13.06.10
16:07
Здравейте. Взех си Кре-Алкалин на EFX. Въпроса ми е как да го приемам. Навсякъде пише различно ;). На опаковката пише 1 капсула преди и 1 капсула след тренировка. В сайта на EFX пише 1-2 капсули с яденето преди тренировка и 1-2 капсули с яденето след тренировка. В нетренировъчни дни, е желателно 2 със закуската. В фитнес1, от където поръчах пише 1-2 капсули 30 минути преди физическо натоварване. За оптимални резултати както в сайта на продукта 1-2 капсули яденето преди тренировка и 1-2 капсули с яденето след тренировка. Почнах с толерантност към тялото от към приема на креатин с по 1 капсула преди и след тренировка (с ядене както пише).За първи път взимам въобще креатин на 17 години съм тежа 1,88 и съм 93 килограма (стаж 1-2 години, но главно кросфит, понеже тренирам джудо). Затова се чуда дали да взимам по 3-4 капсули на ден. Имам да свалям мазнини, и съм на що годе добра НВД. Освен креатина взимам и рибено масло. Преди съм взимал и л-карнитин ако има значение (едва ли).
Също така като свърша опаковката да права ли почивка. Не мисля, че има значение “Без нужда от почивка” все пак ако свикна само на креатин ако го спра сигурно няма да мога да клекна и с 50 килограма :Д. Все пак има време докато свърши но да си знам отсега.
Темата беше редактирана от Riko на 13.06.10 16:11.
пий 1-2 капсули преди и след тренировка, и 1-2 капсули в нетренировъчен сутрин.
A голяма ли е ползата от креатин и СЛЕД тренировка :) Само питам, не се правя на разбирач или нещо такова. Получих и съобщение, в което ме питат откъде го поръчах, но понеже нещо се бъгва и неще да изпрати сайта от който го поръчах е Fitness1.bg .Много точни хора са.
казано от korpusito на 13.06.10, 16:57:
А защо не им драснеш едно съобщение, ще ти обяснят всичко :)
Вариант е, но не съм сигурен, че могат да ми кажат много различно от това, което е описано от сайта :)
много питаш. едва ли някой изобщо ще може да ти отговори на всичките ти въпроси. много философтваш. избери си една схема и действай, да ли ще пиеш преди храна, след първа хапка, след 3та, с вода, сок, след хранене... не е от толкова голямо значение в случая.
Мнението беше редактирано от djordje на 13.06.10 19:35.
казано от djordje на 13.06.10, 19:34:
много питаш. едва ли някой изобщо ще може да ти отговори на всичките ти въпроси. много философтваш. избери си една схема и действай, да ли ще пиеш преди храна, след първа хапка, след 3та, с вода, сок, след хранене... не е от толкова голямо значение в случая.
Точно това е питам си да го приемам правилно и въобще не филофовствам. Нямат нищо общо нали затова питам :)
14.06.10
16:47
Преди и след тренировка по 2 капсули, в нетренировъчни 1-2 сутрин. Това е най - доказалия се прием за момента, поне според мен.
казано от djordje на 13.06.10, 16:22:
пий 1-2 капсули преди и след тренировка, и 1-2 капсули в нетренировъчен сутрин.
казано от Finish First на 14.06.10, 16:47:
Преди и след тренировка по 2 капсули, в нетренировъчни 1-2 сутрин. Това е най - доказалия се прием за момента, поне според мен.
какво повече да ти кажем.
казано от Rikoo на 14.06.10, 16:51:
Мерси за отговора, а с хапване или без :)
ако ще хапваш 30 мин преди тренировка - със хапване. След тренировка естествено без хапване (считай веднага след), а в нетренировъчен ден - сутрин преди закуска, със протеинов шейк например.
Мнението беше редактирано от djordje на 14.06.10 17:00.
14.06.10
19:47
Какво е това ядене 30 минути преди тренировка, освен ако не е някакво малко - не става. Поне час, два.
# On Training Days…Take 1-2 capsules with pre and post workout meals.
# On “Off” days…Take 1-2 capsules with breakfast.
Това пише в сайта на производителите. Вече незнам, кога да го пия май се спрях 2 капсули преди и след трен само с водичка. И да ям най-малко час преди тренировка затова се учудих. Ако го приема час, че и повече преди тренировка сигурно няма да има ефекта, който очаквам.
Аз скоро ще си взимам kre-alkalyn на all american и ще го пия 1 капсула с пред тренировъчно хранене, и 1 със след тренировъчно, в не тренировъчни дни 2 капсули сутрин със закуска. И стига се чуди, а започвай да действаш. С толкова чудене резултати не се постигат!
казано от Rikoo на 14.06.10, 20:20:
# On Training Days…Take 1-2 capsules with pre and post workout meals.
# On “Off” days…Take 1-2 capsules with breakfast.
Това пише в сайта на производителите. Вече незнам, кога да го пия май се спрях 2 капсули преди и след трен само с водичка. И да ям най-малко час преди тренировка затова се учудих. Ако го приема час, че и повече преди тренировка сигурно няма да има ефекта, който очаквам.
