Изпит за приемане в НСО (Национална Сигурност и Отбрана)

Прескочи до:
СА

19.06.10
22:07

От един приятел разбрах какъв е физическият тест за приемане в НСО. Само да кажа, че това не е единственият изпит, искам да бъде уточнено.
Всичко се прави едно след друго и нямаш право да си почиваш между повторенията или упражненията, демек едно след друго без почивка.
1-во 10 набирания задължително брадичката трябва да мине лоста иначе не се брои.
2-ро 50 лицеви пълни лицеви
3-то 75 кг от лег 10 повторения
4-то 40 коремни преси от 45 градуса наклон като се пуска до долу, без значение, че не е правилно :lol:
5-то скок от място-220 см
Да попитам, ако искаш да държиш такъв тест Crossfit би  помогнал доста?
На какви комплекси е добре да се набляга?
По-здрави

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.06.10 05:45.

19.06.10
22:19

Ми доста е лесен.Наблягай на базовите упражнения и си готов.

19.06.10
23:36

10 ка на 75кг лежанка, при ниски лични кг, след 50 лицеви упори хич не е толкова лесно.
Просто опитай да го направиш, кво му мислиш толкова, или ще можеш, или не, средно положение няма :)

Първо уточни какво е сегашното ти ниво, на кое упражнение колко правиш.
После прецени с колко време разполагаш и тогава специализирай в това в което не ти достига сила или издържливост.

20.06.10
05:20

Иван е прав, сподели малко повече първоначална информация за себе си, как тренираш, колко интензивно...правил ли си упражненията, които са включени за изпита...в смисъл сигирен съм, че си правил лицеви, набирания...но какви са ти постиженията там...
Зачитам, че си 83кг. 189см....ами голямо момче си, така прочетене, би следвало да си строен...не знам всъщност какво се притесняваш от така упоменатите бройки, аз не виждам нищо “нечовешко” в тях...
Кажи наистина колко време имаш до изпита, как мислиш да се подгатвяш...иначе според мен кросфита ще ти помогне доста, в него има достатъчно много комплекси, включващи изпитните движения в случая...
Дай още малко инфо и ще помагаме:)

p.s.единствено виждам малко по-тегаво преминаването от 50 лицеви към лежанката...

Мнението беше редактирано от slavko на 20.06.10 05:21.

20.06.10
09:33

Според мен квото и да правиш, ще ти помогне за тея постижения, защото свъсем не са кой знае какво.

20.06.10
15:15

Просто кросфитвай!

И аз съм решил да кандидатствам за там, ако става въпрос за Академията на МВР.

Академия на МВР VS Военна Академия “Г.С.Раковски”

Предимства и недостатъци...

20.06.10
15:34

ти си вътре Ради:)

20.06.10
15:39

И какъв този мерак да кандидатствате там, като след това полицаи може да си станете с почти всяко друго образование. ?!

20.06.10
16:06

Грешка!

Имаш по сигурно бъдеще, просто е! Завършилите тази академия не стават просто “куки”. А и изпитите са наистина трудни, особено психическия. Дори и физическия ще ти е труден, ако спортната ти дейност е тичане, футбол и разходки. :)
Хората които завършват тази академия са наистина “корави” във всички аспекти!

Има и др. причина поради която желая да уча там. Това е работата за която си мечтая от малък (и продължавам). Пистолети, екшън, престъпници.....

Дайте малко повече “вътрешна” информация за Академия на МВР и Военна академия “Г.С.Раковски” - изпити, учебен процес.....Дали ви харесва.....и т.н.

Мнението беше редактирано от radostin radev на 20.06.10 16:07.

казано от Madboy на 20.06.10, 15:39:

И какъв този мерак да кандидатствате там, като след това полицаи може да си станете с почти всяко друго образование. ?!

Щом пожарникар може да стане министър председател, то полицай може да стане президент  :D

Държавна работка бачкаш не бачкаш заплатата върви рушвети и т.н. наплива е ясен.
На времето имах съученичка която искаше да кандидатства в тия универститети, късаха я няколко години подред и надявам се се е отказала.
Иначе повече може да се види на:
http://www.academy.mvr.bg/AboutUs/History/default.htm

20.06.10
16:28

Ванка, аз не съм от тези с рушветите. Ако искам рушвети ще стана депутат!  :D

Наистина се надявам (моля), че ще живея в една по-добра България, колкото и да става странно това! Сайта съм го видял, искам някой който учи там да даде информация от “първа ръка”. Ако не е забранено... :D

Мнението беше редактирано от radostin radev на 20.06.10 16:30.

