13.06.10
18:01
Здравейте! понеже си харесах едни маратонки на ранърс за 44лв. реших първо да се консултирам, защото знам че преди време не бях хич качествени и издържливи, пък сега чувам, че са. та въпросът ми е вие какво мислите и има ли някой, който има “опит” с тази марка!? :)
13.06.10
18:06
Аз ги скъсах за месец един чифт като се пазех.
С Пума/Найк/Адидас/Конверс ритам, тичам ‘сичко правя и са здрави по 2 години.
Аз съм най-доволен от Булдозер. Това са най-добрите евтини обувки в България. Купих си 1 чифт преди 2 години за 35лв. , нося ги лятото, зимата в най-големия студ пак ги нося, защото много топлят (не са зимни) и естествено похабени са, но стават още, а най-интересното е, че на подметката не се е изтъркало дори логото на Булдозер.
13.06.10
20:05
Ако ис купуваш маратонки за лятото и не са ти за фукня, а за спорт, колкото по евтини, по добре, стига да са удобни.
всичките издържат еднакво зле.
От евтините между другото с най добри впечатления от Мат Стар, но пуми, рийбоци и найкове съм хвърлял за неприлично кратко време, при условие че ги ползвам за тичане. Не си струват парите, барем да беше зимата, а сега лятото ги потиш, жегата ги свива и стапя....
казано от D3BEP на 13.06.10, 20:05:
найкове съм хвърлял за неприлично кратко време, при условие че ги ползвам за тичане.
Братко, незнам как тичаш, но и аз тичам с найкове и мога да ти снимам 2 модела, единият е на 6, другият на 7-8 години! :) Този, който е на 6 се разпада подметката му, но този дето е на 7-8 нещо си е харесал да изглежда като нов. Впрочем от много години насам друга маратонка освен найк не съм си купувал. Кожата им се одрасква за 3 години носене + 1 доизносване във фитнеса примерно.
Рънърс са български дървета! BTW участвал съм в рекламата им - в една класна стая преди 10-ина години :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.06.10 21:59.
х2 за Найк, много корави обувки държат и на тичане и на ритане, за разликак от Адидас, които са крайно некачствени според мен.
14.06.10
07:05
казано от Стоянчо на 13.06.10, 21:57:
казано от D3BEP на 13.06.10, 20:05:
найкове съм хвърлял за неприлично кратко време, при условие че ги ползвам за тичане.
Братко, незнам как тичаш, но и аз тичам с найкове и мога да ти снимам 2 модела, единият е на 6, другият на 7-8 години! :) Този, който е на 6 се разпада подметката му, но този дето е на 7-8 нещо си е харесал да изглежда като нов. Впрочем от много години насам друга маратонка освен найк не съм си купувал. Кожата им се одрасква за 3 години носене + 1 доизносване във фитнеса примерно.
Рънърс са български дървета! BTW участвал съм в рекламата им - в една класна стая преди 10-ина години :)
Ми как тичам, С краката. Всеки ден, по терен. По скоро теб да питам как тичаш?
Еър джордан и андре агаси са вече на боклука, не можаха да изкарат и година. Избирал съм ги уж по това да са удачни за тичане, а не много гъзарски.
Не стават братче, бех им фен едн овреме на тия, “баскетболните” марки, не стават и това си е... Ако вие имат късмет, ок. Ок, може и аз криво да тичам.
Най дълго засега при мен живее една пума.
За мене тея марки ако ги вземаш за пъчене и за да си бутиков, става. Ако ще ги вардиш и ше тичаш на пътеката с тях...
Само като те слушам, кожата им се напуквала.... А какво ще кажеш за сцепване и разлепване на подметката, което е обичайната смърт на маратонка под напрежение... Спукване и напукване на кожата е ако я слагаш на празници, не я излагаш на слънце и вода... И китайска от 10 лв да ми дадеш ако я вардя, няма да се напука, ама ...
Аз не ги вземам за това и голямата им издържливост е мит, няма да видят вече по 100 и повече долара за обувки от мене точно тея марки.
Както и да е де, истината обаче е че колегата не е уточнил за какво ще ги ползва маратонките....
