Възможно най-добър стак от базови съставки

13.06.10
08:55

Здравейте,
Това, което ме провокира да пусна подобна тема е, че ми писна от прехвалени хранителни добавки, тайните им бленди с неясно съдържание и количество и т.н. Накратко, до момента съм ползвал Green Magnitude, Glycergrow, White Flood, Jack3d. Единични, двойни, дори тройно дози - нито едната от добавките не съм я усетил. И не съм единствения, ня който това се случва. Имам стаж в залата, имам хранителни навици и категорично мога да кажа, че познавал тялото си достатъчно добре, за да мога да позная дали даден суплемент ми действа наистина. Не мисля да давам повече пари за подобни продукти, според мен и за мен лично - смисъл няма, просто пари на вятъра. Затова искам да ви помоля и молбата ми е по-специално към хората, които наистина са пробвали това, което мен ме интересува. А именно комбинация от възможно най-много базови съставки (или по-точно отделни съставки), които да се допълват без да се препокриват. Целта е сила, мускулна маса, плътност. Цената на стака няма ограничение. На 18 години съм, интересуват ме само натурални добавки/съставки; хормонални и хардкор продукти - не ги обсъждайте изобщо. Давам пример - cee malate/kre alkalyn + beta alanine + aakg/arginine + glutamine + taurine + vanadyl sulphate + ecdysterone. Не съм напълно запознат със всички съставки и нямам опит с подобна суплементация, затова искам вашата помощ. Може да съм допуснал грешка в примера си, но се надявам да схванете идеята. Предпочитам да си “сглобя” креатинова матрица, като закупя по отделно всяка съставка, вместо да купя Green Magnitude или Cellmass например... Така мисля, че ще мога да поемам нормални или завишени (ако се наложи) количества от съотвената хранителна добавка и поне ще знам какво и колко съм пил, отколкото да гадая колко грама креатин има в блендата на даден продукт. Шансът да усетя съотвените добавки е много по-голям. Надявам се, че разбирате какъв проблем имам и какво целя като цяло. Очаквам вашите мнения и препоръки.

13.06.10
12:31

Това,което искаш да направиш е наистина мн добро като идеа,надявам се после и да споделиш впечатленията си.
1.Според мен,щом няма ограничение в цената бих направил така:
Креатин-етил естер,БЦАА,Протеин(бърз),протеин(бавен),Аргинин,кофеин,таурин,..и може и към етил естера да прибавя и някой друг(да наподобява матрица).,Витамини,
2.Друго,което искам да кажа,е че не съм съгласен с теб и по-точно с упреците към някои добавки..За пример..Джак3д-пил съм точно 3 пробни дози и на 3те се побърках от напомпване.ГрийнМаг-а съм го пил и значително ми се дигна силата,но доста повече възтановяването.Мога да сам пример и с още от “прехвалените” добавки и мога да посоча от кои съм мн доволен и кои не ми харесаха.

Късмет.

Мнението беше редактирано от Николаи на 13.06.10 12:31.

СБ

13.06.10
15:06

Нека и ние да се включим по въпроса. Внимателно ти изчетохме мнението и нашата становище по въпроса е следното. Тъй като си едва на 18 години и подобно на всички тийнейджъри искаш да изглеждаш добре, трябва да си наясно, че хранителните добавки НЕ СА магически хапчета и прахчета. Колкото и абсурдно да звучи, за сериозна и ВИДИМА промяна във физиката, съществена роля играят няколко фактора:

1. Може би най-важният фактор, колкото и много хора да го отричат - собственият ГЕН, дали си предразпоолжен лесно да качваш чиста мускулна маса, и същевременно да е оформена

2. Хранителният режим и тренировките - да речем, че ту си ОК

3. Хранителните добавки, НО, НО, вече и тук опира до ген как ти се отразяват на теб

4. Все пак да не забравяме, че си ЕДВА на 18 години, а и както си споменал, не искаш да разчиташ на ХОРМОНАЛНИ и СТЕРОИДНИ съставки.

