'Малък пак' за покачване на чиста мускулна маса

10.06.10
21:37

Ето и моя пак, който мисля да взема есента с цел да кача малко чиста мускулна маса (пака се състой от хранителни добавки, които тук няма да обяснявам коя какво действие има - по-запознатите ще знаят ‘кое какво прави’). Давайте свойте мнения и препоръки.

“креатин Етил-естер” (creatine ethyl ester)
Аминокиселини + “BCAA”
“Глутамин”
“L-Аргинин”
“B12” в комбинация с “Фолиева киселина”
“Tribulus terrestris” + “DHEA” + “ZMA” (цинк + магнезий)
“Бавен” протеин (преди лягане)
L-Карнитин
L-теанин
Инозин
CLA

10.06.10
22:53

Може да включиш и “бърз” протеин преди тренировка и смес от равни части бърз и бавен протеин след тренировка и тогава ще имаш всичко, което може да се иска в рамките на позволените от МОК средства,за да си сигурен, че трудът ти в залата ще си личи с всеки изминал ден, но дори и да не го направиш, с тази комбинация може да си спокоен, че даваш на тялото си всичко необходимо за растеж(при положение, че и храненето ти е на ниво) и може да се съсредоточиш със същата педантичност към съставяне и изпълнение на тренировъчната си програма.

10.06.10
22:55

А няма ли да е по-добре,ГриинМаг+Джак3д +Анимал Пак+Салвъшън..+БЦАА (Ако излиза мн скъпо примерно махни Пак-а).Защото като се замисля само Аргинин-е мн не изгодно,комплексни амино-също.карнитин,ако се пие както трябва и той става доста скъп.Така че,ще излезнат същите пари горе доло,а и според мен тази комбинация е по-”здрава” е ще е добре ако оставиш и трибулуса и ЗМА-то

Мнението беше редактирано от Николаи на 10.06.10 23:01.

10.06.10
23:21

Според мен Animal Pak-а е добра идея, тъй като витамините и другите съставки, сред които и храносмилателните ензими, които са в състава на този продукт, са необходими за организма, поставен в условия на тренировъчен стрес. Ако обаче това оскъпява прекалено много суплементната програма, може съвсем спокойно да не ги ползва, при положение, че храненето е балансирано по отношение на микро и макронутриенти, идващи от разнообразни източници.  Колкото до другите гриин мак, джак и дугите супергерои, то аз си мисля, че всичко това е само една маркетингова буря от бъркочи, които не са нужни на човек, който е с достатъчно мозък да си направи описаната от момчето суплементна програма. Нямам нищо против никой от производителите на супердобавките, още по-малко имам против доставчиците и представителите. Няма смисъл да даваш обаче парите си за това, че някой вече е смесил съставките и ги е кръстил по определен начин, при положение, че можеш сам да си ги вземеш и смесиш в твой си Пак - Have it your way Pak.

11.06.10
07:32

казано от Камен Илиев на 10.06.10, 23:21:

Колкото до другите гриин мак, джак и дугите супергерои, то аз си мисля, че всичко това е само една маркетингова буря от бъркочи, които не са нужни на човек, който е с достатъчно мозък да си направи описаната от момчето суплементна програма. Нямам нищо против никой от производителите на супердобавките, още по-малко имам против доставчиците и представителите. Няма смисъл да даваш обаче парите си за това, че някой вече е смесил съставките и ги е кръстил по определен начин, при положение, че можеш сам да си ги вземеш и смесиш в твой си Пак - Have it your way Pak.

Много много правилно
правят някъв си продукт в които няма нищо ново дават му някво супер  анаболно анаболно име ,хвалят го ужасно по форумите на някои сайт притежаван от същата компания , после същият продукт печели награда от списанието притежавано от същата фирма производител и вие пощурявате да си давате парите за поредният супер в кавички продукт !

11.06.10
07:35

И един съвет от мен - махни CLA-то ако искаш да качиш поне малко маса
А B-12 на ампули и мускулно нали?

HE

11.06.10
08:06

казано от caihundrel на 11.06.10, 07:35:

И един съвет от мен - махни CLA-то ако искаш да качиш поне малко маса
А B-12 на ампули и мускулно нали?