казано от radostin radev на 20.06.10, 16:28:

Ванка, аз не съм от тези с рушветите. Ако искам рушвети ще стана депутат!  :D

Те всички така казват, но нали знаеш какъв е единствения начин да устоиш на изкушението :)
В БГ полицайте най много крадат, повече и от циганите.
Редовно имам досег с полицаи и съм се нагледал на простотия.

20.06.10
17:01

Факт е, че “куките” са пълни тъпаци (повечето)...

20.06.10
17:17

казано от radostin radev на 20.06.10, 17:01:

В грешка си - колко “куки” познаваш ?!

АН

20.06.10
17:18

Детско изказване.

20.06.10
17:19

Какъв по-точно е психическия тест?И щом охрана на Тодор Живков може да стане кмет на столицата в една страна, после министър предстедател, защо спорите дали пожарникар може да стане депутат? :Д

казано от Madboy на 20.06.10, 17:17:

В грешка си - колко “куки” познаваш ?!

Познавам няколко и ежедневно работя с много включително съдии прокурори дознатели, и съм силно разочарован.
Факт, е че най големите престъпници в бг са полицаите.

П.П. Доста разводнихме и оспамихме темата.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 20.06.10 17:24.

20.06.10
17:35

казано от Иван Шишманов на 20.06.10, 17:21:

...
П.П. Доста разводнихме и оспамихме темата.

Факт.
Ако имате съвети към Сами или информация за Ради, пишете. Защото останалото е за СПАМ темата и вероятно ще поизтрия част от постовете.

@ Сами - Бенч пресата веднага след лицеви опори ще затрудни изпълнението със сигурност. Може би редът на упражненията е малко по-различен.

За подготовката - просто Кросфит. Достатъчно е. Разбира се, проиграй този изпитен комплекс няколко пъти, за да добиеш увереност в собствените сили. Успех!

За останалите - не може и не бива да се слагат всички представители на една професия под общ знаменател. Поради естеството на служебните си задължения имам постоянни контакти с полицаи от всякакъв ранг. Някой от тях са много свестни и с гордост бих ги нарекъл мои приятели.

Мнението беше редактирано от Vic на 20.06.10 17:36.

20.06.10
20:04

Ще се радвам и на мене ако ми дадете някаква информация. И аз от бая време си искам нещо да стана охрана (не общинска :D), или нещо от сорта съдебна полиция и.т.н. :) Мерси отсега

АН

21.06.10
14:38

Това “бая време” откога е? Виждам, че си 93 набор и ми стана интересно.

21.06.10
15:24

казано от cecowe на 21.06.10, 14:38:

Знам, че си в тоя “бизнес”, дай инфо (по-добре ЛС). :)

21.06.10
16:49

93 и какво от това? :) Нищо лично и нямам нищо общо с филмите и да си мечтая да стрелям по пед*ли и такива работи, познавам хора, които имат опит в тази сфера и доста ми допада работата им. Това бая време е изразно средство просто, но всъщност доста от работите предлагани в днешно време направо биха ме стресирали :)

22.06.10
10:34

Ако наистина искаш да се занимаваш с това погледни малко по-реално на нещата...Това не ти е американски филм с безкрайни пълнители.Може да не ти се наложи да изстреляш и 1 патрон до края на службата ти.И ми се струва никой не се замисля за разликата между работа и служба.

Имаш и малко грешна информация относно физическите тестове - упржаненията не са непосредствено едно след друго.Доста познати се явиха на изпитите тази година и повечето нямаха проблем с физическите,скъсаха ги на психото или медицинските,а бяха в перфектно здраве и много по-корави от повечето.Доколкото знам има около грубо 100 свободни места на випуск,а кандидатите не са малко - особено синковците и щерките на настоящите служители в системата.Следователно не се бориш само с нормативите.

Сигурно си мислиш и че в армията е същата приказка - ред,дисциплина и след края на службата излизаш най-коравото копеле в града.Помисли си хубаво преди да правиш каквото и да,понякога може и да не ти се отдаде втори шанс.

btw тая тема защо е в кросфита ??

Мнението беше редактирано от mantodeus на 22.06.10 12:18.

