14.06.10
16:23
здравейте , порагледаж форума и има няколко теми за лостове но не можах да извадя достатъчно инфо !
попринцип си спортувам сравнително редовно но нещо напоследък мн ми се ходи на лостове и ми е интересно някаква програма за човек средно ниво която горе долу да обхваща горната част на тялото, без крака , и да е функционална не да претоварвам гръб и да не тренирам гурди ! ако някой има нещо в предвид предварително благодаря
и то кво остава от горната част на тялото??? махаш гърди и гръб и ... ще правим бицепс за лятото ли? ;)
няма начин да тренираш ръце и рамене на лостове, без да натоварваш гърдите и гърба ... поне аз не се сещам за такъв
14.06.10
16:33
-> не тренирай :0
Или първо си постави цели и тогава задавай въпроси във форума.
не ме разбрахте , или може би аз не се изразих правилно ! мисълта ми беше програмата да е функционална и да натоварва равномерно ! а не да натоварва предимно груб и да занемаря всичко останало
14.06.10
17:11
Прави кръгови и гледай да не претренираш. Откъде може да знаем колко повторения ти е максимумът на дадено упражнение?!
кръгово какво ще рече ! иначе набирания широк хват правя по 8 тесен 11-12 кофички 10-15 -тина ! мислч че е някаква основа за подобрение
Чудя се как ще се наберешили избуташ една кофичка без да натовариш бицепс,трицепс или рамо.С какво ще буташ мускУли на ушите ли ?
Освен това,поработи малко върху препинателните знаци,едно изречение започва с главна буква,тук там има запетаи и завършва с точка.
Не се води от максимата по-додбре голям и тъп,отколкото само тъп.
Само не разбрах защо пишеш по тема по която не каза нищо ! не искам мнението на хората за това дали пиша правилно , колко акъл имам има каде да го докажа . Всеки иска да се меша кой ти каза че не искам да натоварвам бицепс трицепс и рамо . Значи сега се научи да четеши да разбираш какво четеш преди да даваш коментари !
Ако някой ходи на лостове и знае хубави упражнения и е съчетал някаква програма ще съм благодарен ако пише. От други коментари нямам нужда
15.06.10
11:49
казано от mi6aka на 15.06.10, 11:37:
Само не разбрах защо пишеш по тема по която не каза нищо ! не искам мнението на хората за това дали пиша правилно , колко акъл имам има каде да го докажа . Всеки иска да се меша кой ти каза че не искам да натоварвам бицепс трицепс и рамо . Значи сега се научи да четеши да разбираш какво четеш преди да даваш коментари !
Ако някой ходи на лостове и знае хубави упражнения и е съчетал някаква програма ще съм благодарен ако пише. От други коментари нямам нужда
Щом като не смяташ, че трябва да покажеш уважение като се изразяваш правилно и грамотно - Google е твоят Господ. Той знае всичко, знаеш как да го попиташ. Защо трябва да отделям време и усилия, за да ти съдействам? Принуждаваш ме да чета написаното от теб по няколко пъти и да се чудя какво точно искаш да кажеш. Освен това - не си особено наясно какво искаш. От този коментар нямаш нужда, знам... ще се справиш и сам.
15.06.10
11:54
3 пъти седмично-нещо подобно:
А.Набиране с широк хват пред гърди 4х8
Б.Кофички 4х8
В.Лицеви опори 4х10
Г.Нещо за корем 4х10
Това докато си подобриш постиженията-после може да разделиш тренировките,да включиш нови упражнения-силово,коремно,везни и т.н.
казано от az100yan на 15.06.10, 11:54:
3 пъти седмично-нещо подобно:
А.Набиране с широк хват пред гърди 4х8
Б.Кофички 4х8
В.Лицеви опори 4х10
Г.Нещо за корем 4х10Това докато си подобриш постиженията-после може да разделиш тренировките,да включиш нови упражнения-силово,коремно,везни и т.н.
Мерси
15.06.10
12:47
Моя съвет е:
А. Широк хват за гръб, колкото можеш- първи ден
Б. Кофички и лицеви-втори ден
В. Тесен подхват за бицепс, и тесен надхват за предмишница-трети ден
и коремни преси ;) Успех
Можеш да го правиш, ако не си уморен 2 пъти в седмицата. С неделя почивка. ;)
Мнението беше редактирано от Ачо на 15.06.10 12:50.
размишлявам над варианта
широк хват и кофички първи ден
тесен подхват и лицеви втори ден
набирания зад гръб и има едн упрайнение за рамо трети ден
как ви се струва
Аз понеже съм твардо против наибрането зад гръб,аз се занимавам с лостове и много мои по-възрастни приятели ми забраняват да праявя зад гръб !
честно казана и аз не го усещам много добре но си мислех че е защото не го правя добре или нямам сила
казано от Rikoo на 08.07.10, 18:09:
Честно казано трябва да се върнеш в първи клас да се научиш да пишеш първо.
честно казано това не е тема за правопис и ако нямаш мнение по въпроса не пиши и не ме занимавай ;)
29.12.12
15:16
Няма универсалана програма за тренировки на лостове и успоредки която да важи за всеки ... Всеки един за себе си прави такава с течение на времето според зависи как си усещаш тялото и как се развива .. на базата на това сам изграждаш навиците си може и с проба грешка мотода - най-лесния ... внимателно запомняш какво правиш по колко го правиш и каде каква мускулна треска имаш на следващия ден ... една програма за един може да бъде успешна за друг травма за цял живот .. това не са ви някфи тежести които да дигате еди колко си пъти с еди кви си килограми. Street fitness-a както сега му се вика ... изисква: концентрация, баланс, дисциплина и постоянство правилни разтегателни упражениния и добра разгравка съпроводена с кардио тренировка (тичане 5 мин или скачане с колена до гърдите 10 мин) Виждал съм как фитнес животни идват на лостовете мислейки се че е валя лесна работа и сам и им викал бърза помощ заради счупени крайници. Аз като почнах нямаше ни Ханибали ни фейсбуци ни форуми на тема стрийт фитнеси. Имаше само “Отивам на Лостовете Да се НАЦЕПЯЯЯЯ” как изведнъж всеки стана инструктор познавач диетолог и тем подобни смешни названия натрапени от някфи си социални мрежи ... ходи и учи сам тялото си какво може и какво не може тези неща никой не може да ти ги каже в проста формула ... ОПита му е майката .. аре със здраве на лостовете и успех !