Щом е в комбинация с фолиева киселина е интрамускулно.
Б12 е мастноразтворим витамин и при орален прием се усвоява в крайно недостатъчни количества.
За трибулуса - на колко години си? Гледам, че в комбинацията посочена от теб е с цел покачване на собствения тест или бъркам?
Липсата на суроватка в стака и наличието на амино+ВСАА, л-карнитин, CLA май предполага изчистване на мазнини? Имам нещо в предвид за това питам?

Мнението беше редактирано от head_hunter на 11.06.10 08:10.

11.06.10
08:20

1000 гами Б 12 мускулно през ден са страшен бууст на метаболизма
говоря от личен опит

11.06.10
09:36

казано от head_hunter на 11.06.10, 08:06:

Б12 е мастноразтворим витамин и при орален прием се усвоява в крайно недостатъчни количества.

Не искам да поставям под въпрос знанията на никого, но смятам, че витамин B 12 e водноразтворим и слабото му усвояване от стомашно-чревния тракт няма общо с разтворимостта му било то в мазнини или вода. В стомаха той се свързва с протеин, синтезиран от стомашната лигавица (фактор на Кастл) и по този начин се резорбира от дванадесетопръстника. Колкото и да се свързва с този протеин, количеството му ще е по-малко от това приложено мускулно. Затова се и прилага мускулно. Дори и да не е в комбинация с фолиева киселина пак се прилага мускулно.

11.06.10
09:47

Камене благодаря за научното обяснение защото аз наистина не знаех как точно дества Б12 мускулно но правя поне веднъж годишно цикъл с него и съм много доволен.Този тип цикъл с 1000 мл през ден мускулно ми беше препоръчан от един щангист и досега не съм бил разочарован....

11.06.10
10:17

Може ли да попитам какви резулатати си постигнал благодарение на циклите с B12 ?

11.06.10
10:20

качвам поне 2-3 кг за месец
но се замазняваш
увеличва ми се апетита
спа по-добре
аз лично не усетих някакво забележимо увеличение на силата

HE

11.06.10
11:02

казано от Камен Илиев на 11.06.10, 09:36:

казано от head_hunter на 11.06.10, 08:06:

Не искам да поставям под въпрос знанията на никого, но смятам, че витамин B 12 e водноразтворим и слабото му усвояване от стомашно-чревния тракт няма общо с разтворимостта му било то в мазнини или вода. В стомаха той се свързва с протеин, синтезиран от стомашната лигавица (фактор на Кастл) и по този начин се резорбира от дванадесетопръстника. Колкото и да се свързва с този протеин, количеството му ще е по-малко от това приложено мускулно. Затова се и прилага мускулно. Дори и да не е в комбинация с фолиева киселина пак се прилага мускулно.

Прав си - сега видях каква глупост съм написал. Така е като бързам да пиша преди да съм си изпил кафето  :red: 
Не съм обвързвал приема със средата в която се разтваря. Доуточних, че щом ще го ползва с фолиева киселина, то едва ли е избрал оралната форма /аз май само като Неуробекс съм го виждал в таблетна форма/.

11.06.10
12:32

Не съм съгласен,че  Джак и т.н са маркитингова измама..Искаш да ми кажеш,че по отделно аргинин е по-добре от Джак-а ли ?Ами 1вия Но експлоуд..едва ли беше маркитингова измама.Не стоят точно така нещата.

11.06.10
12:38

на мен лично Но Експлоуда на ми хареса и не бих го пробвал отново - за мен това си е чист енергитик

11.06.10
12:43

казано от caihundrel на 11.06.10, 12:38:

на мен лично Но Експлоуда на ми хареса и не бих го пробвал отново - за мен това си е чист енергитик

Споделям абсолютно същото мнение! За съжаление почти нямам опит с азотните буустъри - изпил съм единствено една опаковка N.O. Xplode AVPT, но единственото което усетих е леко замайване от многото кофеин. Никакво напомпване по-голямо от нормалното. Следващият буустър, който ще използвам е MethylMass ... дано усетя по-добър ефект.

Мнението беше редактирано от NightElf на 11.06.10 12:44.

