15.06.10
20:14
Здрасти на всички!
Току що се регистрирах във форума и искам да попитам по-знаещите от мен, какви да ги върша.
След няколко години редуване на “лечебни гладувания”, “зелеви супи”..и т.н+ хормонални проблеми се оказах тежка 110 кг при височина 180 см.
Това, както се досещате никак не е нормално и от един месец съм в залата 3 пъти седмично и отделно карам колело/колелото го карам от година, но нямам промяна в теглото/.
Месец вече съм на диетата “Зоната”, която е вид балансирана нисковъглехидратна диета и свалих 7 кг..
Проблемът е, че в залата все още не мога да се ориентирам в тренировките, а засега не мога да си позволя професионалните консултации на фитнес инструктор.
Това, което правя е твърде хаотично и чисто интуитивно.
Имам много мазнини по корема и горната част на ръцете, а след месец трениране съм отслабнала предимно по краката и дупето.
Правя много кардио-20 мин. за загряване и 40 минути след упражненията с уреди.
Моля ви за съвет, как да се справя с комбинацията от упражнения на уредите, за да мога да оформя ръцете си/без да ми остане “пеперудена кожа”/ и да стегна корема.
С краката и сама ще се справя. Дълги години бягах”за здраве” и те са запазили формата си.
Нямам амбицията да ставам “яка кака”, а просто да се реванширам на тялото и на себе си за дългите години, през които го карах да носи тези мазнини.
18.06.10
09:28
Лечебен глад и НВД са все неща с краткотраен резултат, който после се обръщат срещу теб.
От доста книги, които съм изчел по темата отслабване и личен опит (1 година от 88 до 72 кг) ти препоръчам да прочетеше следното ръководство писано от мен:
Ръководство За Изгаряне на Излишни Килограми/Мазнини
http://www.motiviran.com/2010/05/%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8/
Мнението беше редактирано от entwickler на 18.06.10 09:29.
Пожелавам ти успех в борбата с наднорменото тегло. Имаш страхотен дух и съм сигурен, че ще се справиш. Ако мога да ти дам някакъв съвет, то е: Не подценявай краката! Нещо повече, бих казал че те трябва да са основният акцент в твоята тренировка. Бих ти препоръчал да тренираш два дни седмично в залата. Първи ден крака, втори ден горна част на тялото, като започнеш гръб – гърди – рамо – ръце. Харесай си 4ри упражнения за крака и по едно основно упражнение за останалите мускулни групи. Корем може да правиш след всяка тренировка, като не е нужно да го товариш много. За кардиото, ти сама каза, че от цяла година колело няма кой знае какъв ефект. Прави го в два отделни дни и изпробвай нещо по модерно като HIIT например. По повод на храненето тук не става дума за някаква диета а за хранителен режим. Единственото, което е нужно е баланс, балансиран хранителен режим. Успех!
Благодаря Ви много!
Много сте мили.
Може би не съм се изразила правилно-”Зоната” е балансиран начин на хранене.
40%въглехидрати
30%мазнини
30% протеини
Продължавам в същия дух, че мацка ще се става :)
Едва ли ще стана 60 кг с моята костна структура, но мисля че 80кг са нормална граница.