5. Не сме вярвали, че някога ще го напишем това нещо във форума, но ВИДИМА И БЪРЗА промяна във физиката, БЕЗ ДА СИ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕН към такава, не е възможна на тази крехка възраст без помощта на хормонални продукти.

6. НАШАТА ПРЕПОРЪКА:

Тъй като си едва на 18 години и явно не ти липсва желание, продължавай в същия дух с тренировките и режимите.
За съжаление при хранителните добавки е така - няма УНИВЕРСАЛНА, която да действа на всеки по еднакво добър начин, затова експериментирай и сам установи коя комбинация е най-подходяща за теб.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 13.06.10 15:07.

13.06.10
15:19

казано от Николаи на 13.06.10, 12:31:

Това,което искаш да направиш е наистина мн добро като идеа,надявам се после и да споделиш впечатленията си.
1.Според мен,щом няма ограничение в цената бих направил така:
Креатин-етил естер,БЦАА,Протеин(бърз),протеин(бавен),Аргинин,кофеин,таурин,..и може и към етил естера да прибавя и някой друг(да наподобява матрица).,Витамини,
2.Друго,което искам да кажа,е че не съм съгласен с теб и по-точно с упреците към някои добавки..За пример..Джак3д-пил съм точно 3 пробни дози и на 3те се побърках от напомпване.ГрийнМаг-а съм го пил и значително ми се дигна силата,но доста повече възтановяването.Мога да сам пример и с още от “прехвалените” добавки и мога да посоча от кои съм мн доволен и кои не ми харесаха.

Късмет.

1.С аминокиселините и протеина мога да се оправя и сам. Те спадат към градивния материал и аз ги считам просто за храна. А целта на стака е по-скоро рязко покачване на силата, евентуално забързан белтъчен синтез, по-добро вкарване на хранителни вещества в мускула - и от всичко това следва да прогресирам по-бързо. Витамини също са си отделно.
2.Аз не казвам, че добавките не работят - напротив. Има хиляди ревюта и доволни клиенти и точно това ме е накарало закупя точно изброените от мен. Просто АЗ не ги усетих.

13.06.10
15:39

казано от Сила БГ на 13.06.10, 15:06:

Нека и ние да се включим по въпроса. Внимателно ти изчетохме мнението и нашата становище по въпроса е следното. Тъй като си едва на 18 години и подобно на всички тийнейджъри искаш да изглеждаш добре, трябва да си наясно, че хранителните добавки НЕ СА магически хапчета и прахчета. Колкото и абсурдно да звучи, за сериозна и ВИДИМА промяна във физиката, съществена роля играят няколко фактора:

1. Може би най-важният фактор, колкото и много хора да го отричат - собственият ГЕН, дали си предразпоолжен лесно да качваш чиста мускулна маса, и същевременно да е оформена

2. Хранителният режим и тренировките - да речем, че ту си ОК

3. Хранителните добавки, НО, НО, вече и тук опира до ген как ти се отразяват на теб

4. Все пак да не забравяме, че си ЕДВА на 18 години, а и както си споменал, не искаш да разчиташ на ХОРМОНАЛНИ и СТЕРОИДНИ съставки.

5. Не сме вярвали, че някога ще го напишем това нещо във форума, но ВИДИМА И БЪРЗА промяна във физиката, БЕЗ ДА СИ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕН към такава, не е възможна на тази крехка възраст без помощта на хормонални продукти.

6. НАШАТА ПРЕПОРЪКА:

Тъй като си едва на 18 години и явно не ти липсва желание, продължавай в същия дух с тренировките и режимите.
За съжаление при хранителните добавки е така - няма УНИВЕРСАЛНА, която да действа на всеки по еднакво добър начин, затова експериментирай и сам установи коя комбинация е най-подходяща за теб.

