26.05.10
06:21
Здравейте,намерих склада на пико Варна и искам да си взема л-карнитин.Но го продават само по 1 кг най малко.Цената за 1 кг е 70 лв.Търся 1 или 2 ма желаещи от Варна с които да го купим и да си го разделим.Може и от други градове,но трябва да си поемете еконта около 6-7 лв е доставката.
28.05.10
15:27
От Бургас неможе ли да е :), маршрутките пътуват и са на 30 метра от офиса ми :). Парите ги пускам както решиш. И нещо много важно лично се познаваме и сме въртяли далавери в студентските общежития из Варна :lol:
казано от biker_boy на 26.05.10, 06:21:
Може и от други градове,но трябва да си поемете еконта около 6-7 лв е доставката.
май си го е написал ... ;)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 29.05.10 17:55.
На прах ли е, някой пробвал ли го е, каква му е трайността? Питам информативно иначе съм “за” - вземам половин кило или колкото се разберем.
казано от Sheriff на 01.06.10, 06:39:
На прах ли е, някой пробвал ли го е, каква му е трайността? Питам информативно иначе съм “за” - вземам половин кило или колкото се разберем.
На прах е,Георги Николаев го пробва,има го описано в дневника му.Трайността не знам каква е ,но смятам че ще изкара до зимата,докогато смятам и да го изпия.Междудругото съм се объркал и цената е 80 лв/кг.Иначе си намерих човек с който да го разделя.
Е ок, ако ви трябва още някой за количество до половин кило - обади се. Примерно вместо на 2 по 500г, може да го разделим на 3 по 330г, което за мен е 3-4 месеца, пък после пак. Не настоявам, просто предлагам.
Мнението беше редактирано от Sheriff на 01.06.10 07:03.
Правите струвате, пийте по 7-8грама не повече от 20-25дни, после само го прахосвате.
И много кардио, ама много !
01.06.10
10:48
казано от emzo на 01.06.10, 08:05:
Правите струвате, пийте по 7-8грама не повече от 20-25дни, после само го прахосвате.
И много кардио, ама много !
Аз съм пил средно по 8.3 гр за 30 дни - или 250 гр общо. Смятам, че това е предела, след това няма смисъл. Същевременно и под 5 гр няма смисъл. Но както и да е де - сега 20 лв за 1 месец е повече от “позволимо”.
02.06.10
06:10
Извинявам се за спама, но понеже гледам че се чудите колко му е годността и как да го запазите, та реших да се включа.
Въпросния L-карнитин е всъщност di-L-carnitin-L-tartrate (L-carnitin hemi L-tartrate -за по-старите химици :lol:) или преведено на вашия език на две молекули L-карнитин отговаря една молекула винена киселина. Тегловното количество на винената киселина е 31-33%, което прави продукта доста кисел. Аз ви предлагам да НЕ се опитвате да го титрувате с основи, които да неутрализират или свалят част от винената киселина като утайка. Имам предвид, че кватернерен азот да се титрува с основа не е най-доброто решение - рискувате запазването на хиралността (L-енантиомера). Според мен най-доброто решение за приема му е разтворен в 5% разтвор. Сигурно ще се питате “Как?”. Отговора е лесно. Вземате 2литра дестилирана вода и в нея разтваряте 100гр от въпросният di-L-carnitin-L-tartrate, но ако не можете да намерите дестилирана вода не е фатално. 2литра са приблизително едно шише от КокаКола, Фанта, Спрайт и др. Може да използвате и минерална вода, но гледайте да е с рН>9 и да съдържа по-малко сулфати (SO4). Понеже е с по-високо рН, то минералната вода ще намали общата киселинност.