аз имам едни “мания” - трета година тренирам редовно с тях (първата и тичах) сега им се разпада подметката чак и то след много тонове железа минали върху нея. преди 2-3 седмици ходих да проверявам дали има такива за да си купя пак, но тоя модел не се произвеждал доста отдавна :(
казано от D3BEP на 14.06.10, 07:05:
Ми как тичам, С краката. Всеки ден, по терен. По скоро теб да питам как тичаш?
хаха, да, е аз съм на ръце, затова държат повечко явно ;) Аз тичам в Борисовата, сиреч по пръст (кал), чакъл, асфалт...само май по трева не тичам. Не тичам всеки ден, а през ден, а понякога през 2 (зависи). За около половин час. Имало е периоди когато съм тичал и всеки ден по 2 пъти. Сега разнообразявам с велоергометър.
Еър джордан ... Избирал съм ги уж по това да са удачни за тичане, а не много гъзарски.
Не стават братче, бех им фен едн овреме на тия, “баскетболните” марки, не стават и това си е...
Чудя се кой Джордан е добър за бягане. По-скоро коя висока маратонка е добра за тичане, защото баскетболните са повечето високи (играл съм баскет 8 години и знам, че не стават за бягане - често са тежки и държат здраво глезена - от това по-неудобно нещо за бягане е може би сандал:))
За мене тея марки ако ги вземаш за пъчене и за да си бутиков, става. Ако ще ги вардиш и ше тичаш на пътеката с тях...
Само като те слушам, кожата им се напуквала....
Когато съм бутиков, не нося маратонки :) Но прав си, имам си и найкове за улицата.
А какво ще кажеш за сцепване и разлепване на подметката, което е обичайната смърт на маратонка под напрежение... Спукване и напукване на кожата е ако я слагаш на празници, не я излагаш на слънце и вода... И китайска от 10 лв да ми дадеш ако я вардя, няма да се напука, ама ...
Да, знам за какво говориш, 360-ките миса с отлепен слой от подметката, но това стана миналата година, т.е. на 5 години бяха. Излагам ги на локви, сняг, кал, в залата на фитнес. Пак казвам, че си имам няколко чифта.
Относно носенето 3 години и издраскването на кожата - имах предвид Найковете, с които си ходя из улиците, т.е. ежедневните ми маратонки.
На 360-ките им липсват вече няколко квадратчета от подметката - миналата година ги загубих, т.е. на 5г бяха вече. Тези в дясната част на снимката нищо им няма освен изтъркване - на 8 години са. С тези маратонки съм и тренирал около 3 години в залата. Зор особен не могат да видят, защото за клекове и тяга НЕ стават!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.06.10 18:39.
14.06.10
19:39
Точно за това те питах, щото велоергометър и пътека без проблем се правят и с военни кубинки...
Ми еър джордан бате уж е направен за 100 кила негър дето скача два метра и отгоре му падат петима негри и една топка.
Не знам как така се цепят от подметката за няколко месеца. Но го правят.
Не ми казвай, че в баскетбола няма бягане, щото и аз съм играл... Да, пазят глезените, но това не ти пречи да тичаш.
А агасито беше една бела кожена и ниска...
Как и да е, то ше стане като бмв срещу мерцедес.
Във всеки случай вземайте според дбжоба и целта. Ак ое за работа, не ви требва найк и прочие, а рийбок направо са дърва станали...
Ак е за пъчене, ми земете си красиви маратонки. Да ви кажа, запетайката или котето не впечатляват, впечатлява общия вид и подбора.
27.06.10
14:09
Булдозер са много по-добри от Ранарс!
Ако вземеш найк/адидас/пума за под 150 лв нищо не става от тях. Това, че тук са 150 лв, значи че в западна европа са по 25 евро. Тоест, взимат ги за джобни пари и не са особено качествени.
казано от alabalaa на 28.06.10, 12:31:
Ако вземеш найк/адидас/пума за под 150 лв нищо не става от тях. Това, че тук са 150 лв, значи че в западна европа са по 25 евро. Тоест, взимат ги за джобни пари и не са особено качествени.
Не съм съгласен, пумите които нося вмомента струват 70 паунда, от Англия, а тук са 100лв. Не виждам голямата разлика която спомена ти. Просто в някои страни стандарта е друг.
Мнението беше редактирано от fam0us на 28.06.10 12:42.