28.03.05
15:30
има ли взаимовръзка м/у това как организма реагира на креатин и кофеин? знам за доста хора, които казват, че кофеинът не им действа(аз съм от тези) и за още, според които креатинът
“не работи”...според вас може ли да има връзка...?
До колкото знам няма никаква връзка м/у гореспоменатите. А за да не ти действа кофеина, заначи доста прекаляваш с него.
И аз не съм чувал да има връзка между чувствителността на един и същ човек към кофеин и креатин, това според мен са различни работи.
Да, вярно е, около 20% от хората са нереспонденти на креатина /не им влияее/, но не мисля че точно тези същите хора не са чувствителни и към кофеина.
28.03.05
23:51
ахам, благодаря за отговорите....
Чукундур,само да ти кажа, че не си прав - поне за кофеина знам от личен опит, изобщо не прекалявам с него-кафе не пия почти,кола или изотонче на нутрим са по-използвани(но пак ги пия доста рядко) и изобщо ги няма като действие...по едно време пробвах да пия кафе и кола/исотон преди трен и изобщо нямаше ефект..а други хора като ги пийнат и чупят железата......
30.03.05
19:25
1 мои приятел пие кофеинов протеин или нещо такова аз не сам чувал за такъв протеин..но преди зимаше тои и креатин и 2-та препарата добре ги възприема и до ся не е имал някакви странични ефекти ако това имаш на предвид...
30.03.05
21:14
трябва да има проблем с креатиновата совалка за да не ти влияе креатина.това е един белтък в клетъчната мембрана ,която го изпомпва от екстрацелуларното пространство в интрацелуларното(от вън- навътре).възможно е. а кофеина и креатина имат различни рецептори за това те нямат връзка.
30.03.05
21:16
не е вярно,че ако прекаляваш с кофеина тои няма да ти деиства.деиства и още как :twisted: -10мг кофеин е смъртоносната доза кофеин за човек-екзитус леталис
Имам предвид, че ако си свикнал да пиеш 10 кафета на ден, 1-2 няма да ги усетиш. Пиейки ги преди тренировка примерно, когато ти трябват.
02.04.05
00:49
кафето си е супер.подпомага спортните постижения.само ,4е има диуретичен ефект т.е. влияе косвено на креатина като го изпикаваш.а вапросът е в това като го приемеш и да го задържиш в тялото.по принцип всеки отделя креатинин в урината като неговата концентрация там зависи от мускулната маса на индивида.