Ям,а некачвам :S

08.06.10
18:15

Значе ям по 3-4 пъти на ден.Сутрин 1 джоб( тестено изделие с салами и некфа салата вътре),на обяд ям поне по 300-400 грама мръвки ( 5-10 кебабчета като 5 кебабчета са 250 грама) или пилешки пържоли готови от магазина само трябват да се стоплят по 2 на което е към 250 грама,също така и 1-2 филии хляб + от половин до 1 литър вода,следобед не правя закуска но някой път се случва и ям пак некакви тестени изделия ( палачинки етц.);за вечеря ям по 2 вида храна ( около 300-400 грама е това) + салата и половин до 1 литър вода
ИСКАМ ДА ПОКАЧВАМ КИЛОГРАМИ,а АЗ СВАЛЯМ ?!?!?!
мерките са ми
-ръст - 182
-тегло - 75
-възраст - 17 ненавършени
-гръдна обиколка (жени могат да не отговарят) - 105
-талия - 79
-ханш - 101
-обиколки на китка и глезен - китка 18 , глезен 26
-спортувате ли (ако да, то какво, колко често, с каква интензивност) - да волейбол от 5 години,но от близо 3 месеца съм го спрял
-спазали ли сте досега хранителни режими - не
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива -не
-в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - физически натоварена ми е
-одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате)- не особено
-какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - не съм пробвал
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - за хранене до 70-80 лева на месец
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - не

Темата беше редактирана от a4o_a4kin на 08.06.10 19:09.

Много според джоба или диетата на манекенка не означава, че ядеш много. Всъщност крайно недостатъчно с оглед на ‘физически натоварена’ работа, 17 години (организмът ти още се развива) и дебелите китка и глезен (говорят за тежка костна система). Някой яде ‘много’, ако качва по няколко килограма месечно и то предимно мас...
Извън въпроса ти - интересно ми е с талия като моята как успяваш да изпиеш по време на храненето до литър вода. Аз след кофичка кисело мляко не мога да поема повече, а ти ‘2 вида храна ( около 300-400 грама е това) + салата и половин до 1 литър вода’?

08.06.10
18:28

Ти на това ако му викаш много.... Прочети за ВВД статията и виж две теми по-долу има човек с подобен проблем ;)

08.06.10
22:40

В кебапчетата и кюфтетата и сандвичите които ядеш има всичко друго, но не и мръвки.
Това НЕ Е ! Месо! ;)

(Освен ако не си мелиш месо у вас, но едва ли )

09.06.10
03:46

казано от Madboy на 08.06.10, 22:40:

В кебапчетата и кюфтетата и сандвичите които ядеш има всичко друго, но не и мръвки.
Това НЕ Е ! Месо! ;)

А според теб какво има в кебапчетата и кюфтетата?

казано от FanatikaBG на 09.06.10, 03:46:

Възможно е да съдържат не особено подходящи и качествени компоненти като сланина, кожа, соеви продукти, хляб и други подобни (за подобрители, оцветители и овкусители да не говорим). Ако си купиш подходящо месо и си приготвиш кюфтета/кебапчета, ще усетиш разликата с купешките. Не мога да твърдя, че ВСИЧКИ кюфтета и кебапчета, които се продават в съответните заведения за хранене, са лоша храна... но вероятността е голяма.

Вижте колко струва килограм месо без да се мели. Вземете впредвид, че то е боцкано с вода, нишесте и други вълшебни субстанции, като владеенето на тази магия носи доста добра заплата на съответния ‘специалист’. Самият процес на мелене изисква наличие на съответната мелачка (еднократна инвестиция и след това сервизна поддръжка) плюс разход на електроенергия (освен ако не са впрегнали кардиоманиаци да въртят велокаймометъра). Т.е. каймата струва на производителя повече от месото (не може да съдържа много вода и има разходи по получаването й от месо), а се продава доста по-евтино.
Същото е и при кремвиршите и другите колбаси.
И все пак темата тук е за друго.