След като сте го разтворили, добавете натриев бензоат(консервант) около 0,1-0,2% - т.е. 2-4 гр./2литра. Натриевият бензоат освен в ПИККо може да се закупи от всяка аптека. Ако искате да се подсигурите още по-добре от ферментация може да добавите пак около 0,05-0,1% - т.е. 1-2 гр./2литра напитка калиев сорбат. Не знам дали се продава в аптеките, но в ПИККо със сигурност. Към полученият разтвор прибавяте течен аромат -т.нар. “есенции”, но не и разтворими напитки от рода на “Step”,“Tank”,“Bolero” и т.н. Защо “НЕ” - защото имат вътре подкислител, а вие се стремите да намалите киселинността на разтвора. След това слагате малко подсладител - ако не сте фен на аспартама или ацесулфамК, то може да потърсите сукралоза, но имайте впредвид, че слади 500-пъти повече от захарта ако се стремите да получите аналога на 10% захарен разтвор - т.е. 0,5гр сукралоза ще ви дадат все едно сте разтворили 250гр захар = сладостта на 12,5% 2литра захарен разтвор . Течният аромат ако е концентрат - в ПИККо имат добри на DANISCO, е добре да е с плодов вкус, заради вида на подкислителя - винената киселина. Предполагам, че с течен аромат с вкус на ягода или горски плодове ще се получи добре. След като прибавите всичко разбърквате интензивно докато се разтвори всичко, а при наличие на утайки (най-вероятно неразтворил се натриев бензоат) филтрувате - ако не през филтър за кафе, то може и през тензух или финна марля между пласовете на която има памук.
Успех на всички в начинанието.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 17.06.10 17:45.
16.06.10
07:57
Досега доволен ли си от употребата му.
казано от Иван Шишманов на 16.06.10, 07:57:
Досега доволен ли си от употребата му.
Ами вземам го за 4 или 5 ти път ,така че не мога да дам оценка.Последните 2 пъти вземам по 5 гр. карнитин +2-3 капсули Yohimbe от по 8 мг и имам енергия при бягането а след 30 мин съм толкова мокър че все едно съм се къпал и след това се потя още няколко часа и в нас.Но при мене поне единична доза над 5 гр Л-карнитин води до разстройство.А за свалянето съм в як застой,бягам поне 3 пъти седмично + 2-3 пъти тренировка в къщи с дъмбели ,свалил съм някое кило но мазнините си стоят и не мърдам хич в корема и задника които са ми проблемни.Най общо почити не ям въглехидрати,наблягам на белтъчини но без да смятам нищо.Аз си го обяснявам с това че единственото движение ми е кардиото сутрин и ако правя тренировка.След това или седя в нас или ако ходя някъде е с колата.Миналата година свалих,но по цял ден бях на работа по строежите и вечер правих и кардио.
16.06.10
09:08
Значи е време да вдигнеш физическата активност и да намалиш храната :lol:
А сериозно, да ти кажа под секрет, че НВД не означава Нула Въглехидратна Диета (ако не вярваш питай царя на бърнерите).
А сериозно, да ти кажа под секрет, че НВД не означава Нула Въглехидратна Диета (ако не вярваш питай царя на бърнерите)
Може и тук да е проблема,понеже и аз си казвам така и след тренировка с тежести зареждам със шоколад + протеин а иначе на всяко ядене без вечерното вкарвам по малко хляб вита а сутрин някой път и по една бяла питка но като цяло съм на около 150 гр. въглехидрати за деня.И не знам ама днес след 24 мг yohimbe още се потя като прасе и горя целия ,така бях и след Fyre май и при него Yohimbeto действа основно.
казано от biker_boy на 16.06.10, 06:48:
Останаха ми 200 гр. карнитин излишни.Някой ако иска да пише л.с.
Виж си лс
16.06.10
17:02
казано от biker_boy на 16.06.10, 09:17:
А сериозно, да ти кажа под секрет, че НВД не означава Нула Въглехидратна Диета (ако не вярваш питай царя на бърнерите)
И не знам ама днес след 24 мг yohimbe още се потя като прасе и горя целия ,така бях и след Fyre май и при него Yohimbeto действа основно.
biker_boy -в моите витамини има 33 мг yohimbe, аз мислех че са малко.... но поне сега разбрах защо се потя като див звяр и текат реки пот от мен във фитнеса и в нас, докато правя ремонт.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 16.06.10 17:02.