Много се радвам, че компетенти хора като вас ми дават акъл. На това се и надявах. :)

Наясно съм какво представляват хранителните добавки. Не си правя илюзии, че за 2-3 месеца ще стана говедо. Не, нищо подобно. Скромният ми опит е показал, че се изисква много пот и търпение за целта.
Нека да започна да отговарям подред.

1.Абсолютно съм съгласен с вас. Генът е може би най-важният фактор. Ще дам описание за себе си - екто-мезоморф (мезоморфското надделява). Много бърз метаболизъм. Каквото кача, то е чиста мускулна маса. Бих казал, че качвам бързо, всичко при мен зависи от храната, заради метаболизма ми. Процентът ми подкожни мазнини е сравнително нисък. Целият съм във вени, изпъкнали и релефни. Мускулите са ми оформени и с голяма плътност/твърдост, имам добри залавни места на сухожилията, т.е. големи и обемни мускули, следователно и по-голям генетичен потенциал. На доста места имам и стрии, не са ужасна гледка, но се поразпорвам от време на време. Физическата ми сила бих казал, че не е малка, за сегашните ми размери. Теглото ми е около 75-6кг.
3.Изредил съм скромните добавки, които съм ползвал и не мисля за напред да си купувам подобни комбинирани суплементи. Не мога да кажа как ми понасят. Може би имам висок толеранс и точно тези суплементи, които съм ползвал ми идват в слаби концетрации, но това е просто предположение. В по-високи дози нито усещам подобрение в действието, нито пък ми става зле или пък да получавам някакви стомашни проблеми, треперене и т.н. Не казвам, че не работят, но съставките по отделно си мисля, че поне ще ги усетя.
5.Както написах по-горе, мисля че съм предразположен към бърза промяна.

Много ви благодаря за включването, ще се радвам ако споделите личното си мнение по върпоса, който конкретно съм задал в първия си пост. Поздрави!

Мнението беше редактирано от unamed на 14.06.10 16:14.

ГА

13.06.10
18:39

Защо не пробваш MethylMass + Nitrix + Xtend + протеин + таурин + кофеин + рибено масло + витамини ?

13.06.10
19:33

казано от Георги Асенов на 13.06.10, 18:39:

Защо не пробваш MethylMass + Nitrix + Xtend + протеин + таурин + кофеин + рибено масло + витамини ?

Все си мисля, че Nitrix не е продукта, който би удовлетворил моите цели. За протеина и аминокиселините коментирах по-горе. Целта ми е да повиша силата си, оттам работните тежести и съответно => по-голяма хипертрофия. Пък и за парите, които ще дам за предложение от теб стак, предполагам че мога да си закупя доста отделни съставки, които ще ми помогнат много повече.

ГА

13.06.10
20:28

казано от unamed на 13.06.10, 19:33:

казано от Георги Асенов на 13.06.10, 18:39:

Все си мисля, че Nitrix не е продукта, който би удовлетворил моите цели. За протеина и аминокиселините коментирах по-горе. Целта ми е да повиша силата си, оттам работните тежести и съответно => по-голяма хипертрофия. Пък и за парите, които ще дам за предложение от теб стак, предполагам че мога да си закупя доста отделни съставки, които ще ми помогнат много повече.

Стане ли дума за повишаване на силата - MethylMass е продукта 100% !

P.S. Xtend - енергизират и възстановяват отлично.

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 13.06.10 20:30.

14.06.10
11:15

Обясни ми как точно азотен бустер щи увеличи силата?

14.06.10
11:24

E kak ? Като има креатин в него :lol: - t.e. комбиниран продукт.

ГА

14.06.10
14:23

казано от caihundrel на 14.06.10, 11:15:

Обясни ми как точно азотен бустер щи увеличи силата?

Влез в СилаБГ и погледни класацията за креатинови матрици :) . Намираш MethylMass и четеш ВНИМАТЕЛНО съдържанието. След това влез отново в bb-team и си редактирай поста :) !

Поздрави !

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 14.06.10 14:25.

