08.06.10
16:53
От около месец не бях тренирал рамене понеже по-програма раменете ми са в петък, а тогава все за някъде пътувам и не бях ги тренирал.Реших да поразмеся малко програмата и вчера ги тренирах правих Милитари преси зад врат и явно съм се сецнал нещо.Обаче интересното е че нищо не ме болеше а тази сутрин като се събудих неможех да си завъртам главата надясно понеже усещах болка във вратът.Да не би да е мускулна треска във вратът и дали ще ми мине ? на някой случвал ли му се е подобен проблем ? Аз се притеснявам понеже майка ми каза че няква нейна приятелка една сутрин се събудила от сън и усещала болки във вратът и оттогава вратът и бил крив на една страна :( да не се изкриви и моя ?
казано от Svirepiq на 08.06.10, 16:53:
От около месец не бях тренирал рамене понеже по-програма раменете ми са в петък, а тогава все за някъде пътувам и не бях ги тренирал.Реших да поразмеся малко програмата и вчера ги тренирах правих Милитари преси зад врат и явно съм се сецнал нещо.Обаче интересното е че нищо не ме болеше а тази сутрин като се събудих неможех да си завъртам главата надясно понеже усещах болка във вратът.Да не би да е мускулна треска във вратът и дали ще ми мине ? на някой случвал ли му се е подобен проблем ? Аз се притеснявам понеже майка ми каза че няква нейна приятелка една сутрин се събудила от сън и усещала болки във вратът и оттогава вратът и бил крив на една страна :( да не се изкриви и моя ?
Едва ли ще се изкривиш трайно, вероятно си се схванал по време на сън. Ако се беше травмирал по време на тренировка определено щеше да усетиш(ако не веднага, то със сигурност в последвалите 1-2 часа).Не бих се притеснявал на твое място :) .
Мнението беше редактирано от малкия113 на 08.06.10 17:15.
09.06.10
10:52
Нервът, който минава през рамото и врата.
Или си го наранил лек по време на тренировка и после се е възпалил, или си претоварил ставата, тя се е възпалила и го е притиснала.
Това е мойта хипотеза.
Няколко дни почивка.
27.06.10
09:02
2 ПЪТИ ИМАХ АБОЛЮТНО СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ, НО С БИЦЕПСА! От личен опит ти казвам, че причината 1000% е това, че след като не си тренирал рамената дълго време, веднага след това първата тренировка от много време насам ти е била ТЕЖКА. Тренирал си както на всяка тренировка за рамена, като в периодите когато си си ги тренирал редовно, това имам предвид като тежка, вместо само да ги ‘’подсетиш’‘, че отново ги почваш. Преди 8 месеца не бях тренирал бицепсите 2 месеца и това го бях забравил..отивам си аз във фитнеса и почвам - 3х8 скотово згъване със EZ щанга (и 3те серии с максималната тежест която бицепсите ми поемат), Згъване на EZ щанга от стоеж - 3х8 (отново и 3те серии с макс. тежест), и 3 серии ‘‘21’‘. Спомням си как 1 седмица и половина, целенасочено си държах ръцете в 90 градуса, защото като ги отпусках, болката от разтягането от самата тежест на ръцете беше уникална и си мислех, че не съм зягрял преди тренировка(ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ТРЕНИРОВКАТА И СЛЕД НЕЯ НЯМАШЕ НИКАКВА БОЛКА ИЛИ ЗНАК ЗА ПРОБЛЕМ, ВСИЧКО СЕ УСЕТИ СУТРИНТА). Обаче след 5 месеца отново се повтори, вупреки че загрях много добре. Сега не бях тренирал бицепсите 1 месец, и като ги почнах с лека тренировка първият път от 1 месец насам, всичко е нормално, просто лека мускулна треска. Офф от рамена те отведох до бицепсите..все тая...все пак съм сигурен, че това което ти написах в първите 3 реда и половина е причината.
Айде със здраве!!!!!
Мнението беше редактирано от Uchesht se на 27.06.10 09:07.
Чак да са абсолютно същите...ти говориш за силна мускулна треска,а човекът не може да си движи вратът,най-вероятно от спане накриво.
27.06.10
12:47
Ако става въпрос за 2та случая с бицепсите, трябва да го изпиташ и тогава да кажеш ‘’силна мускулна треска’‘. Това беше абсолютен блокаж на ръцете. А колкото то врата(+Трапеца)..там също съм патил. ОТНОВО дълъг период на нетрениране на трапеца и първата тренировка от много време насам, отново беше както всяка друга, като в периодите когато ги тренирах по 2 пъти на седмица, разтегнах го много гадно преди година и половина и сега продължава да се подпалва още след първата серия, независимо дали тренирам гръб, рамена..или трапец. Ако намираш нещо грешно в твърденията ми, базиращи се на личен опит, не знам какъв е твоят опит в залата, но може би е много по голям от моя, но конкретно за гореспоменатите травми, лично съм ги изпитал, нищо не ти пречи да пробваш. Практиката е най-добрият учител, нали така?
Айде..и ПО-ЯК !!
Мнението беше редактирано от Uchesht se на 27.06.10 13:48.