Съвет за диета.

13.06.10
08:33

Здравейте,

имам проблем с качването на килограми и мисля като ми мине рамото да почна да тренирам по-усилено и да спазвам донякъде диета,защото досега не наблягах на яденето а повече на тренировките.Знам че това ми е глешката и искам да го оправя.1.75/1.76 някъде съм висок.102см гръден кош(с поет въздух без да съм напомпен).35 студена ръка 37 напомпена (ако изобщо има значение :D)
65кг тежа.Сутрин си взимам една кифла,1 кисело мляко 370гр Мизия-Милк 2%.1 банан ~200гр,пакетче либлибия(80гр).Ям ги всяко междучасие (8:15,9,10:15,11:10).На обяд 13:30/14 бъркани яйца(3 със малка бучка сирене) и 3-4 филий(от нарязан хляб), към 15:30 16-200 300 гр варени картофи със сирене,и вечерта каквото е направила майка :).Някаква манджа или печена наденица(или подобни).Понякога ям следобед още едно мляко(когато имам възможност).Общо взето е това ако може да ми кажете какво да ям и кога и да не е скъпо,защото бюджета не е голям.

13.06.10
10:02

От думите ти е ясно, че си ученик на издръжка на родителите и нямаш финансовите възможности за подбор на храна.
В случая, изглежда, това е основният проблем. Единственото ти качествено хранене за целия ден са яйцата, които обаче са крайно недостатъчни.
Цялото ти хранене е типично за средностатистическия, незаинтересован от здравето си българин - почти изцяло въглехидрати с минимални количества протеин.

Нямам представа какви средства може да си позволиш дневно, така че предлагам да разкараш най-големия боклук като за начало.
Кифлата - купи си овесени ядки (2-3 лв. за килограм). Накисни 100-150 грама вечерта във вода или мляко и като станеш, ги изяж. Така получаваш доста по-добра закуска от кифла и като качество, и като цена.

13.06.10
10:29

Ами за сега съм наблегнал на въглехидрати (Да кача някой килограм после ще ги свалям :))Значи не пречи да съм мазен (в смисъм не да трупам сланина а просто обем) после ще се изчиствам.Въпросът е да кача килограми :( Все пак дайте някаква диета :(

Мнението беше редактирано от Тишо на 13.06.10 10:32.

13.06.10
19:08

Или качваш мускули или качваш мазнина. Щом няма проблем да си мазен яж колкото можеш и каквото има. Те тава е баце.

13.06.10
19:14

Без качествена храна обема, който ще натрупаш, ще бъде чиста сланина...
Не може да се храниш с кифли, “мляко”, банани, леблебия, картофи, хляб и “наденица” и да очакваш друго.

13.06.10
19:24

Ами тогава предложете нещо...

13.06.10
21:10

Защо точно лятото реши че можеш да качваш , когато на организма ти въобще му нее до качване на кила ....
Тренираи си както сега,изчакаи си зимата иси качваи като пич ;)

14.06.10
04:01

Все пак не спомена дали бюджета ти е ограничен или не, но все пак можеш да се възползваш от ориза - сравнително евтин е и има много въглехидрати в него + 500 гр. пилешко в него за 3-4 дни ти излиза около 3 лв.
Можеш да разгледаш моята тема, която пуснах за хранителен режим ( от профила ми ) тя е точно за качване и за сега има ефект.

14.06.10
11:01

Ами зимата изтървах да ям като хората и на... За сега искам една диета колкото да взимам достатъчно колкото му трябва на огранизма.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1