14.06.10
14:34

казано от unamed на 13.06.10, 15:39:

1.Абсолютно съм съгласен с вас. Генът е може би най-важният фактор. Ще дам описание за себе си - екто-ендоморф (ендоморфското надделява). Много бърз метаболизъм. Каквото кача, то е чиста мускулна маса. Бих казал, че качвам бързо, всичко при мен зависи от храната, заради метаболизма ми. Процентът ми подкожни мазнини е сравнително нисък. Целият съм във вени, изпъкнали и релефни. Мускулите са ми оформени и с голяма плътност/твърдост, имам добри залавни места на сухожилията, т.е. големи и обемни мускули, следователно и по-голям генетичен потенциал. На доста места имам и стрии, не са ужасна гледка, но се поразпорвам от време на време. Физическата ми сила бих казал, че не е малка, за сегашните ми размери. Теглото ми е около 75-6кг.
3.Изредил съм скромните добавки, които съм ползвал и не мисля за напред да си купувам подобни комбинирани суплементи. Не мога да кажа как ми понасят. Може би имам висок толеранс и точно тези суплементи, които съм ползвал ми идват в слаби концетрации, но това е просто предположение. В по-високи дози нито усещам подобрение в действието, нито пък ми става зле или пък да получавам някакви стомашни проблеми, треперене и т.н. Не казвам, че не работят, но съставките по отделно си мисля, че поне ще ги усетя.
5.Както написах по-горе, мисля че съм предразположен към бърза промяна.

Много ви благодаря за включването, ще се радвам ако споделите личното си мнение по върпоса, който конкретно съм задал в първия си пост. Поздрави!

Дори и без снимка от всичко което прочетох разбрах, че си чист ектоморф най много до балансиран такъв и ти съвсем се обърка с определнието - (екто - ендоморф) и къде отиваш към ендоморф, това са хора със солиден процент подкожни мазнини. Много добре знам за какво става на въпрос и мога да ти кажа, че колкото и добавки да пиеш всичко ще е на вятъра. Когато чета тук из форума разни хранителни режими на разни хора съм доста изумен, хора които искат да качват маса, повечето то тях дори в ученическа възраст с бързи метаболизми си мслят, че протеина е всичко най важно във храната. Залагам квото имам, че един ектоморф и особенно чистите дори и да се скъсат от протеин и по 5гр. на кило да визмат няма да могат да качват маса, те ще угаснат много бързо защото не консумират достатъчно въглехидрати, а за един ектоморф това е ключовия фактор ако иска да качва. Такива хора трябва да консумират много много въглехидрати, не да ми правят междинни хранения със шепа ядки и то в най важните сутрешни часове и вечер да ми ядът пилешко със салата, сигурно са чели, че вечер не е хубаво да се ядът въглехидрати да не се омажат :-), а в същото време тия хора са като закачлки сухи, вените им прозират под сухата и тънка кожа защото това са едни чисти ектоморфи. Такива хора трябва да ядът толкова много въглехидрати, че те дори не биха могли и да се справят с толкова много храна, впредвид и малките им стомаси и при някои и липсата на апетит. За това на такива хора им се препоръчват гейнери и по бързи въглехидрати, които да вкарат в менюто, за да могат да покрият нужното количество калории, за да могат да покачват. Такива хора трябва също и да тренират максимум 1 час и да не правят никакво кардио ако искат да качват. Те също така, за разлика от другите типове, които трупат мускулна маса много по лесно трябва да правят всичко както трябва защото при тях и най мналкия пропуск им спира развитието.
Всъщност нещата не са чак токова сложни, ако един човек не покачва тегло, то най вероятно не консумира достатъчно въглехидрати и/или протеин (това при положение, че не е достигнал лимита си). Вдигни с 1000 калории от въглехидрати на ден върху сегашния ти хр. режим при поне 2.5 - 3гр. протеинц и виж след 2 седмици имаш ли покачване на теглото. Можеш да качваш с по 500 калрии върху сегашния ти дневем прием и след 1 седмица проверка на кантара ако не си мръднал покачваш още малко докато не почнеш да качваш тегло. Проблема не е в добавките сигурен съм !