09.06.10
07:05

http://www.youtube.com/watch?v=yJ4igl4S98I&feature=player_embedded

Не е важно само количеството, а и качеството на храната. Ти може да ядеш много като количество, но ако тялото ти не може да извлече нужните му хранителни вещества, няма как да стане.

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.06.10 07:07.

Причините може да са много.
Не ядеш достатъчно
Не ядеш качествено
Не тренираш досттъчно
Не тренираш качествено
Не се възстановяваш достатъчно и качествено
и т.н. доколкото ти казаха, причините при теб са няколко.
С кебапчета и джобове не очаквай нещо фрапиращо.

09.06.10
07:31

казано от a4o_a4kin на 08.06.10, 18:15:

-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - за хранене до 70-80 лева на месец

Истината е че за талкова пари е невъзможно яденето да ти е на ниво. Затова си продължавай така както до сега като прибавиш яйца, извара и прясно мляко (от някоя лелка пред блока) към яденето си. Това са най-евтините варианти за добавене на белтъчини, а и са едни от най-добрите. Не забравяй, че си само на 17г. - дай си време. И сега пак ще имаш добри резултати - със сигурност много по-добри от връсниците ти, които по цял ден стоят пред телевизора и компютъра.
Успех!

09.06.10
09:41

казано от Madboy на 08.06.10, 22:40:

Това НЕ Е ! Месо! ;)

Ако ги ядеш по добре да не знаеш какво има повярвай, за да не ти спадне апетита не за друго :)
Ако искаш питай и какво има в кремвиршите нали и тях ги правят от месо, поне така съм слушал по рекламите - кремвирши от истинско месо хахах :-)

09.06.10
11:19

казано от Петко К на 09.06.10, 07:05:

http://www.youtube.com/watch?v=yJ4igl4S98I&feature=player_embedded

Не е важно само количеството, а и качеството на храната. Ти може да ядеш много като количество, но ако тялото ти не може да извлече нужните му хранителни вещества, няма как да стане.

АУУУУУ!!! Страхотно филмче...дори смятам че всяка втора тема за хранене се нужнае от него

09.06.10
12:11

мЕрси за всичко казано до тука,затова моля някой по-разбиращ ако може и му се занимава да ми направи МОЛЯ 1 хранителна диета
ще съм много много БЛАГОДАРЕН, но условието е,че няма да пия никакви добавки или химии
По колко пъти да ям на ден,горе долу колко часа сън трябва да правя,колко вода да пия,какви храни да ям и по колко
вие сте
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

09.06.10
12:20

Току що го изгледах и аз, хубав филм макар и тия неща да са ми добре познати. За съжаление точно хранителната промишленост в днешно време е причината за страшно много здраволсловни проблеми при човека и най лошото е, че и този филм пак не би повлиял на повечето хора, които ще продължават да купуват от тези храни по ред прични и по този начи да финансират и стимулират производството им. Аз постоянно говоря за храните на мойте родители, но когато им казвам, че това не полезно и т.н. и ми отговорят еми на мен пък ми е вкусно и аз съм мат. Хората просто не са запонати, но как да ги виним за това, според мен трябва да има предмет за изучаване в училище свързан със здравето и храненето на човек защото няма какво да се заблуждаваме когато влезнем в някое здравно заведение и като видиш вътре претъпкано с народ веднага ти разбираш, че това е някак ненормално и за това трябва да има причина. Каква причина обаче може да е освен нездраволовен начин на живот, който включва най вече храненто, стреса и околната среда ! Няма  каа да се храниш с боклуци дълго време и това да не даде отражение, организмът ни рано или късно отговаря на тази небрежност.
Аз затва ще продължавам да си ям домашно кисело мляко, а вие си яжте купешкото дето се оказва доста издражливо по 20 дена, а и доста разлино на вкус, а пък уж и двете се правят от мляко :-)

11.06.10
23:30

казано от a4o_a4kin на 09.06.10, 12:11:

мЕрси за всичко казано до тука,затова моля някой по-разбиращ ако може и му се занимава да ми направи МОЛЯ 1 хранителна диета
ще съм много много БЛАГОДАРЕН, но условието е,че няма да пия никакви добавки или химии
По колко пъти да ям на ден,горе долу колко часа сън трябва да правя,колко вода да пия,какви храни да ям и по колко
вие сте
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

АН

12.06.10
12:51

Яж повече. Купи си кило декстроза и за 2 седмици да си я свършил! :Д

12.06.10
13:25

казано от cecowe на 12.06.10, 12:51:

без добавки ... само чисти храни

АН

12.06.10
14:09

Прочети малко из нета както представлява декстрозата и се осъзнай малко. Продават я във всеки хранителен магазин. 1кг е 5-8 лв.

Чети, момко, чети!

12.06.10
14:23

Ядеш адски малко, затова не качваш. Имаш около 1500 калории дневно, дали има и толкова. Трябват ти двойно повече, малко по-малко от 1/3 от които да идват от протеин. Накратко моя съвет е да си избиеш абсолютно всичко, което знаеш за храната, кога как и какво да се яде, както и всичко, което си мислиш, че знаеш за състава й. Започни да ядеш по половин килограм пържоли, десетина яйца, 200-300гр. сирене и около 400-500гр. пълнозърнести макарони/типов хляб/овесени ядки/ориз и т.н. Тогава, може би ако тренировките ти не приличат на храната, ще започнеш да качваш. Ако нямаш финансовата възможност за това, просто набивай яйца с извара и хляб в същите количества.

Средностатистическия българин (това си ти) си няма понятие колко храна е много, колко е малко и изобщо никаква представа какво е качество на храната. Затова вместо да налагаш мнението си така елегантно, че това и онова са химии, започни да слушаш. Точно тук ще ти се дадат съветите, от които имаш нужда. Нашата е лесна, от теб се иска да изпълняваш.

казано от a4o_a4kin на 12.06.10, 13:25:

казано от cecowe на 12.06.10, 12:51:

без добавки ... само чисти храни

Не си добър ученик, щом тази дума ти се струва страшна. Приеми декстрозата като пудра захар. Това е изключително евтина добавка, която се слага в почти всичко сладко. В един сникърс и кит-кат има повече химия, от колкото в една доза протеин, примерно. Но това за теб е химия, тъй че какво ли обяснявам.

Тесногръдието ще ви убие....

Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.06.10 14:26.

АН

12.06.10
15:05

Точно този коментар си спестих. ;Д

12.06.10
16:13

“Започни да ядеш по половин килограм пържоли, десетина яйца, 200-300гр. сирене и около 400-500гр. пълнозърнести макарони/типов хляб/овесени ядки/ориз и т.н. “
и по колко яденията на ден средно

12.06.10
16:18

5-6-7

12.06.10
19:49

казано от korpusito на 12.06.10, 16:18:

5-6-7

като изключим сутрешно ядене,следобяд и вечеря другите ядения по колко грама горе долу ( 200 -300 ) ? защото закуската,обеда и вечерята са ми най-силните ядения и там вкарвам повече храна,а при другите колко горе долу

13.06.10
07:59

казано от a4o_a4kin на 12.06.10, 19:49:

казано от korpusito на 12.06.10, 16:18:

5-6-7

като изключим сутрешно ядене,следобяд и вечеря другите ядения по колко грама горе долу ( 200 -300 ) ? защото закуската,обеда и вечерята са ми най-силните ядения и там вкарвам повече храна,а при другите колко горе долу

колкото да огладнееш след 3 часа.

13.06.10
10:33

казано от a4o_a4kin на 12.06.10, 16:13:

“Започни да ядеш по половин килограм пържоли, десетина яйца, 200-300гр. сирене и около 400-500гр. пълнозърнести макарони/типов хляб/овесени ядки/ориз и т.н. “
и по колко яденията на ден средно

особено в твоя случай по-важно е количеството отколкото на колко пъти го изядеш

Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 13.06.10 10:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1