15.09.09
13:07
Ходя 3 пъти седмично на фитнес, като тренирам крака само в петък. До тук добре, проблема ми е, че всеки път имам мускулна треска, ако намаля килограмите все едно нищо не правя и нищо не усещам. Според вас какво е по-добре, да намеля килограмите или да ги тренирам още веднъж в седмицата, но с килограми на половина, примерно?
15.09.09
13:17
Може и да е в серийте проблема,може в повторенията,може да е в килограмите...
Аз залагам на серийте и на килограмите.. ;)
Защо да не чувстваш,аз вече правя с 60% от 100%-възможноста ми за вдигане,но чувствам доста по-голямо напомване и е по-трайно от преди.. :)
Притеснявам се да не ги пренатоварвам всеки път.
Мнението беше редактирано от TheRunawy на 15.09.09 13:44.
Ако не правиш повече от 4 упражнения и веднъж във седмицата няма как да ги претренираш.
Мускулната треска колко те държи ?
казано от TheRunawy на 15.09.09, 14:08:
Различно, по принцип от 3 до 5 дни.
Чежка треска 5 дена или лека? Как те боли след 3тия ден, силно, когато ходиш или само когато примерно клекнеш до долу и така стоиш?
казано от С7АЛК3Р на 15.09.09, 14:17:
Как ги тренираш?
Тежко, разбира се...
казано от TheRunawy на 15.09.09, 14:15:
Първите дни трудно се обувам. :D После отшумява постепенно.
И мен ме болят краката след тренировка нормално е, но само 1 до 2 дена след тренировката и то по малко.
Мнението беше редактирано от El padre на 15.09.09 14:28.
казано от Pandiz на 15.09.09, 14:27:
Как ги тренираш?
Тежко, разбира се...
Предполагам въпросът на С7АЛК3Р означаваше опиши накратко програмата си за да преценим дали не претоварваш...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.09.09 14:45.
казано от Стоянчо на 15.09.09, 14:45:
казано от Pandiz на 15.09.09, 14:27:
Как ги тренираш?
Тежко, разбира се...
Предполагам въпросът на С7АЛК3Р означаваше опиши накратко програмата си за да преценим дали не претоварваш...
Въпросът, му беше към авторa на темата, а това не съм аз! Аз си позволих нахално да му отговоря, макар, че не пита мен.. :lol:
Иначе, ще си напиша и аз програмата, щом искате :)
Клек с щанга 4x12
Лег-преси 4x12
Екстензии 3x12
Бедрени сгъвания 3x12
Мнението беше редактирано от El padre на 15.09.09 14:51.
Първо нещо което би те попитал всеки уважаващ себе си инструктор е дали успяваш да различиш мускулната треска като такава от мускулната болка,която може да е причина от разкъсване,разтягане и т.н.Принципно мусклуната треска ако я има не трябва да е с продължителност повече от 3 дни.Ако е повече от 3 дни и доста често я усещаш моето мнение е да те види специалист.Принципно не е нормално,но нека да предположим че е мускулна треска,а не някакъв друг проблем.Мускулната треска е най-често явление след тежка тренировка с интензитет около 80-85 % Мах,както и при променено натоварване водещо до стрес на организма- например въвеждане на дроп серии,тренировка след известен период на почивка както и някои други стрес тактики за разбиване на застоя.Преди време един професионален културист сподели че след тежка тренировка гърди не усеща голямо напомпване но на другия ден усеща гърдите си като ударени с чук,а след суперсерии се усеща напомпан до пръсване,но на другия ден много рядко е усещал мускулна треска.Друга причина за продължителна мускулна треска е неправилното възстановяване.
Честно да ви кажа упражненията си нямам на представа как се казват. Но едното е 100% бедрено разгъване. Правя 4х10, първата е серия е за да раздвижа/разгрея мускула. Другото упражнение е някаква лег преса, серииите са същите, правя и бедрено сгъване. (дано не съм объркал името) о_O И накрая тренирам прасец, но с него проблеми нямам. Само бедрата са с треска.
