13.06.10
20:08
Или...
Темата беше редактирана от Fallen на 13.06.10 20:08.
Ми смятай, аз съм си забравил калкулатора :lol:
Добре де, 5 яйца - 30 грама протеин - 1 лев.
150 грама месо - 30 грама протеин - 1.5 лв. (примерно, ако килото е 10 лв, иначе има и по-евтино, но пък има и яйца по 25 ст).
Ами да, излизат малко по-евтини от месото, друг е проблема, че за да си набавиш протеина само от тях, трябва да ядеш поне по 20 на ден.
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.06.10 20:51.
14.06.10
05:23
#3
Да те са. Не е важно само грам белтък/цена, а и много други характеристики, като аминокиселинен профил (скор). Да не забравяме, че доста години яйчния белтък беше еталон за необходимите пропорции на отделните аминокиселини. В момента еталонният белтък (по FAO) съдържа по-малки количества от отделни аминокиселини спрямо яйчния. Друг добър източник е изварата, съдържаща протеини с проста и лесно разградима структура.
14.06.10
09:23
#4
казано от Krasimir Yolov на 14.06.10, 05:23:
Да те са. Не е важно само грам белтък/цена, а и много други характеристики, като аминокиселинен профил (скор). Да не забравяме, че доста години яйчния белтък беше еталон за необходимите пропорции на отделните аминокиселини. В момента еталонният белтък (по FAO) съдържа по-малки количества от отделни аминокиселини спрямо яйчния. Друг добър източник е изварата, съдържаща протеини с проста и лесно разградима структура.
щом лесно разградима защо се води бавен
14.06.10
12:32
#5
Аз не знам кой го води бавен. Не знам суроватката да съдържа казеин. Ако се смесва с кисело мляко вече е съвсем друго.
14.06.10
15:05
#6
Мисля че добър и много вкусен източник на протеин са патешките сърца за цена 4-4,50лв за кг е немислимо да се пропускат.
Вчера се замислих дали месето ми излиза по-евтин източник на протеин и стигнах до извода ,че месото излиза с 10-20ст. по-скъпо в някой слувай,а в други излиза с 20-30ст. по-евтини !
5 яйца ХЛ = 1.40лв. (28ст/бр. от магазина) Протеин 30-35 ако се ядът с жълтъка,а ако е без жълтъка става по-малко
пилешко 150гр. =1.10лв. Протеин 30гр.
свински врат 200гр. =1.20лв. (когато е в промоция в кауфланд кг. е 6лв.) Протеин 35-40
Според мен месото излиза по-евтини ако използваш яйцата като източник само на белтъчини,а ако ги използваш и за мазнини тогава излизат по-евтини ,но с 20-30ст.
Затова съм решил за в бъдеще повечето пъти за замествам яйцата с пилешко/свинско
Лятото свинското е най-далавера, стига да не сте безмазнинни маниаци и да ви понася в жегите.
14.06.10
18:10
#9
казано от Krasimir Yolov на 14.06.10, 12:32:
Аз не знам кой го води бавен. Не знам суроватката да съдържа казеин. Ако се смесва с кисело мляко вече е съвсем друго.
казано от Oranje на 14.06.10, 18:06:
14.20
Домашна извара в домашно кисело мляко21.20
Домашна извара в домашно кисело мляко
Хм...интересно ...
15.06.10
08:47
#10
Krasimir Yolov - 14.06.2010, 07:23
Да те са. Не е важно само грам белтък/цена, а и много други характеристики, като аминокиселинен профил (скор). Да не забравяме, че доста години яйчния белтък беше еталон за необходимите пропорции на отделните аминокиселини. В момента еталонният белтък (по FAO) съдържа по-малки количества от отделни аминокиселини спрямо яйчния. Друг добър източник е изварата, съдържаща протеини с проста и лесно разградима структура.
щом лесно разградима защо се води бавен
казано от Krasimir Yolov на 14.06.10, 12:32:
Аз не знам кой го води бавен. Не знам суроватката да съдържа казеин. Ако се смесва с кисело мляко вече е съвсем друго.
ем нали препоръчват за преди лягане
да доставя амини през нощта
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 15.06.10 08:49.
15.06.10
09:20
#11
Явно изварата съдържа казеин. Аз винаги съм бил с впечатлението, че е само от суроватка (цвик).
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 15.06.10 09:58.
16.06.10
10:07
#12
казано от Krasimir Yolov на 15.06.10, 09:20:
Явно изварата съдържа казеин. Аз винаги съм бил с впечатлението, че е само от суроватка (цвик).
честно казано и аз съм се замислял върху тва и се се опитвам да си го изясня ако някой може да помогне е добре дощъл
Когато от млякото се направи сирене, се отцежда въпросната суроватка, тя съдържа казеин (и други вещества). От нея се прави изварата. Затова на изварите пише суроватъчна извара. Няма нищо общо със суроватъчния протеин, който е бърз. Две различни неща са, макар да се наричат по един и същ начин.
Мнението беше редактирано от П.М. на 16.06.10 12:29.
17.06.10
09:54
#14
казано от FanatikaBG на 16.06.10, 12:29:
Когато от млякото се направи сирене, се отцежда въпросната суроватка, тя съдържа казеин (и други вещества). От нея се прави изварата. Затова на изварите пише суроватъчна извара. Няма нищо общо със суроватъчния протеин, който е бърз. Две различни неща са, макар да се наричат по един и същ начин.
мерси за изчерпателния отговор