12.06.10
08:26
Здравейте,
имам малък проблем с рамото.Значи болят ме сухожилията от където започва рамото (дето е кокала).2 месеца тренирах така и като правех лег тогава най-много почваше да ме боли.А да мине а да мине ама не мина.2 седмици вече не съм ходил и ми минава.Казаха ми че е било възпаление на сухожилията.Искам да питам трябва ли да ям нещо по-специално за да мине по-бързо и дали да правя някакви леки упражнения за да мине по-бързо?
Благодаря предварително
Специални храни едва ли има за тази болка ,по скоро може да пробваш с някое от мазилата дето ги продават по аптеките.
Тренираи по леко(незнам ,но може би се опитваш да вдигаш мн тежко) ,раменната става е мн. деликатна област направиш ли белята един път както трябва ,знаи че това ще те тормози цял живот.
Не гледаи какви големи тежести вдигат другите абстрахираи се от това ,тренираи умно ;)
Да това са ми го казвали да не тренирам с много тежко(колкото да направя 8-10 повторения).На лежанката правя с 80кг серий.Мога и с още,но гледам да си направя пълна серия :).Все пак ще изчакам още 1 седмица и ще вида дали ще ми мине :)
12.06.10
16:08
Дай си достатъчна почивка.Не бързай да се връщаш в залата,това е важното в твоя случай.Контузиите в рамената са много мъчителни,като човек не им обърне внимание и се опита да се върне по-скоро в залата...
Сбъркал си нещо.Или бързаш с големи тежести за които раменете не са готови още. Мускулите могат много повече,отколкото понасят стави и сухожилия. Някакво предварително загряване правиш ли? Или лягаш и веднага почваш с максималната тежест. Сега трябва да караш всичко отначало.
Трябва да намалиш лега наполовина. Опитваш през 5 килограма при каква тежест няма болка. И караш на нея докато оплакванията отшумят. Едва тогава слагаш още по 2,5 кг. През първата година рисковете от травми са най-големи. Не бързайте много.
Значи боли ме само лявото рамо.Загряване си правя.Хода с колелото на фитнес и във залата раздвижвам рамената трицепс бицепс.Тази травма мисля че я получех като правя истласкване на дъмпбели от полу лег.Засърбя ме много носа и рекох да се почеша(много глупаво като се има на впредвид че бях с 26 кг-ви дъмбели).Уж не си мръднах ръката но тя тръгна назаде.Аз естествено се опитах да я върна.Добре че беше момчето с което тренираме да спаси полужението имаче можеше да си извада рамото... С дясното рамо съм 6,нищо му няма нито ме боли нито нищо,но лявото ...
Мнението беше редактирано от Тишо на 13.06.10 13:23.
Еми уж неси го мръднал мн назад ама маи маи доста назад е утишло незнам колко те боли ,но си направи една хубава почивка .....
а ако болката е сериозна ти препоръчвам да отидеш на лекар
Не се еб(?)ваи със себе си !!!
Ами не ме боли много.Боли ме леко като лежа на него и като си отпусна ръката(да се изпънат сухожилията).Общо взето когато се изпъват сухожилията тогава ме боли но не много.
Евентуално си ги възпалил (сухожилията),имаше едно мазило фастумгел ли беше тое като гел при мене помага ако искаш пробваи го
Гелчето има леко парещ ефект ;)
казано от mirkoto44 на 13.06.10, 17:23:
Евентуално си ги възпалил (сухожилията),имаше едно мазило фастумгел ли беше тое като гел при мене помага ако искаш пробваи го
Гелчето има леко парещ ефект ;)
Фастумът е хладен, може би имаш предвид Финалгон - от него, ако се прекали направо изгаря! Но е много добро мазило! :) Относно рамото - ако не го оставиш да си мине, ще си така, както съм аз - има лек дискомфорт понякога, смятай контузвал съм го и не му дадох време да се възстанови.
Фастумът е хладен, може би имаш предвид Финалгон - от него, ако се прекали направо изгаря! Но е много добро мазило! :) Относно рамото - ако не го оставиш да си мине, ще си така, както съм аз - има лек дискомфорт понякога, смятай контузвал съм го и не му дадох време да се възстанови.
Извинявам се грешката е моя :)
Здравейте, значи ходех да питам за Финалгон ама нямаха и на аптеката ми дадоха Алгезал.Казаха че е подобно :) Ако има ефект ще пиша :)