06.06.10
17:56
Когато се боря ми се захапра задното бедро . Има ли начин да избегна захапването на задното бедро и как ? Ако може ми кажете упражнение с което ще наламя захапването. Благодаря ви предварително .
07.06.10
06:03
Темата ти е по скоро за травми.
Все пак да уточним, какво е то “захапва м исе задното бедро”? Къде се захапва и какво представлява? Да нямаш предвид конвулсия на двуглавия мускул на крака, или прищупване някакво получаваш? Кога става, при напрягане ли, при удар ли...? И защо мислиш че ще го спреш с упражнение?
Когато го натоваря повече чувствам силна болка в двуглавия мускул на крака . Първо болката е лека , но ако не отпусна мускула болката става силна и продължителна . Имах същия проблем с прасеца , но започнах да ходя повече и да го тренирам повече и сега почти не ми се случва с прасеца. Поради това мисля , че може да се оправи със упражнение . Ако темара не е в точния раздел нека бъде преместена.
Мнението беше редактирано от popce на 07.06.10 19:58.
07.06.10
20:32
казано от popce на 07.06.10, 19:56:
Когато го натоваря повече чувствам силна болка в двуглавия мускул на крака . Първо болката е лека , но ако не отпусна мускула болката става силна и продължителна . Имах същия проблем с прасеца , но започнах да ходя повече и да го тренирам повече и сега почти не ми се случва с прасеца. Поради това мисля , че може да се оправи със упражнение . Ако темара не е в точния раздел нека бъде преместена.
Мускулът прави ли сам контракция, т.е. нещо като болезнено свиване?
Къде точно е болката?
Как се храниш и приемаш ли сол и минерали? И разбира се достатъчно вода?
ПП. Темата е преместена.
Да свива се . Болката е в цялото задно бедро (все 1 се свива и не се отпуска за извесно време). Храня се нормално не спазвам режими . Не консумирам много сол а минералите не ги следя и не мога да отговоря . Консумирам достатъчно вода . Ако е от храненето моля препоръчайте ми нещо. Благодаря за отделеното време .
Мнението беше редактирано от popce на 08.06.10 18:56.
09.06.10
10:50
Увеличи солта и минералите.
След като поемаш мнго вода ималко сол, имаш загуба на соли, с което нарушаваш електролитния баланс, а именно той е в основата на нервните смущения, водещи до самостоятелно свиване на мускула.
Предполагам ,че причината е крампа, тъй като прасеца и бедрото са предразположени към такова свиване.
Трявба ти повече сол и минерали и малко повече вода!
Все пак не е зле да кажеш при какви движения се схваща задното бедро. Схващането може да е и от неволно претоварване на мускула.
казано от D3BEP на 09.06.10, 10:50:
След като поемаш мнго вода ималко сол, имаш загуба на соли, с което нарушаваш електролитния баланс, а именно той е в основата на нервните смущения, водещи до самостоятелно свиване на мускула.Предполагам ,че причината е крампа, тъй като прасеца и бедрото са предразположени към такова свиване.
Трявба ти повече сол и минерали и малко повече вода!
Хм..и аз досега вярвах на тази теория за минералите и солите, но днес ми попадна ТОВА и ТОВА
Сега ще споделя какъв е моят опит с крампите като се старая да съм безпристрастна към електролитната теория. Имах крампи, когато претренирах. Не бях готова явно за много натоварване, а изведнъж се оказах на въртележката от дву и триразови тренировки. Крампи и безсъние бяха резултатите.
Не че сега не тренирам много, но мисля, че посвикнах и вече нямам крампи и спя като бебе по 7 часа всяка нощ.
09.06.10
19:48
казано от Anelia на 09.06.10, 18:18:
казано от D3BEP на 09.06.10, 10:50:
След като поемаш мнго вода ималко сол, имаш загуба на соли, с което нарушаваш електролитния баланс, а именно той е в основата на нервните смущения, водещи до самостоятелно свиване на мускула.Предполагам ,че причината е крампа, тъй като прасеца и бедрото са предразположени към такова свиване.
Трявба ти повече сол и минерали и малко повече вода!Хм..и аз досега вярвах на тази теория за минералите и солите, но днес ми попадна ТОВА и ТОВА
Сега ще споделя какъв е моят опит с крампите като се старая да съм безпристрастна към електролитната теория. Имах крампи, когато претренирах. Не бях готова явно за много натоварване, а изведнъж се оказах на въртележката от дву и триразови тренировки. Крампи и безсъние бяха резултатите.
Не че сега не тренирам много, но мисля, че посвикнах и вече нямам крампи и спя като бебе по 7 часа всяка нощ.
Всъщност културистите отдавна имат крампи и понеже е много рисковано по време на състезание , “лекуват крампите” с кафяна лъжичка сол и вода