Моля

Темата е заключена.

24.11.04
10:52

Моля тук присъстващите състезатели.Да разкажат малко повече за екипировката която се ползва при силовия трибой.Някой от нас са чували за така наречените Стретчинг фанелки.Интересно е колко вида са къде са забранени как вървят цените им и така нататък любопитни факти.

B

25.11.04
00:09

Ще говоря само за екипировката лицензирана в International Powerlifting Federation(IPF). В клякането се използват бинтове които се увиват на коленете. В началото са били използвани само за предпазване от травми при огромното натоварване на ставите и сухожилията там.По късно състезателите се научават да взимат по някой  килограм от тях (аз взимам около 30кг само от бинтовете).най-често използвани са бинтовете на  TITAN и INZER това са и най-големите производители на powerlifting екипировка. Бинтовете са дълги 2 м. има и по 2,5 м. но те не са разрешени в тази федерация. Аз лично съм доволен и от двата вида. Тези на TITAN(THP)са по меки и позволяват по дълбок клек, но можеби не помагат толкова колкото тези на INZER(Iron Wraps Z).Цените са 22$ в интернет, но с пощенските стават доста повече.Другата важна екипировка в клека е трикото. първото ми трико беше INZER Z-suit. Сега никой не използва такива излязоха ново поколение трика HardCore пак на INZER.Много съм доволен от тях.Това е моя избор. Цената е 145$ в интернет и 145 евро в България.Много от шампионите използват на TITAN The Centurion.Световния рекорд в до 125кг е поставен именно с такова трико.Става дума за Кърт Карвовски и феноменалните 455кг.Другия път ще пиша за екипировката използвана при вдигането от лег.
..........................................................................................................
На лежанката се използват така наречените стреч фанелки. Първите вкарани в България бяха на Инзер. Най-разпространени и най-добри бяха  Extra High Performance HD Blast. Аз съм дигъл с такава и за тогава беше номер едно(зимъл съм от нея 20кг) Цена 100$.После излязоха Phenom много по твърди. Забелязъл съм че много трудно се пуска тежеста. Често се случва щангата да избяга към главата което е доста опасно :!: Цена 140 евро. Мисля че от миналата година излязоха Inzer Rage .Това беше революционна новост. Те не са като досегашните фанелки. Гърба е свободен. Може да се диша нормално. Докато със старите не беше така. В същото време и килограмите които може да прибави към постиженията, са много по сериозни :D Цена 140$ А сега ,съвсем наскоро излезе и новата версия Inzer Rage X . Никой в България още нее дигъл с такава. Бях свидетел как Браян Сидерс вдигна 337.5кг като подобри стария рекорд с 15 кг. Няма да е излишно и да подчертая че го направи с голяма лекота. :shock: Цената още нее ясна :?
Титан също шият такива фанелки. The Fury са най-разпространени. Аз съмият вдигам с такава. Вземам между 25 и 30 кг от нея. За мен тази фанелка и Inzer Rage са еднакво добри. Цената за разлика от Inzer Rage е по поносима за българските потребители-само 85$.  Титан имат и нова: The F6 на същата цена. Не съм запознат с нейните особенности, само че е създадена за състезатели с голям мост на лежанката. :roll:
Останаха бинтовете за китките. И двете фирми предлагат такива . Разлика и да има едвали е съществена. Цена 17$

B

28.03.05
21:29

Инзер имат нов колан, с много интересно закопчаване :roll:  :roll:  :roll:  :D
http://www.inzernet.com/images/product_shots/belt_pr_xlrg.jpg

Лелеее мале тия какво закопчават бе.Всъшност като се замисля този колан трябва да укроти мъж колкото мечка :) така, че може да се получи работата.

28.03.05
21:51

Готин колан!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1