Сашо ! Да те контрирам :lol:
33мг йохимбе барк екстракт, стандартизиран на 8% ;)
Което е едно няма нищо :lol:
Абе то и моето е екстракт ,alpha burn на scitec,ама съм останал с впечатлението че в една капсула има екстракт който се равнява на 8 мг yohimbe и като взема 3 капсули са тамън за моите 90 кг.А и като че ли толкова не съм се потял не знам дали е от йохимбето но имам такива съмнения.
казано от Aleksandar Marinov на 16.06.10, 17:02:
biker_boy -в моите витамини има 33 мг yohimbe, аз мислех че са малко.... но поне сега разбрах защо се потя като див звяр и текат реки пот от мен във фитнеса и в нас, докато правя ремонт.
Кои са тези витамини ?
16.06.10
20:01
Scitec - Monster 100 Pak http://www.sciteconline.com/languages/eng/scitec_termekek_akt.php?nev=Scitec_monster_100
Най-добрите витамини, които съм пил. Анимал Пак е като пеленаче пред тях.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 16.06.10 20:01.
казано от emzo на 16.06.10, 19:10:
Aз само уточнявам де, иначе усещаш ли загряване на кожата ?
Значи горя целия включително и кожата,и забелязах че потта ми седи една такава лепкава,все едно ми лепнат ръцете не знам дали може да е от йохимбето това.А за потенето нямам думи,днес до 2-3 следобед не спирах да се потя ,устата ми беше суха и не ми се ядеше.
И при мен от барк екстракта се наблюдава ефекта горене. От хидрохлорида го няма, но не значи, че не действа :P
А има ли смисъл в нетренировъчен ден да вземам по 2 капсули сутрин yohimbe или само когато бягам или тренирам да го вземам.И 30 мин. преди бягане се надявам да му е достатъчно понеже няма как по рано да го взема.
казано от Aleksandar Marinov на 16.06.10, 20:01:
Scitec - Monster 100 Pak http://www.sciteconline.com/languages/eng/scitec_termekek_akt.php?nev=Scitec_monster_100
Най-добрите витамини, които съм пил. Анимал Пак е като пеленаче пред тях.
Много добър профил наистина. Колко хапа е пакета? И откъде се купуват?
17.06.10
06:29
11 капсули е един пакет, дневна доза.
Съвсем скоро ще могат да се закупят от www.FitnesHrani.com, като цената ще е като на Анимал Пак.
Добре де а тези 8 мг дето се водят в скайтека Alpha burn,примерно като пия 3-4 капсули които са 24-32 мг повече yohimbine ли има в тях отколкото в 3 капсули от по 2,5 мг Hcl на Primaforce.
казано от Krasimir Yolov на 02.06.10, 06:10:
Извинявам се за спама, но понеже гледам че се чудите колко му е годността и как да го запазите, та реших да се включа.
Въпросния L-карнитин е всъщност di-L-carnitin-L-tartrate (L-carnitin hemi L-tartrate -за по-старите химици :lol:) или преведено на вашия език на две молекули L-карнитин отговаря една молекула винена киселина. Тегловното количество на винената киселина е 31-33%, което прави продукта доста кисел. Аз ви предлагам да НЕ се опитвате да го титрувате с основи, които да неутрализират или свалят част от винената киселина като утайка. Имам предвид, че кватернерен азот да се титрува с основа не е най-доброто решение - рискувате запазването на хиралността (L-енантиомера). Според мен най-доброто решение за приема му е разтворен в 5% разтвор. Сигурно ще се питате “Как?”. Отговора е лесно. Вземате 2литра дестилирана вода и в нея разтваряте 100гр от въпросният di-L-carnitin-L-tartrate, но ако не можете да намерите дестилирана вода не е фатално. 2литра са приблизително едно шише от КокаКола, Фанта, Спрайт и др. Може да използвате и минерална вода, но гледайте да е с рН>9 и да съдържа по-малко сулфати (SO4). Понеже е с по-високо рН, то минералната вода ще намали общата киселинност.
