06.06.10
14:56
Здравейте! Не знам дали съм оцелил точния раздел, за което се извинявам предварително.
От извесно време усещам силна миризна на ацетон в урината си. Тренирам доста и пия протеин по 3 пъти на ден. Каква може да е причината? Има ли нужда да си правя някакви кръвни изследвания? Малко ме притеснява това. Мерси предварително!
Както казах, тренирам доста и се налага да пия и доста вода - под 3л не падам.
Ацетон...... офф...... Искаш да кажеш амоняк..... Ацетона е съвсем друго нещо....
06.06.10
15:49
Ацетон може да се образува при сериозни метаболитни отклонения, бих те посъветвал наистина както каза колегата да се изследваш за ДИАБЕТ и временно да спреш спорта и добавките. Фактът че пиеш много вода, храниш се че и с добавки, тренираш и въпреки това отделяш ацетон не води на добре.... Дано грешиш или е някоя гадна съставка на протеина.
По принцип не може да се изключи и протеинът да е бухан с разни г*вна, за да мине тестовете , а от тях да образуваш ацетон, така че най добре от 3 пъти на ден мини на 0 пъти на ден на протеин. Да знаеш, че ацетон може да се получи от разлаганеот на някои белтъци.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 06.06.10 15:54.
А случайно да си на НВД :) , или нейната крайност-кетонна(аткинс)диета ?!
Мнението беше редактирано от малкия113 на 06.06.10 17:47.
казано от gvartu на 06.06.10, 17:53:
Диетата ми е нещо средно между НВД и РБД, но клоняща към първото.
Възможно е това да е причината за мирис на ацетон. Високите нива на кетони са характерни за екстремните нисковъглехидратни диети(ти си знаеш най-добре как се храниш), съчетани с физическо натоварване. Ето тук може да прочетеш повече и по-подробно.
Мнението беше редактирано от малкия113 на 06.06.10 19:45.
Благодаря много за линка! Все пак ще си направя изследвания и ще пиша скоро в темата резултатите. Поздрави!
Обещах, че ще ви пиша след изледванията. Кръвта ми е ОК. По мнение на лекаря идва от протеина, който пия. Мисля да не си взимам повече от него. Става дума за продукт на Power Food. И като цяло мисля повече да не ползвам БГ добавки. Поздрави!
Идентично въпросче: Миризмата на амоняк по дрехите ми след като съм ги изпотил обилно и хвърлил в някой ъгъл нещо, от което трябва да се притеснявам ли е?
24.07.10
19:38
По принцип кожата е част от отделителната система, в 9ти клас учихме по биология че около 1% от урината се изхвърля през кожата, а тя съдържа амоняк! Ако са изпотени и си ги оставил така, нормално е да вонят дрехите :D