Малък проблем с рамото.

12.06.10
08:26

Здравейте,

имам малък проблем с рамото.Значи болят ме сухожилията от където започва рамото (дето е кокала).2 месеца тренирах така и като правех лег тогава най-много почваше да ме боли.А да мине а да мине ама не мина.2 седмици вече не съм ходил и ми минава.Казаха ми че е било възпаление на сухожилията.Искам да питам трябва ли да ям нещо по-специално за да мине по-бързо и дали да правя някакви леки упражнения за да мине по-бързо?
Благодаря предварително

12.06.10
09:17

Специални храни едва ли има за тази болка ,по скоро може да пробваш с някое от мазилата дето ги продават по аптеките.
Тренираи  по леко(незнам ,но може би се опитваш да вдигаш мн тежко) ,раменната става е мн. деликатна област направиш ли белята един път както трябва ,знаи че това ще те тормози цял живот.

Не гледаи какви големи тежести вдигат другите абстрахираи се от това ,тренираи умно ;)

12.06.10
15:01

Да това са ми го казвали да не тренирам с много тежко(колкото да направя 8-10 повторения).На лежанката правя с 80кг серий.Мога и с още,но гледам да си направя пълна серия :).Все пак ще изчакам още 1 седмица и ще вида дали ще ми мине :)

MJ

12.06.10
16:08

Дай си достатъчна почивка.Не бързай да се връщаш в залата,това е важното в твоя случай.Контузиите в рамената са много мъчителни,като човек не им обърне внимание и се опита да се върне по-скоро в залата...

13.06.10
11:25

Сбъркал си нещо.Или бързаш с големи тежести за които раменете не са готови още. Мускулите могат много повече,отколкото понасят стави и сухожилия. Някакво предварително загряване правиш ли? Или лягаш и веднага почваш с максималната тежест. Сега трябва да караш всичко отначало.
Трябва да намалиш лега наполовина. Опитваш през 5 килограма при каква тежест няма болка. И караш на нея докато оплакванията отшумят. Едва тогава слагаш още по 2,5 кг. През първата година рисковете от травми са най-големи. Не бързайте много.

13.06.10
12:56

Значи боли ме само лявото рамо.Загряване си правя.Хода с колелото на фитнес и във залата раздвижвам рамената трицепс бицепс.Тази травма мисля че я получех като правя истласкване на дъмпбели от полу лег.Засърбя ме много носа и рекох да се почеша(много глупаво като се има на впредвид че бях с 26 кг-ви дъмбели).Уж не си мръднах ръката но тя тръгна назаде.Аз естествено се опитах да я върна.Добре че беше момчето с което тренираме да спаси полужението имаче можеше да си извада рамото... С дясното рамо съм 6,нищо му няма нито ме боли нито нищо,но лявото ...

Мнението беше редактирано от Тишо на 13.06.10 13:23.

13.06.10
17:03

Еми уж неси го мръднал мн назад ама маи маи  доста назад е утишло незнам колко те боли ,но си направи една хубава почивка .....
а ако болката е сериозна ти препоръчвам да отидеш на лекар

Не се еб(?)ваи  със себе си !!!

13.06.10
17:10

Ами не ме боли много.Боли ме леко като лежа на него и като си отпусна ръката(да се изпънат сухожилията).Общо взето когато се изпъват сухожилията тогава ме боли но не  много.

13.06.10
17:23

Евентуално си ги възпалил (сухожилията),имаше едно мазило фастумгел ли беше  тое като гел при мене помага ако искаш пробваи го
Гелчето има леко парещ ефект ;)

13.06.10
18:55

казано от mirkoto44 на 13.06.10, 17:23:

Евентуално си ги възпалил (сухожилията),имаше едно мазило фастумгел ли беше  тое като гел при мене помага ако искаш пробваи го
Гелчето има леко парещ ефект ;)

Фастумът е хладен, може би имаш предвид Финалгон - от него, ако се прекали направо изгаря! Но е много добро мазило! :) Относно рамото - ако не го оставиш да си мине, ще си така, както съм аз - има лек дискомфорт понякога, смятай контузвал съм го и не му дадох време да се възстанови.

13.06.10
19:10

Фастумът е хладен, може би имаш предвид Финалгон - от него, ако се прекали направо изгаря! Но е много добро мазило! :) Относно рамото - ако не го оставиш да си мине, ще си така, както съм аз - има лек дискомфорт понякога, смятай контузвал съм го и не му дадох време да се възстанови.

Извинявам се грешката е моя :)

13.06.10
19:12

Мерси момчета утре ще отида до аптеката да вида дали имат :)

15.06.10
15:28

Здравейте, значи ходех да питам за Финалгон ама нямаха и на аптеката ми дадоха Алгезал.Казаха че е подобно :) Ако има ефект ще пиша :)

15.06.10
17:26

Дийп Релийф трябваше да ти дадат..тия аптекари..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1