07.06.10
12:03
Здравейте,нов съм тук ще моля да ме извините,ако темата е в грешен раздел.
на 15 г. съм подходяща ли е възраста ми за да започна вземането на протеини.
Тренирам активно от 4 години самбо.
много хора ми казват,че ако започна да вземам,ще имам пъпки по лицето,ще остана нисък и други последици.
има ли възможност нещо вярно в тези работи?
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 07.06.10 18:31.
07.06.10
12:13
Да допълнителни ефекти са, че спира да ти става пишката, оплешивяваш и след 3 до 5 седмици ядеме жито!
Абе хора трудно ли е да се чете по въпроса или някой си казал пълна глупост и дай сега да пускаме теми.
От пилешката пържола оставаш ли нисък или може би ти избиват пъпки?
07.06.10
12:35
Последиците от правилната употреба може да са, повишена мускулна маса, подобрено възстановяване, намалена излишна телесна маса и т.н.
Иначе head_hunter забрави да спомене, за третата ръка, гърбицата и стъкленото око :lol:
Аз не мога да дам компетентно мнение по въпроса ( извинявам се, ако поста е излишен в случая ), но лично според мен всички сухи комплексари и жени, които харесват точно такива сухари плюят и раздават акъл без изобщо да са запознати и то защото така са чували. Може да чуеш от жена, която никога през живота си не е била със здрав мъж, който използва протеини, анаболи и т.н., че видиш ли не им ставало и не били добри в леглото. Ония сухите момченца пък завиждат супер много и те твърдят същото, но разбира се не от личен опит, защото няма как да го имат...а защото така са чували. Странно, че познавам мъже, които пият протеини и нямат никакви проблеми нито в секса, нито където и да е другаде. Лично за мен тия изказвания са породени от чиста злоба. Сори, за поста без конкретна информация по зададения въпрос, но не можах да се сдържа, защото адски се дразня когато приятели започнат да ми се обясняват за тия странични ефекти и как можело да харесвам подобни мъже... та така. Иначе успех...и нека Джей бъде с теб, както обичам да казвам ;)
Мнението беше редактирано от Castanea на 07.06.10 12:42.
Може да хванеш бяс, спин, гонорея и изкривяване на гръбнака. Горните странични ефекти НЕ са вярни, не ги слушай!
Йоу каква марка е протеина ,заинтересован съм ? :)
Мнението беше редактирано от Тони1 на 07.06.10 14:01.
07.06.10
14:15
казано от Тони1 на 07.06.10, 13:59:
Заради пъпките по задника нали? :lol:
07.06.10
14:25
Разширяване на главата откъм черепа.
казано от head_hunter на 07.06.10, 14:15:
казано от Тони1 на 07.06.10, 13:59:
Заради пъпките по задника нали? :lol:
Не са проблем, с малко пудра и минават. После пъпките избиват по ташаците :lol: ...ей тоя протеин, бе!
07.06.10
15:32
Темата се превърна в спам бъзик тема и си е за ключ.
07.06.10
15:49
казано от cekoo11 на 07.06.10, 12:03:
Здравейте,нов съм тук ще моля да ме извините,ако темата е в грешен раздел.
на 15 г. съм подходяща ли е възраста ми за да започна вземането на протеини.
Тренирам активно от 4 години самбо.
много хора ми казват,че ако започна да вземам,ще имам пъпки по лицето,ще остана нисък и други последици.
има ли възможност нещо вярно в тези работи?
Личното ми мнение е, че за вземането на протеин има значение не подходящата възраст, а подходящ хранителен режим.
Ако ще го взимаш, щото и чувал че “от него се расте”, не ти трябва, както и да ти го рекламират и квото и да пише на него.
Има смисъл ако знаеш как се храниш, знаеш защо и кога ти е необходим и си го включил в диетата. Тогава ти трябва.
Иначе има сериозни негативни поселдици върху джоба... И няма особен смисъл.
Рискът при протеина е преди всичко във факта, че въпреки декларациите всъщност имат занижен контрол(спрямо фарамцевтичните продукти, на практика са фармацевтика а контролът им е като на храни) и често тестове и количества се изиграват и заобикалят, т.е. съдържанеитп може да не съответства на написаното на етикета... с повече от допустимото.
СЛучвало се е и пак ше се случва.
Обичайно заместителите са евтини съставки, безвредни. Брашна разни.
Но има случай и да има хванати евтини стероиди в партида протеин. Причината ясна: расте се по - бързо. Вече въпрос как са попаднали там ,дали е факирлък на некоректен производител, вносител или саботаж някакъв... Но се е случвало.
Общо взето това е риска при протеина, да те метнат със съдържанието. По принцип се приема че по - реномираните марки държат на качеството, но според мен 100% сигурност няма.
Рядко има риск за здравето чак, а идеята че ще спреш да растеш е смешна. Това, коеот са ти писали, са странични ефекти на стероиден цикъл, не на употреба на протеин. Протеинът по определние следва да е храна, белтъчини. Все едно от пилешкото да спреш да растеш.
Сега ,следва основния въпрос.
Понеже гледам си писал самбо...
Аз пред игодини малк отренирах борба...
Имаш л исериозни намерения в самбото? И ква е идеята на тоя протеин. категория ли искаш да качваш? Чистото трупане на маса не винаги е желателно в борбата.
Консултирай се с треньора ти по въпроса според мен, ако самбото има значение за теб. Той би трябвало да ти управлява и храненето, защото от него ти зависи категорията.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 07.06.10 15:51.
Абе от една кутия нищо няма да ти стане! Ама ако вземеш 2 или 3 има опасност от човека в ляво на снимката, да станеш това в дясно ЦъК
07.06.10
18:31
Enough :)