15.09.09
15:53
Нормално да имаш мускулна, почти всеки я има. Важното е да не тренираш когато я имаш я да изчакаш да отмине ;)
казано от Biad__ на 15.09.09, 15:58:
ти без клек как успяваш воабще мускулна треска да имаш ?
Представи си да го пусне, не обувките ми да си пипне петите, няма може 1 месец.. :lol:
Мнението беше редактирано от El padre на 15.09.09 17:54.
E, може би 40повт за старт с бедрено разгъване, което е доста изолиращо упражнение, последсвано от 40 повт. лег преса, която също считам за немалко изолираща.. Размени им местата, като за начало и не се сили много в бедреното разгъване.
Също така, важно е да се храниш добре.
С добро хранене и достатъчно сън, както и без употреба на алкохол(много хора тренират крака в петък, а после ..наздраве), мускулната треска ще те гепва доста трудно.
И е желателно, преди да продължиш тренировките си, поне да разбереш имената на упражненията, защото като и ти не знаеш какво правиш...не звучи на добре.
според мен е нормално да имаш мускулна треска ... така разбираш че си направил добра тренировка .. но 5 дена мускулна ми се струва доста... може би се натоварваш повече краката не са ти свикнали натакова напрежение... пробвай повреме на тренировка да разтягаш и масажираш мускулите и на другия ден масажи.. !!
Мнението беше редактирано от radoslav1 на 15.09.09 19:59.
казано от С7АЛК3Р на 15.09.09, 16:56:
С добро хранене и достатъчно сън, както и без употреба на алкохол(много хора тренират крака в петък, а после ..наздраве), мускулната треска ще те гепва доста трудно.
Busted! :( Току-що се прибирам от наздравица. Частично и от това е сигурно.. :D
Когато за пръв път правих крака ме боляха и мен 4-5 дена. Би трябвало с времето да отмине :)
Здравейте, проблемът ми е следният: вчера ходих в залата и тренирах гръб и рамо, и обикновено днес трябваше да имам мускулна треска на гърба, но вместо на гърба имам на бицепсите, което следва че не съм направил качествена тренировка за гръб..., но не това ме интересува, въпросът ми е дали утре мога да отида в залата и да си права ръце(защото по порграма в понеделник съм за ръце), и да не чакам на пълно да отмине мускулната треска на бицепсите. Треската не е много силна, но я има.
казано от Death__ на 13.06.10, 13:13:
Здравейте, проблемът ми е следният: вчера ходих в залата и тренирах гръб и рамо, и обикновено днес трябваше да имам мускулна треска на гърба, но вместо на гърба имам на бицепсите, което следва че не съм направил качествена тренировка за гръб..., но не това ме интересува, въпросът ми е дали утре мога да отида в залата и да си права ръце(защото по порграма в понеделник съм за ръце), и да не чакам на пълно да отмине мускулната треска на бицепсите. Треската не е много силна, но я има.
Тренирай само трицепса. След 3-4 дена може да я прибавиш към друга мускулна група. Или пък ако искаш тренирай да е махнеш ама с леки килограми или тичай ;)
казано от Rikoo на 13.06.10, 15:25:
казано от Death__ на 13.06.10, 13:13:
Тренирай само трицепса. След 3-4 дена може да я прибавиш към друга мускулна група. Или пък ако искаш тренирай да е махнеш ама с леки килограми или тичай ;)
Благодаря за отговора ! А нали ще е добре ако изчакам да отмине изцяло мускулната треска(предполагам че във вторник ще е отминала) и да си направа една нормална тренировка други ден. Но дали мускула ще е готов за още едно силно “разкъсване” само 2 дни след тренировката за гръб (която беше несполучлива) ?? Как мислиш ?
Мнението беше редактирано от Юли на 13.06.10 16:19.