това не е азотен бустър, че да очакваш мигновени резултати след приема му. креатина работи “с натрупване” и си го пии както е писал производителя - няма нужда да откриваш топлата вода ;)
Ок мерси. И все пак това е кофти, че трябва да се приема с храна преди тренировка ;/
Това не означава, че трябва да се храниш веднага преди тренировка. Като го приемеш с предтренировъчното хранене, дори и 2 часа преди тренировка, пак ще си има ефект.
Имам още един въпрос..малко-късно ама айде. Тренирам всеки ден, джудо или силова всеки ден ли да взимам креатин? Не идва ли много, като че ли от него имах разтройство 2-3 дена не съм преклаил пиех по 2 или 3 хапа на ден ама всеки ден притеснявам се, че е от това и отново идва въпроса всеки ден преди тренировка ли да взимам.
кре-алкалина се взима всеки ден, както и всеки друг креатин, като кре-алкалина може да се взима без прекъсване. аз бих те посъветвал да го взимаш всеки ден, по 3 хапа, щом всеки ден тренираш, и го пий 2 месеца и направи пауза 2 седмици. разтройството не вярвам да е от него.
Мнението беше редактирано от djordje на 20.06.10 20:32.
Лекарката ми каза, че вероятно е вирусно, но и се притеснява, че нагъвам яйца и месо без да знам дали са качествени :)
Прекаляват със инжекциите. Добре, че хапвам истинска лиутеница от чичо и леля, вкуса е доста различен :) Без консерванти и тем подобни заместители истинската храна се различава коренно :/
Виждам, че вече са минали доста дни от както пиеш кре-алкалин. Ще може ли да споделиш впечатленията си от продукта и как се отрази действието му на тялото ти за това време? Аз си го поръчах вчера и до 2 дни го чакам да пристигне, затова ще ми е много полезно да чуя от теб как ти е подействал.
казано от Любослав на 13.07.10, 06:03:
Виждам, че вече са минали доста дни от както пиеш кре-алкалин. Ще може ли да споделиш впечатленията си от продукта и как се отрази действието му на тялото ти за това време? Аз си го поръчах вчера и до 2 дни го чакам да пристигне, затова ще ми е много полезно да чуя от теб как ти е подействал.
Значи немога да ти кажа дали е от него цялостото ми подобряване на всичко, тъй като в момента приемам:
1.Кре-алкалин
2.Слин-сейн
3.ИнтрАболик
4.Интраксел
Ще ти помогне, но съм чел, че на тийнейджърите, креатина по-малко се усещал.Креатина е доказана добавка, която помага. Въпроса, е че и монохидрата щеше да свърши работа при теб, ти си лек и искаш да качиш мускул в момента.
казано от Rikoo на 13.07.10, 08:20:
Ще ти помогне, но съм чел, че на тийнейджърите, креатина по-малко се усещал.Креатина е доказана добавка, която помага. Въпроса, е че и монохидрата щеше да свърши работа при теб, ти си лек и искаш да качиш мускул в момента.
Че ти си по-малък с 1 година от него :D
Не съм твърдял различно. 18 все още е крехка възраст, не може да се нарече мъж. Креатина няма как да не му помогне, въпроса е колко той очаква, и дали ще получи толкова :)
04.08.10
15:30
Русе... ако има някакво значение :P
05.08.10
11:04
Аз съм на Кре-алканин, обаче на прах и пия само преди тренировка описаната на кутията доза. Шефа на залата ми каза, че след тренировка няма смисъл.
05.08.10
11:11
:) Много шефове на зали идея си нямат от тренировки,диети и суплементи. Единственото, което ги интересува е да има повече месечни карти продадени.
Специално за кре-алкалина само с 1 прием дневно преди тренировка, едва ли ще усетиш ефект.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 05.08.10 11:12.
05.08.10
11:35
В тренировъчен задължително две дози, едната преди, другата след тренировката!
05.08.10
11:54
В дните, в които не тренирам пия по 1 сутринта, а в дните с тренировки 1 сутрин и 1 преди тренировка.Много съм доволен за сега.Не очаквах така да се качи силата.
05.08.10
12:02
Кой Кре-Алкалин приемаш?
05.08.10
12:39
На Ultimate Nutrition 120 капсули 52 лева.
И аз от понеделник почвам този на Ultimate Nutrition, комбиниран със Scivation Whey, Цинк и Магнезии. На опаковката на креатина пише да се приема 1 доза сутрин и 1 след тренировка, но аз мисля да го взимам съответно преди и след тренировка, а сутрин само в нетренировъчни дни. Въпросът ми е, колко време преди тренировка е добре да приема дадената доза, както и сутрин на гладен стомах ли?
25.01.11
15:37
Ще ти задам въпрос от който ще си дадеш отговор за дозите креатин(и не само) които трябва да приемаш: Производителят е посочил препоръчителна дневна доза в интервал 1-2 капсули не случайно нали ? Да не е случайно, защото според теб каква трябва да е дозата при 70 кг. билдер и при 93кг билдер(твоето тегло)? :)