Мюсли,шейкове ...

08.06.10
12:15

Здравейте, напоследък си хапвам за закуска едно мюсли което много ми харесва и е единствения начин по който мога да ям овесените ядки. Какво мислите , подходящо ли е да го ям (докато чистя) за закуска преди тренировка или когато съм станал мн. рано и още не съм гладен за след тренировка ? Тове е единственото което ме тревожи от хранителния ми режим. Качената картинка е със хранителните стойности на продукта. Съдържанието му е следното : овесени ядки, парченца фин млечен шоколад(захар, пълномаслено мляко на прах,какаова маса, суроватка на прах,емулгатор соев лецитин), пшеничен и ечемичен пълнозърнест корнфлейкс, стафиди (обикновенно ги махам), слънчогледово семе и нерафинирана трастикова захар.

И едно запитване за шейкче за след тренировка. Подходящо ли е следното: 2 банана (с кафяви петна), супена лъжица истински домашен мед, суроватъчен протеин 24г + 5,5г БЦАА + 4г глутамин и около 300мл прясно мляко 1% масленост.

Така и така съм почнал шейка за преди лягане го правя с 3,5% прясно мляко + суроватъчния протейн. Въпроса ми е има ли смисъл да е с такъв % масленост млякото, ако искам да се усвоява по-бавно протеина и като цяло да не си купувам 2 вида проеин дайте идея как да го консумирам суроватъчния такаче възможно най-бавно да се усвоява през ноща като се има предвид и че съм в период за чистене (един вид да не прекалявам с мазнините).
Ако е от значение аз съм 75-77кг на 178см височина, стаж 2-3 г. с прекъсвания. Никъде нямам тлъстини като изключим корема :(

Бих се радвал всеки да си каже мнението относно мойто запитване, а не да критикува чужди изказвания. Аз сам ще прецена кое е най-адекватното мнение.
Благодаря за вниманието ;)

Темата беше редактирана от StressBall на 08.06.10 12:20.

08.06.10
12:51

Не ми харесва нещо съдържанието на твоето мюсли. Много изкуствени неща има. Пробвай някакво друго мюсли. 
Моето мюсли няма шоколад, няма захар, има само различни видове ядки (ечемичени, пшенични, овесени, ръжени), различни семки (слънчогледови, ленени, сусамови), и сушени плодове (кайсия, слива, стафиди). Това, което не ми харесва в него е корнфлейкса, но той е пренебрежимо малко количество. Казва се “Мюсли утринна закуска” на някаква пловдивска фирма Д-р Кескин Лимитид кампъни. Купувам си ги от Кауфлаунд за 3 и нещо за цял килограм.
Ако все пак много ти харесва, продължавай с твоето. Сигурна съм, че няма да ти провали диетата.

08.06.10
13:06

Много захаросано ти е мюслито, колега. Потърси някое без захар, а само с плодове както  каза @ Анелия. Иначе чистият овес си е най-добре ;)
Шейка след тренировка е ок, но вечер суроватка не ти трябва, купи си извара и яж/пий по 200гр. преди лягане с някакви мазнини (лъжица зехтин/ядки/маслини).

Мнението беше редактирано от korpusito на 08.06.10 13:08.

Веднага ми направи впечатление следното - в период на чистене си, но след тренировка хапваш 2 банана + мед. Това е доста солидна доза въглехидрати за човек с такива цели. В същото време бягаш от мазнините в прясното мляко преди лягане - доста странна тактика... Вечер няма особен смисъл от суроватката, korpusito ти е казал подходящия вариант. Мюслито, с което закусваш, категорично не ми харесва. Купи си овесени ядки - далеч по-качествена храна ще се получи, особено ако ги смесиш с ръжени и ечемичени ядки. Можеш да овкусиш с ядки, сушени или пресни плодове, мед и канела.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.06.10 14:02.

08.06.10
19:52

Благодаря ви за бързата намеса. Ще корегирам приема на въглехидрати след тренировка, но какво да ям/пия след тренировка за да се възстановявам. Амино ако пия след тренировка решение ли е на проблема? Мисля да потърся мюслито което Anelia си купува. Колкото до изварата не съм ял до сега сигурно не е много вкусна, но предполагам че ако се увкоси по подходящ начин става за ядене. Ще се поразровя из нета за рецепти :)

казано от StressBall на 08.06.10, 19:52:

...какво да ям/пия след тренировка за да се възстановявам. Амино ако пия след тренировка решение ли е на проблема?

Да, аминокиселините са чудеснен вариант. Разбира се, след тях - подходящо хранене.

казано от StressBall на 08.06.10, 19:52:

...Колкото до изварата не съм ял до сега сигурно не е много вкусна, но предполагам че ако се увкоси по подходящ начин става за ядене...

Въпрос на личен вкус, определено. Най-приятната за мен извара е тази на Olympus.

