няколко конкретни теми. Ако имаш въпроси първо прочиташ почти всички теми в тази насока и ако не намериш отговор тогава пускаш тема със заглавие с конкретен въпрос. Не знам как по-просто от това да го обясня.

Не казах, че съм малоумен, а че съм бос в НВД темите  :D

Мнението беше редактирано от slOw на 10.06.10 19:31.

11.06.10
06:32

ами чети де - иначе няма да се “обуеш” ;)

11.06.10
07:21

казано от FRANKO1 на 11.06.10, 06:32:

ами чети де - иначе няма да се “обуеш” ;)

Горе долу добих минимална представа, да ям всичко, без тестени изделия и без някакви мазньочи де  ;D

Мнението беше редактирано от slOw на 11.06.10 07:21.

11.06.10
12:03

Почти всичко е вредно. Затова да не ти пука.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1