Глутамин

18.06.10
20:02

Здравейте !
Смятам да започна да взимам Гултамин. Мислите ли, че може да ми навреди по някакъв начин, при положение, че съм на 14 години?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.06.10 20:06.

Какво провокира желанието ти да взимаш глутамин на тази възраст и другият ми въпрос е, дали приемаш някакви други добавки също така?

18.06.10
20:09

Това, което провокира желанието ми да взимам Гултамин, е че съм нисичка, а чух че той спомага за растежа. Не, никога до сега не съм приемала други добавки.

18.06.10
20:12

Спести си парите и си купи месо и яйца.

HE

18.06.10
20:19

казано от korpusito на 18.06.10, 20:12:

Спести си парите и си купи месо и яйца.

Пич - момиче е и едва ли целта е мускулна маса.

@tenderness мъничка си още и има определено тепърва да порастваш. Ако все пак те притеснява ръста, можеш да почнеш с баскетбол или волейбол, а ефекта ще е доста по-осезаем.

18.06.10
20:28

Баскетбола много го мразя. Волейбола пък много го харесвам, но нямам никакво време да го играя. Може би сега лятото ще си поиграя доста на плажа, но все пак мисля, че от едно лято няма да стана 1,80 хаха
А може би ще е най-добре ако играя волейбол и също така взимам Гултамин?? хах

MA

18.06.10
20:40

Не мисля че ти трябва чак толкова да си висока..а и глутамина влияе повече на психологична основа .
По добре си вземи витамини и минерали които спомагат за растежа на костите не кой знае колко но имат и много други полезни страни !
П.С мъжете харесват повече ниски и крехки жени отколкото високи..лично моя преценка :]

18.06.10
20:43

Плувай!

18.06.10
20:44

Да, но аз харесвам високи и слаби жени ! xD

18.06.10
21:34

Също така не си прави труда да търсиш добавки за растежа. Няма да намериш. Остави природата да си свърши работата. Запиши се на плуване.
Ако все пак си в този форум, защото си любителка и на фитнеса, спокойно си ги съчетавай.

21.06.10
11:08

Ръста е до голяма степен генетично предопределен, но на него могат да влияят и други фактори. Ако се запишеш на волейбол и баскетбол може и да увеличиш ръста си с няколко сантиметра, което несъмнено ще стане, имайки впредвид възрастта ти. За ръста допринася и правилното и пълноценно хранене, богато на протеин (без да се стига до крайности разбира се).
Вярно е, че глутамина има положителен ефект върху нивата на хормона на растежа. Същото се отнася и за друга аминокиселина - аргинин. Според мен няма никакъв проблем от гледна точка на здравето, да вземаш глутамин на тази възраст. Щом имаш пари и желание - ОК, но не очаквай чудеса.
Подкрепям всички, които те съветваха да тренираш спортове с отскок, макар че и това не е гаранция, че ще станеш 180 см на 23-25 години.
Само здравословния начин на живот може да ти гарантира, че ще достигнеш и дори надминеш потенциала си за растеж, “завещан” ти от твоите родители.
В крайна сметка не е важно колко си висок, а как си стъпил на земята нали?

27.07.10
08:59

Кое е по-добре - тренирам от 17.30 до 18.40 фитнес, след това имам тренировка по футбол, която е от 19.00 до 20.40 Въпроса ми е дали да приемам глутамина след фитнес тренировката или след тази и по футбол.

27.07.10
09:12

Tи ако след фитнес тренировка имаш сили да отидеш и на тренировка по футбол смятай колко тренираш във фитнеса ;). И ако все пак има знчение, пий го преди тренировката по футбол и след нея и преди да си легнеш.

Мнението беше редактирано от Riko на 27.07.10 09:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1