интелигентна НВД

11.06.10
17:50

Та така...
Привет на всики -  в момента изготвих НВД диета за мои приятел -  .Сметнах нужните индекси: Той е 183 см / 86кг / 23г. - цели 80 кг до края края на лятото / септемви /:

Тренира 4 дена/седмично:

I : Гърди + трицепс + корем
II : Бедра + задно бедро + прасци
III :Рамена + трапец + корем
IV: Гръб + бицепс

Надявам се всичко да е точно,но и искрено ще се зарадвам,ако има някои неща за : Доусъвършенстване :

За  закуска :
9;00 часа
Овесени ядки задължително 60-70-80 грама със прясно мляко нисък процент  !  3-4 яйца цели ,  кисело мляко нисък процент : 
11;00 – трябва да ти е поне 2 ядене .. като комбинираш някои от горните неща 
Или приемеш месо със  ориз  или картофи
13;00- 150 гр пилешки гърди + салата  - ябълка
15;30- 50 гр бадеми  / орехи / лешници ..
16;30 150 гр  (пиле телшко или риба ) +  домати, краставица и 100гр извара
18:00 150 гр Ориз с зеленчуци
+ Ако ще тренираш в 19;00 примерно След тренировка: Протейнов шеик

21:30-  150г пиле  / риба тон .. 

Преди лягане взимай  извара винаги  със малко ядки по възможност ... 
Пиивай поне по  3 литра вода на ден ..

Бягай на пътеката след тренировка и  рано сутриииин по възможност  -.-
-  GL & HF -

Поздрави и хубав weekend на всички,
Георги-

Темата беше редактирана от 3k.Z3us на 11.06.10 19:55.

11.06.10
17:52

То хубаво ама получвам раздвоение на личността като чета :)

Примерно двуразовото кардио е излишно.
Прясното мляко също, но да приемем, че съм прекалено строг, то поне да бъде кисело.

11.06.10
17:57

Именно ти Emzo си фаворита ми в този форум. По твоите съвети и препоръки действах и създадох диетата -.-

Благодаря

11.06.10
18:38

Btw и на мен Emzo ми е като пътеводната звезда(особено в раздела с бърнърите :D ) иначе по темата,след доста кардио което съм правил сътрин на гладно,стигнах до извода,че за мен специално силовите тренировки са по-добрия вариант

11.06.10
19:01

Той няма да има възможност да бяга повече от 2 пъти сутрин ,така че нека  си му остане кардиото.. Дори и да няма ефект 1 път седмично за тонус ще му бъде чудесно - Бягането освобождава напрежението и съответно денят започва с усмивка  :-)
Радвам се,че има хора,които изказват мнението си гласно .../писмено / :coolsmile:

АН

11.06.10
20:10

emzo президент

12.06.10
04:58

Дори и да няма ефект 1 път седмично за тонус ще му бъде чудесно - Бягането освобождава напрежението и съответно денят започва с усмивка  :-)

Ей тая глупост за кардиото кой я е измислил не знам.Аз като стана в 7 ,за да ида да бягам в 7 и 30 на стадиона и като направя един интензивен крос от 35 мин после съм толкова скапан че ми е само до усмивки.А преди това пия кафе+бърнър и карнитин.

12.06.10
05:06

Проблема е в теб :)

Примерно теглото ти е голямо за бягане и по-този начин се скапваш тотално.
Просто пример.

На мен ми действа супер после.

12.06.10
06:23

Аз да питам двуразовото кардио - сутрин и след тренировка в един ден, защо е излишно ?
Иначе по темата ориза в 18:00, дори да е преди тренировка ми се струва излишен.

Мнението беше редактирано от velislavs на 12.06.10 06:24.

12.06.10
06:37

Защото многократн е доказвано(практически, не знам на теория как е), че не увеличава топенето на мазнините.
Ти си имаш един определен предел на горене на мазнини дневно/седмично и той не може да се прескочи току така.

Или както обичам да казвам - overkill :P

12.06.10
06:46

казано от emzo на 12.06.10, 05:06:

Проблема е в теб :)

Примерно теглото ти е голямо за бягане и по-този начин се скапваш тотално.
Просто пример.

На мен ми действа супер после.

Еми не е много малко,93 кг на 180 см.Но забелязвам друго,ако правя лек-умерен крос от 30 мин,след това съм добре,но ако вкарам по яко темпо с хийт елементи за 30 мин ,след това съм скапан.Не знам,ако за 30 мин. мина 6 км ,после съм скапан,ако са 4,5 км се чувствам добре после.