11.06.10
12:45

за да разбереш що е то азотен бустер пробваи No Elite на QNT
аз със Но Експлоуда като реших да направя кардио и едва не треснах инфаркт!
така и не го довърших - подарих го на един приятел

Хора, вие какво очаквате от азотен ускорител?

caihundrel, N.O. -Xplode е енергетик, разбира се, какво друго да е?
Очакваше да увеличиш мускулната маса ли? Естествено, че не е подходящ за кардио, както всеки продукт от този клас!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.06.10 12:51.

11.06.10
13:04

“креатин Етил-естер” (creatine ethyl ester) - много по-добре е кре-алкалин
Аминокиселини + “BCAA” - ок
“Глутамин” - пробвай го, да ти мине мерака :)
“L-Аргинин” - може, ако е AAKG
“B12” в комбинация с “Фолиева киселина” - ок
“Tribulus terrestris” + “DHEA” + “ZMA” (цинк + магнезий) - години ?
“Бавен” протеин (преди лягане) - ок
L-Карнитин - защо ?
L-теанин - ок
Инозин - защо ?
CLA - Защо ?

Друго, смятал ли си като пари, колко ще ти излезе всичко, защото с един комбиниран продукт ще ти олекне по-малко джоба ?

11.06.10
13:32

казано от Кольо Пияндето на 11.06.10, 12:50:

Хора, вие какво очаквате от азотен ускорител?

caihundrel, N.O. -Xplode е енергетик, разбира се, какво друго да е?
Очакваше да увеличиш мускулната маса ли? Естествено, че не е подходящ за кардио, както всеки продукт от този клас!

Коле не съм съгласен
освен енергетик да ме беше и напомпил малко а?
а що от други азотни бустери не се разтрепервам така?

11.06.10
14:35

Ако говорим за Нокса ..пил съм ги и 3те ..1вия-уникален, 2ри-не ми хареса,3ти по-бива ама..не..Но винаги бъстъра е по-добрия варянт преди трен. от аргинин по отелно..даже и погледнато от точка на финансите.А иначе е нормално рекламата да е винаги на ниво щом става въпрос за бизнес. :)
Съвета ми е насочи се към,както каза Емзо-”комбиниран продукт”-бъстър,креатинова матрица. :)

Мнението беше редактирано от Николаи на 11.06.10 14:36.

11.06.10
14:45

казано от Николаи на 11.06.10, 14:35:

Ако говорим за Нокса ..пил съм ги и 3те ..1вия-уникален, 2ри-не ми хареса,3ти по-бива ама..не..Но винаги бъстъра е по-добрия варянт преди трен. от аргинин по отелно..даже и погледнато от точка на финансите.А иначе е нормално рекламата да е винаги на ниво щом става въпрос за бизнес. :)
Съвета ми е насочи се към,както каза Емзо-”комбиниран продукт”-бъстър,креатинова матрица. :)

Чакайте малко сега - става въпрос за различен тип продукти. Едно е предтренировъчен( например N.O. Xplode ), а друго е напомпващ (например Nitrix, или несъдържащи кафеин и стимуланти). Ще кажете - “е предтренировъчния нали е напомващ ?” - Да, но концепцията на двата вида продукти е различна. Според мен не бива да бъдат сравнявани.

11.06.10
15:24

Предавам се. Няма смисъл. За мен NO explode може много успешно да се замести с Креатин, Глицерол (от аптеката), Глутамин (които момчето и без друго ще си ги взема), някакъв мултивитаминен продукт без значение на коя фирма, аргинин и орнитин и 2 кафета преди тренировка ако иска повече енергия. В продукта са вкарали различни естери на креатина с техните химични названия, за които много момчета си викат “еееее ще стана извънземен с този Mega muscle pumping super duper fuel matrix” и наистина като че ли след всяко повторение го чувстват във вените си. Помислете малко - естерите са креатинова молекула + някакъв вид друга молекула било то киселина, или просто вода т.е. хидроксилна молекула както е в случая с креатин монохидрата. Колкото по-голяма е естерната молекула, толкова по-малко креатин поемаш за една доза и респективно повече от другата безвредна молекула, която бива откачена по пътя на усвояването на креатина и изхвърлена от организма. Визуализирайте го така: с повече и по-големи естери, повече и по-големи количества от парите ви си тръгват  в посока тоалетната (от изход номер 1 или 2 ) хахахахахахахахахахаха. Креатин етил естера и креатин монохидрата са най-добрия избор засега.
Аз както казах обаче и преди,всеки е свободен да вярва в каквото иска и да си дава своите или на баща си пари за каквото сметне за добре.
Аз се предавам. Не искам да споря. Ето сега си загубих 10 минути, които никога няма да се върнат, за да получа в замяна някое тъпо изказване от човек, който след 2 месеца като мине лятото ще забрави къде е залата и че въобще се е занимавал със спорт примерно.
Няма смисъл.Нали?

