Болки в ръцете след тренировки

17.06.10
10:36

Здравейте,
имам следния проблем - болят ме ръцете - пръсти, китки, предмишници. Изолирах източника - от тренировките е, за съжаление. Тренирам със сравнително големи тежести, малко повторения, базови упражнения. Болката се получава най-вероятно от слаб хват - появява се след по-тежки тяги, обръщания и т.н. дърпащи упражнения. Най-вече ме притеснява болката в пръстите, предполагам (чисто лаишко предположение, така че бих се радвала на мнение от всеки с някакви по-добри познания), че проблемът е от сухожилията и ръцете не успяват да смогнат на натоварването в сравнение с останалото тяло. Болката не е силна, по-скоро са като вдървени някак. Някакви идеи как мога да оправя този проблем?
Има ли смисъл временно ползване на фитили, тъй като не ми се спират тренировките, докато се оправят ръцете. Преди бях спряла тренировките, болките изчезнаха, но след като ги поднових, всичко започна от начало.
Благодаря ви предварително :)

17.06.10
12:37

Колко продължителна е болката?И аз имам подобен проблем.Понякога като правя упражнения за предмишница ме болят пръстите известно време(няколко минути).

17.06.10
12:42

Болката си продължава няколко дни. Но да уточня - не ме боли непрекъснато. Просто пръстите са малко като изтръпнали и болят само при свиване(т.е. напрежение). Болката е лека.
Имам идея да пробвам да загрявам ръцете преди тренировка (тъй като не го правя сега)... Да видим дали ще реши проблемът с това.

17.06.10
12:42

Прави повече загрявка преди тренировката,примерно бягане,скачане на въже,раздивжай си ставите,разтягай крака,ръце,китки всичко нужно за тренировката ти в дадения ден.За пръстите ти препоръчвам ръкавици,за китките бинд/ленти в аптеките можеш да ги намериш.Другото което искам да спомена е относно тежестите,ако правиш упражненията с “сравнително големи тежести” и ги правиш грешно може да има сериозно последствия за това можеш да понамалиш тежестите и да правиш чисти упражнения.Ако смяташ,че проблема е сериозен можеш няма да е лошо да се посъветваш с лекар,но след като каза,че докато си почивала всичко се е оправило мисля,че проблема е в грешно изпълнение на упражненията или не загряваш достатъчно.

17.06.10
12:43

Изолирай още-повече - откъде идва това пренатоварване - опитай с намаляване на сериите/упражненията леко,ако не помогне пробвай с допълнителни почивни дни,впоследствие може би и намаляване на интензивносста.Варирай 1 по 1 и трябва да разбереш кой е виновника.
Не знам точно как тренираш,но съдейки по себе си,когато имах постоянни болки в раменете,намалих упражненията и сериите за гърди и рамене и всичко се оправи.

17.06.10
13:09

Ами дотук - явно е от незагряването. По принцип не загрявам особено, не съм забелязала, кой знае каква разлика със и без загргявка. Нямам проблем с други части на тялото, единствено с ръцете.

Другото което искам да спомена е относно тежестите,ако правиш упражненията с “сравнително големи тежести” и ги правиш грешно може да има сериозно последствия за това можеш да понамалиш тежестите и да правиш чисти упражнения.

Мисля, че ми е добре техниката. Най-малко при лоша техника след по-тежка тяга бих очаквала да ме боли кръстът, а не пръстите на ръцете...

За пръстите ти препоръчвам ръкавици,за китките бинд/ленти в аптеките можеш да ги намериш.

Тренирам с ръкавици с накитници, макар че накитниците нарочно не ги затягам. Предпочитам да засиля китките, вместо да ги изолирам.

Изолирай още-повече - откъде идва това пренатоварване - опитай с намаляване на сериите/упражненията леко,ако не помогне пробвай с допълнителни почивни дни,впоследствие може би и намаляване на интензивносста.Варирай 1 по 1 и трябва да разбереш кой е виновника.

Идва от дърпащите упражнения, когато сложа малко повече кг. Иначе тренирам основно по 3х5 понякога с вариации до 5х5, понякога кросфит комплекси (но скоро не съм правила, така че те отпадат като виновници)... Тренировките ми са за цяло тяло с 4-5 упражнения на тренировка. Т.е. кой знае какво намаление не може да има, освен на тежестите евентуално.

Все пак - някакви идеи за засилване на китки и пръсти?

17.06.10
13:15

Тренирай разгъвачите на пръстите и китката. Малко терсене си е докато измислиш как, но ако можеш да тренираш разгъвачите на пръстите между серии дърпащи упражнения, трябва да усетиш разлика.

21.06.10
10:33

Да се отчета просто, в случай, че още някой има същия проблем - загрявка на пръстите + раздвижването им по време на и след тренировка оправиха нещата :)
Благодаря на всички за помощта.

17.01.11
01:08

Искам да се извиня ако правя грешки в форума... не разбирам мн правилата...

Но ме интересува, дали може да ми се помогне. Имам странна тупа болка с ставите на пръстите на ръцете и когато натискам с прусти ми се угъват лесно назад. Не ме боли но е неприятно чуство. Това го усещам когато пиша на клавиатура, когато режа с нож , понякога когато пиша. Също когато си лягам и не мога да си намеря място на коленете и на ръцете. Според вас трябва ли да отида на лекар или е просто временно. И да не забравя... на 21 години съм и съм тренирала баскетбол в продължение на 10год и сега не тренирам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1