След като сте го разтворили, добавете натриев бензоат(консервант) около 0,1-0,2% - т.е. 2-4 гр./2литра. Натриевият бензоат освен в ПИККо може да се закупи от всяка аптека. Ако искате да се подсигурите още по-добре от ферментация може да добавите пак около 0,05-0,1% - т.е. 1-2 гр./2литра напитка калиев сорбат. Не знам дали се продава в аптеките, но в ПИККо със сигурност. Към полученият разтвор прибавяте течен аромат -т.нар. “есенции”, но не и разтворими напитки от рода на “Step”,“Tank”,“Bolero” и т.н. Защо “НЕ” - защото имат вътре подкислител, а вие се стремите да намалите киселинността на разтвора. След това слагате малко подсладител - ако не сте фен на аспартама или ацесулфамК, то може да потърсите сукралоза, но имайте впредвид, че слади 500-пъти повече от захарта ако се стремите да получите аналога на 10% захарен разтвор - т.е. 0,5гр сукралоза ще ви дадат все едно сте разтворили 250гр захар = сладостта на 12,5% 2литра захарен разтвор . Течният аромат ако е концентрат - в ПИККо имат добри на DANISCO, е добре да е с плодов вкус, заради вида на подкислителя - винената киселина. Предполагам, че с течен аромат с вкус на ягода или горски плодове ще се получи добре. След като прибавите всичко разбърквате интензивно докато се разтвори всичко, а при наличие на утайки (най-вероятно неразтворил се натриев бензоат) филтрувате - ако не през филтър за кафе, то може и през тензух или финна марля между пласовете на която има памук.
Успех на всички в начинанието.
Моят пост е СПАМ, но не можах да се въздържа:
Уау! Респект към Krasimir Yolov за познанията и опита му в областта на химията.
Случайно попаднах на темата, защото добавки не ползвам, но и да ползвах, горния пост щеше силно да ме разколебае...
Толкова много химия :gulp: и при това тази май се води за относително безобидна, но... Все пак идеята не беше ли да сме силни И здрави?
18.06.10
23:04
казано от Vic на 18.06.10, 15:28:
Уау! Респект към Krasimir Yolov за познанията и опита му в областта на химията.
Случайно попаднах на темата, защото добавки не ползвам, но и да ползвах, горния пост щеше силно да ме разколебае...
Толкова много химия :gulp: и при това тази май се води за относително безобидна, но... Все пак идеята не беше ли да сме силни И здрави?
Чак сега видях какви глупости, или по-точно неточности, съм написал. Искам да се извиня на всички и да поясня. Кватернерният азот няма нищо общо с хиралността на L-carnitine L-tartrate (2:1), а в основна среда (титруване с основа) може да се наблюдава Хофманово разпадане, което пък в случая няма как да стане, защото средата е кисела 3.0 - 4.5 (2.5g L-carnitine L-tartrate (2:1)/50ml water). За всеки случай не се опитвайте да титрувате с основи или хидрооксиди, защото хиралността понякога силно се влияе от рН на разтвора. Повече няма да пиша нищо химическо, че пак не съм спал над 24 часа и кой знае какви глупости ще натворя.
Относно консервантите - всеки ден ги приемате с безалкохолното или “натуралните сокове”, а ако си мислите, че ги няма в “течния L-карнитин” се лъжете. Друг начин за запазване на разтвор без консерванти са пастьоризиране, филтруване през филтър G 4(или по-фин - под 0,22мкм вече се води фармацевтично качество) или гама облъчване. Но и при трите метода стериализирането е ако разтвора стои в херметическа опаковка - т.е. за еднократна употреба или изтегляне на част от разтвора чрез стерилна игла и спринцовка през гумена тапа. Естествено трябва да се съхранява в хладилник при <4 оС. Иначе ако си е на кристали L-carnitine L-tartrate (2:1) и се съхранява на сухо и хладно място, като предварително се разбие на малки дози за да не се “рови” постоянно в него може да изкара доста дълго време. Общо взето субстанцията е хигроскопична, но не чак толкова колкото L-carnitine base.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 18.06.10 23:34.