14.06.10
16:43

Екто-мезо съм искал да напиша. Не знам защо съм допуснал подобна грешка, поправено е вече. Въпреки елементарната грешка, няма нужда да ми обясняваш какъв телесен тип съм при положение, че нито ме познаваш, нито си ме виждал. И напротив - не съм чист или балансиран екторморф, мезоморф съм си. Като ектоморфски определям метаболизма си. Другите черти са на типичен мезоморф - големи предмишници и прасци, големи и дебели кости, широки рамене, солидна мускулатура и т.н. А и за вените да спомена - кожата ми хич не е тънка, суха и бяла, ако това си мислиш. Вените са ми дебели и релефни. Сещам се за какво говориш, но спокойно - не отговарям на това описание. Просто изяснявам, понеже грешката беше моя.

А относно храната, за което ти ми обясняваш, и по-горе съм споменал, че при мен качването зависи от храната, но в никакъв случай не качвам бавно - напротив. Също споменах, че имам и добри хранителни навици, не знам дали си го прочел. Някъде написал ли съм, че не качвам мускулна маса? Аз не виждам. Написах, че не съм усетил определени добавки. Това, че прогресирам и без добавки означава ли, че не мога да ползвам такива?

Моля ви, не ми давайте съвети относно храненето. Не че са излишни - напротив, винаги съм се интересувал и продължавам да се интересувам от храната. Но темата я създадох с друга цел. Ако искам съвети за храната, ще си пусна тема със съответното заглавие и питане. Какво попитах тук, какво ми се отговори... Нека да се придържаме към зададение от мен въпрос.

14.06.10
20:29

Добре, но вземи чети и ти по внмателно, къде видя, че съм писал за вените и тънката кожа за теб, това е общо за ектоморфите. Много съм се заблудил тогава защото аз мислих, че щом питаш за добавки и като казваш, че тия дето си ги ползвал не си имал реузлтат от тях, това как да го разбирам ? Всеки нормален човек ще си помисли, че не можеш да качваш. Нема нужда да ми пишеш това не ми дейста и онова и в същото време нямаш пробелми с качването на маса. Това дето съм го писал може да не е за теб щом не си ектоморф и качваш лесно, но е валидно за другите. Ако беше сложил снимка щеше да е по добре, доста заблуждаващи дани и съм сигурен, че и други са си помислили, че си трудно качващ ектоморф.

19.06.10
09:17

Up-вам темата...

20.06.10
12:41

Проблема с многото добавки наведнъж е, че не може да се установи със сигурност коя действа добре и коя не толкова при конкретния индивид. Аз на твое място бих избрал не повече от 2 или 3 за стак. Бих започнал с тази, която позволява най-дълъг период на употреба без почивка и постепенно бих прибавял и останалите....пирамидално(да се изразя образно  :) ), след като съм сигурен, че си оставям достатъчно време за да усетя толеранса си или липсата на такъв към съответната. Процесът ще продължи при всички случаи не по-малко от 3 месеца. Един съвет искам да ти дам, безплатно  :D . Не комбинирай с повече от една стимулираща добавка в стака, за да не се озовеш в неприятната ситуация с перманентен краш на нервната система. Който не го е преживявал ще гледа с насмешка и недоверие. Възстановяването впоследствие е бавно и мъчително, а дори и да не се случи(все пак наистина трябва да се прекали, имам предвид поне няколко стимуланта наведнъж за повече от 3-4 месеца а и  ...при всеки е различен толеранса), веднъж постигнати по този начин, резултатите е трудно да се задържат без ежемесечно стакване с някой стимулант( визирам тези, които засягат ЦНС). Така, че по внимателно с бустерите  ;) и успех!

Мнението беше редактирано от малкия113 на 20.06.10 12:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1