Обяснете ми за протеин

25.03.05
13:37

Здравейте на всички.Туко-що се регистрирах.Много ме кефи форумчето ви , виждам и че доста ги разбирате нещата  :wink:
Та сега да ви разкажа за моя случай - от скоро ходя на фитнес (някъде от декември месец) и досега съм бил редовен (по 3 пъти седмично) с изключение на последната седмица , заради болест.Преди бях на НВД защото съм малко пълен и свалих към 5 кг.А сега искам да покача малко мускулната маса.Мисля да започна да взимам някакъв протеин.И сега изпаднаха на промоция два протеина.Единия е http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=137&gid=60 , а другия http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=148&gid=67
Струва ми се че този първия е по-добър за мен , защото има и Л-карнитин. Но лошото е че изобщо не знам как се взимат тези протеини.Ще ми разясните ли? Според вас кой е по-подходящ за мен? Всякаква информация за протеините ще ми е от полза.
Благодаря ви предварително  :wink:

25.03.05
20:51

Айде де хора моля ви внесете малко яснота  :cry:
Само 2 въпроса ме вълнуват , но ми е спешно  :(
Първо кой от двата да си взема или и двата?
Кога и по колко се пие?

26.03.05
20:47

ми и двата продукта не ти ги препоръчвам.
Първия щото е смес с растителен протеин....
Втория щото е гейнер, а ти доколкото разбрах имаш проблемче с мазнинките :D
Моя съвет: пробвай про 90 голд (пак на Нутрим) за 18лв/кг - той е комбиниран млечно-яйчен; аз съм долу-горе доволен от него...
:lol:

26.03.05
21:29

[quote author=“der_meister”]ми и двата продукта не ти ги препоръчвам.
Моя съвет: пробвай про 90 голд (пак на Нутрим) за 18лв/кг - той е комбиниран млечно-яйчен; аз съм долу-горе доволен от него...

Къде е 18лв/кг? Щото аз знам само един магазин за тия работи - в центъра на пиротска и мисля че там е по-скъп  :wink:
А как се взима? Доколкото забелязвам е около 30мин след тренировка. А в дните когато не се тренира?

®N

27.03.05
00:07

[quote author=“mmaxx”][quote author=“der_meister”]ми и двата продукта не ти ги препоръчвам.

Къде е 18лв/кг? Щото аз знам само един магазин за тия работи - в центъра на пиротска и мисля че там е по-скъп  :wink:
А как се взима? Доколкото забелязвам е около 30мин след тренировка. А в дните когато не се тренира?

Взима се ДО 30 мин. след тренировка. На Пиротска мисля, че струва 20лв  килото. И аз в момента съм с тези протеини и за сега дават добри резултати.

27.03.05
09:11

[quote author=“mmaxx”][quote author=“der_meister”]ми и двата продукта не ти ги препоръчвам.

“Магазина” на Нутрим е до Пирогов, в пряката с/у рибния ресторант и представлява гараж :D Точно на ъгъла има табела - трябва да я видиш. Про голд-а май беше малко под 18лв, а суроватъчния под 24лв...
Пий една доза след тренировка заедно с бързи въглехидрати (вафла, захар...) и вечер преди лягане (около 2 часа след последното хранене). Успех!

27.03.05
12:43

А в дните в които не се тренира? само вечер ли?

28.03.05
20:06

така е батка по-добре си земи на нутрим.хем ефтино хем боклук пак то да варви.аз сашто сам с тая фирма има един суроватачен 85% протеин ама си земи Про Голд 6тото е 90% тва значи че садаржа минимум 50%.не им вярваи на опаковките колко “брашно” са сложили само те си знаят.Иначе в нетренировачни дни си зимаш една доза от 30гр между две хранения ама и повечко да земеш няма да умреш :) Успех

28.03.05
22:31

айде бе аз като имам средно по 5-6 основни храненета на ден тва ще ми даде..по30гр. :roll: около 150 гр средно протеин в не тренировъчни дни и следователно колко трябва да пия в трнировъчни дни айде за моите килограми това количество е що годе допустимо но момчето има много малък стаж в залата и предполагам че няма нуждата да върне тия 5кила дето ги е свалил за 1седмица определянето на количеството протеин е строго индивидуално за всеки друг е въпроса че и тоя протеин не го копаем с прави лопати :wink:  ша прощавате за офтопика 8)

28.03.05
23:22

Ами няма нищо лошо да ги върна тея кила в мускул  :wink:  На мен това ми се иска - да поускоря малко резултатите от фитнесарката  :wink:
А за количеството мисля че по около 30гр ще са ми добре  :wink:
Само се колебая дали и двата да си ги взема да пия или само протеина , щото от другото може да кача сланинка  :roll:

29.03.05
13:14

Абе няма никакав смисал да си зимаш и двата продукта на нутрим аз лично сам ги сравнявал и изобщо нема смисал.По хубаво си земи протеина и нещо друго.А пак за мазнинките то си варви рака за рака.Мускул и мазнинка се трупат заедно.

29.03.05
22:56

Взех протеина и ще започват да го пия , но най-вероятно от другата седмица  :wink:

30.03.05
14:52

По добре яж повече белтъчини,отколкото да бухаш нещо със мегасъмнително съдържание!

30.03.05
17:44

АБЕ пич щом яко си решил да използваш продуктите на нутрим то по добре си земи само единия поне нема да се набуташ ного

31.03.05
00:06

Що бе пич , аз доколкото съм осведомен на Нутрим може да се каже че са им най-добри продуктите от евтините марки  :wink:

01.04.05
22:19

За съотношение цена-каЧество Нутрим са добри-аз съм пробвал Мега Про 92-добро протеинЧе-казват Че има 92%,но аз ще съм доволен ако и 85% има.... :D

01.04.05
23:36

Абе този който си го взех ми се струва че понеже е комбиниран соев + суроватъчен или нещо от сорта са сложили яко соя и по-малко от другото за по-евтино.Иначе пак си е протеин  :wink:

02.04.05
17:40

[quote author=“mmaxx”]Абе този който си го взех ми се струва че понеже е комбиниран соев + суроватъчен или нещо от сорта са сложили яко соя и по-малко от другото за по-евтино.Иначе пак си е протеин  :wink:

ммм така е .... и при Хай Фит-а нещата седят по подобен начин :twisted:

04.04.05
12:36

Както се казва-”Бълрарска му работа”,мога да добавя само-каквато цената-такова и каЧеството.

11.04.05
22:10

Щото е мизерия що :o Нутрим може и да са най-добре като цена и качество ама неможеш да знаеш кав процент протеин са сложили ватре.то може да си пише 85 или 92 ама ко има ватре само те си знаят

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1