09.06.10
08:12

Благодя на всички ! Това ми е първата тема във форума и останах приятно изненадан . Иначе днес си купих каквото ме посъветвахте и видях някъде из форума, че изварата ставала вкусна с кетчуп Heinz(0,1 g мазнини) :)

ПС: Какво мислите за сушените кайсии?

Мнението беше редактирано от StressBall на 09.06.10 08:15.

09.06.10
08:35

Ако чистиш, в минимално количество, само към закуската или след тренировка. Влекат те май сладките неща ;)

09.06.10
15:09

Изварата се овкусява чудесно с масло и домати.

09.06.10
16:02

казано от Anelia на 09.06.10, 08:35:

Влекат те май сладките неща ;)

Мдаа... За това гледам да си задоволявам апетита с алтернативи като мед, стафиди, сушени кайсии ... Но не е и като да прекалявам с тях :)

казано от Ensiferum на 09.06.10, 15:09:

Много мазнини има в маслото :| Дневния лимит за мазнини съм си го изхабил още с яденето на салата със зехтин и/или някоя манджа на баба :D

Мнението беше редактирано от StressBall на 09.06.10 16:06.

09.06.10
16:32

Според мен правиш грешка като ядеш токова малко мазнини. Може да ти звучи странно, но приемането на ненаситени мазнини(зехтин, маслини, ядки..) помага за изграрянето на мазнини :)

09.06.10
18:12

казано от StressBall на 09.06.10, 16:02:

Дневния лимит за мазнини съм си го изхабил още с яденето на салата със зехтин и/или някоя манджа на баба :D

За да е вярно това твърдение, има два варианта:
1. Бъркаш жестоко, ограничавайки мазнините до клонящи към нулата стойности. Този подход не води до нищо хубаво в дългосрочен план. Най-много да се сдобиеш с прекрасен хормонален дисбаланс.
2. Сипваш по 100 мл зехтин на салата и ядеш манджи с олио като добавка.

И двата са кофти, така че е време да преосмислиш позицията си по отношение на мазнините и качеството на храната изцяло.

09.06.10
19:34

казано от Ensiferum на 09.06.10, 15:09:

... и с зехтин и червен пипер също :) А напоследък просто с червен пипер и ям сурови бадеми с извара.

Който както му е вкуснооо :)

09.06.10
19:39

казано от korpusito на 08.06.10, 13:06:

купи си извара и яж/пий по 200гр. преди лягане с някакви мазнини (лъжица зехтин/ядки/маслини).

Има голям шанс, тия 200гр извара да го спъват. Зависи от организма му, но при мене е огромна спънка.

Кетчупа - гледаш мазнините, а захарите ? Макар, че колко ли кетчуп ще сложиш.

Абе като цяло има една важна тема в раздела за понижаване на теглото - прочети я внимателно, за да ти се изяснят някои неща.

09.06.10
19:56

Затова вече има казеин за левче дозата ;)

09.06.10
22:27

Ще прочета относно хранителните режими повечко. Видях, че на сайта има доста пълна информация относно това и отделно доста хора са давали примерни диети според целта им :)

ХАХАХА. Преди малко си направих една закуска преди лягане с извара и взе, че ми хареса :red:  Извара  в кофички като от кисело мляко 400гр и естествено любимия ми кетчуп.Няма да споменавам марките за да не прозвучи като реклама . Направо става чудно :)

10.06.10
07:43

казано от korpusito на 09.06.10, 19:56:

Затова вече има казеин за левче дозата ;)

Хмм, я пак ? Пропуснал съм :lol:

10.06.10
08:25

fitneshrani.com/proteini/produkti/kazein-baven-protein :P

Е, една доза ProLong не е точно 1 левче... а 30% над него. :-P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.06.10 08:32.

10.06.10
08:45

Ето я моята математика : 46 - 10% за регистрираните на сайта преди 1 април = 41.40 лв / 36 = 1.15 лв, с 5 стотинки повече от пакет извара Дядо Либен :)

10.06.10
09:51

Ми аз кога съм се регнал ? Как да разбера :Д

11.06.10
09:03

Но като цяло е по-добре със сигурност да си хапнеш извара, която се счита за полезна, отколкото разни придобити по изкуствен път пудри. Това по мое мнение. Не искам да споря с никой :)

11.06.10
09:57

казано от StressBall на 11.06.10, 09:03:

Но като цяло е по-добре със сигурност да си хапнеш извара, която се счита за полезна, отколкото разни придобити по изкуствен път пудри. Това по мое мнение. Не искам да споря с никой :)

Ако знаех, че изварата е баш извара и аз нямаше да помисля за казеин ;)

казано от emzo на 10.06.10, 09:51:

Ми аз кога съм се регнал ? Как да разбера :Д

Питай Сашо  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1