HE

11.06.10
15:30

казано от Камен Илиев на 11.06.10, 15:24:

Аз се предавам. Не искам да споря. Ето сега си загубих 10 минути, които никога няма да се върнат, за да получа в замяна някое тъпо изказване от човек, който след 2 месеца като мине лятото ще забрави къде е залата и че въобще се е занимавал със спорт примерно.
Няма смисъл.Нали?

Ето поради тази причина спрях да пиша дълги постове във форума.

12.06.10
15:54

казано от emzo на 11.06.10, 13:04:

“креатин Етил-естер” (creatine ethyl ester) - много по-добре е кре-алкалин
Аминокиселини + “BCAA” - ок
“Глутамин” - пробвай го, да ти мине мерака :)
“L-Аргинин” - може, ако е AAKG
“B12” в комбинация с “Фолиева киселина” - ок
“Tribulus terrestris” + “DHEA” + “ZMA” (цинк + магнезий) - години ?
“Бавен” протеин (преди лягане) - ок
L-Карнитин - защо ?
L-теанин - ок
Инозин - защо ?
CLA - Защо ?

Друго, смятал ли си като пари, колко ще ти излезе всичко, защото с един комбиниран продукт ще ти олекне по-малко джоба ?

Първо да кажа, че съм пробвал различни креатинови матрици, ‘комбинирани’ продукти и все пак предпочитам да взимам всичко по отделно (лично мнение).
За комбинацията трибулус + DHEA + ZMA… на 20 съм... но го взимам предимно с цел покачване на теста и от там изгарянето на мазнини.
Л-карнитина - изгарянето на мазнини = енергия (пробвам съм комбинация зимата при качване на килограми да взимам л-карнитин и ми действа МНОГО добре, дава ми повечко енергия и горя по-бързо мазнини).
Инозин-а мисля да го изключа...въпреки, че в началото ми допадна като добавка...то и сега ми допада, но мисля, че стават прекалено много неща.
До колкото се отнася до ПАКОВЕ (от сорта на Анимал пак и т.н.) не съм им фен. Пробвал съм и смея да твърдя, че ЛИЧНО на мен ми действат съставките като ги взимам по отделно, именно това е причината да взимам всичко така, може да ми излезе по-скъпо, но поне знам, че действа (тествано). :)
Кре-алкалин не съм пробвал досега, затова избрах вече пробвания етил-естер :)

Идеята ми като цяло е покачването на маса (не много, просто да е чиста) и изгарянето на мазнини. Естествено ще си напрая една диета както си трябва и мисля, че това ще е добре за зимата (ПАКА + добра диета + тренировки) ... :)

edit:

B-12 го пия на хапчета - 2 хапа на ден (2x1000mcg) + 2 хапа фолиева киселина (2x400mcg).
Никога не съм пробвам каквито и да било инжекциони. По принцип знам, че b12 е по-удачно да се взима мускулно, но чесно казано не съм се интересувал подробно какво толкова го прави по-добър от горната комбинация. С радост ще чуя ваши предложения и мнения. :)

Мнението беше редактирано от playdemo на 12.06.10 15:58.

12.06.10
18:44

1.Моето лично мнение за Анимал пака е че това е поредният излишен прехвален американски продукт
Да погледнем реално какво е Анимал пака - прекалено много минерали и витамини на прекалено висока цена които се изпикават защото колкото от тях да вкарваш организма си вздима колкото му трябват а останалото изхвърля - това е научно доказано и каквото и друго да твърдят от Унивърсъл просто лъжат и мажат!
2.Б12 вземано мускулно увеличава в пъти броя на червените кръвни тела - това е научно доказано .От там нататък следват по бърз метаболизъм по добро усвояване на храната по -добро възстановяване и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1