12.06.10
06:50

30мин Хийт е много. Нормално да си скапан.
аз като тичам Хийт повече от 25мин не е. Като 3мин са ми cooldown и 2мин загрявка.. реално Хийта ми е 20мин.

12.06.10
06:53

HiiT само на колуло правя аз и реално не повече от 30 сесии да се натрупват за 1-2-3 месеца, туй сърце да не е за 1 година :lol:

12.06.10
06:53

казано от emzo на 12.06.10, 06:37:

Защото многократн е доказвано(практически, не знам на теория как е), че не увеличава топенето на мазнините.
Ти си имаш един определен предел на горене на мазнини дневно/седмично и той не може да се прескочи току така.

Или както обичам да казвам - overkill :P

Аз до сега рядко успявам да намеря време за двуразово, но ще пробвам 2-3 седмици:) Всякакви съвети за по-малко кардио приемам:)

Мнението беше редактирано от velislavs на 12.06.10 06:55.

12.06.10
07:53

Г-н байкър , моля да не се намесваш неуместно в темата ми! Тая глупост с кардиото,ако на теб ти действа отрицателно и натоварващо ..следиш ли ми мисълта ? Не дефинирай и категоризирай ; ]

12.06.10
08:07

вели,ориза ще си му го остава преди тренировка.няма как да хапне всичките въглех преди това,ако идеята ти е да са на 1 път ;)  ..  чакам още отзиви, моля ;)

12.06.10
08:30

казано от 3k.Z3us на 12.06.10, 07:53:

Г-н байкър , моля да не се намесваш неуместно в темата ми! Тая глупост с кардиото,ако на теб ти действа отрицателно и натоварващо ..следиш ли ми мисълта ? Не дефинирай и категоризирай ; ]

Искам само да ми кажеш,ти лично пробвал ли си да станеш в 7 без 10 ,да идеш на стадиона към 7 и 20-30 за да подействат добавките ,и да тичаш 30-35 мин ,без спиране с бързо темпо и това да го правиш 5 пъти в седмицата ? Ако при тези условия се чувстваш цял ден бодър след това евала ти правя.Иначе естествено че ако ходя 2 пъти седмично в 9 часа на стадиона и се влача 30 мин със ходене между тях,няма да ми прави впечатление че съм ходил.

12.06.10
09:13

Някъде да прочете в моята тема,че ще бяга повече от 2 пъти и че ще взима добавки за горене ?  ;) има една поговорка,която са ми я казвали и съм е запомнил @  2 пъти мери , 1 път режи  ;)

12.06.10
09:17

Ок,така е.Иначе по темата режима изглежда добре,най добре е да почне по него и вече примерно след седмица да се види как вървят нещата и ако трябва да се внесат корекции,но смятам че ако успее да го спазва наистина ще има ефект.

12.06.10
09:20

да,надявам се и вярвам,че ще го спазва..резултата ще дойде с времето ;)

Мнението беше редактирано от 3k.Z3us на 12.06.10 09:29.

13.06.10
12:02

Моля някой със сходен режим да сподели какви храни си позволява да яде  от групата на cheat meals ; )  и какво количество алкохол / ракия / ;) средно може да пийнеш седмично / месечно / и да не те върне изключително мн назад  от всичко постигнато преди това -.- С пожелания за  един чудесен завършек на уикенда  :)

13.06.10
15:31

казано от 3k.Z3us на 13.06.10, 12:02:

Моля някой със сходен режим да сподели какви храни си позволява да яде  от групата на cheat meals ; )  и какво количество алкохол / ракия / ;) средно може да пийнеш седмично / месечно / и да не те върне изключително мн назад  от всичко постигнато преди това -.- С пожелания за  един чудесен завършек на уикенда  :)

Ще те посъветвам да не пиеш алкохол в момента. Сигурен съм, че можеш да си помогнеш на тялото много като не пиеш въобще.

13.06.10
16:30

Чудесен съвет,но все пак ... Никой на НВД ли не кръшка;)

14.06.10
08:26

Допустимият  лимит на коментарите да не свърши !?  :roll:

SO

31.07.10
21:45

един път пробвах миналата година падна ми се да зареждам в събота събрахме се с един приател взехме 3 кила свинско и го проснахме на барбекюто после 7-8 бири и ....ми ищо не стана наядох се напих се и се прибрах тренирах в понеделник без проблем не качих и не се омазних

31.07.10
23:51

Според мен е задължително като си на НВД 1 път в седмицата най-малко да правиш атентати с вкусни храни :) Организма почва да си мисли, че спираш да го стресираш и ти помага да губиш още мазно :П .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1