25.06.10
19:07

казано от mantodeus на 22.06.10, 10:34:

Ако наистина искаш да се занимаваш с това погледни малко по-реално на нещата...Това не ти е американски филм с безкрайни пълнители.Може да не ти се наложи да изстреляш и 1 патрон до края на службата ти.И ми се струва никой не се замисля за разликата между работа и служба.

Имаш и малко грешна информация относно физическите тестове - упржаненията не са непосредствено едно след друго.Доста познати се явиха на изпитите тази година и повечето нямаха проблем с физическите,скъсаха ги на психото или медицинските,а бяха в перфектно здраве и много по-корави от повечето.Доколкото знам има около грубо 100 свободни места на випуск,а кандидатите не са малко - особено синковците и щерките на настоящите служители в системата.Следователно не се бориш само с нормативите.

Сигурно си мислиш и че в армията е същата приказка - ред,дисциплина и след края на службата излизаш най-коравото копеле в града.Помисли си хубаво преди да правиш каквото и да,понякога може и да не ти се отдаде втори шанс.

btw тая тема защо е в кросфита ??

Можеш ли да ми драснеш 1 лс или скайп (thunder8048)какво представляват психическите и медицинските тестове.По добре на скайп ако ти се занимава да ми отделиш 5-10 минути. Кофти, е че с едното око имам не малък проблем не и със зрението но е кофти трябва да носа очила/лещи предполагам тва би било голям проблем, но не е единствения начин да не се уредиш нещо свързано в тази сфера.Поне лещите никога немогат да проличат за слабост или нещо такова ;)

25.06.10
19:28

Темата наистина не е за кросфит раздела.

Моля, някой който има информация за въпросната академия да сподели с мен или с целия форум. По-конкретно- информация за изпитите  и информация за обстановката в академията.

25.06.10
19:50

В такъв случай някои модератор да е премести в Общи теми ?

ЛР

25.06.10
20:51

казано от Vic на 20.06.10, 17:35:

За подготовката - просто Кросфит. Достатъчно е.

В смисъл тренираш 3+1 или 5+2

и редуваш там както е:
M GW
WMG

и след това

G
WM
MGW

и т.н. и т.н.

и в следствие от това ще направиш 50 лицеви, 10 набирания, 10 повторения на 75 от лего, 220 от място и т.н.?

Можем ли да дадем подобна препоръка, без да познаваме дадения човек?
Какво трябва да прави - произволно подбрани комплекси? WOD?

Специализацията може да е за насекомите, но това Лазарус Лонг го е казал в един съвсем друг контекст.
Когато искаш да подобриш постиженията си на :

- лицеви
- набирания
- лег
- коремни
- скок от място

тренираш:

- лицеви
- набирания
- лег
- коремни
- скок от място

+ спомагателни движения (!!!) които да балансират слабите звена (т.е. мускули и части от движения)

Освен това е важно да има специфична прогресия за всяко от движенията, която да осигурява приблизителен предвидим напредък в дадена времева рамка.

Да, предполагам, че повечето от вас си мислят: “Какви прогресии бе, тези нормативи ей сега излизам и ги правя на лоста пред блока почти без почивка между упражненията”

Да, това е наистина чудесно. Освен това е хубаво да се вземе и предвид факта, че не всеки е така и има и хора, които правят ева 10тина лицеви и 2-3 набирания, но са решили да кандитатстват. Ето за такива хора е нужна специфична подготовка. Общата подготовка е супер за общи случаи. За специфични такива е нужна специфична.

Коремните, предполагам, ще ги направи.
Да си намери една прогресия за лицевите, една за набиранията и една за лега и да почва. Да вкара малко укрепващи раменете и плешките упражненията + масажи / самомасажи и разтяжки. Да вкара сила, експлозивности  прогресия за скокове в друг ден. Задължително да има технически елемент (т.е. работавърху техниката) във всяка тренировка и .... да започва :)

успех

25.06.10
21:28

казано от Лазар Радков на 25.06.10, 20:51:

...
Можем ли да дадем подобна препоръка, без да познаваме дадения човек?
Какво трябва да прави - произволно подбрани комплекси? WOD?

Специализацията може да е за насекомите, но това Лазарус Лонг го е казал в един съвсем друг контекст.

Здрасти, Лазаре!

Прав си.
Не мога да не се съглася с твоите забележки, когато говорим за общия случай. Специализацията в болшинството спортове е неизбежна.

В конкретния случай оставам с впечатление, че Сами е в състояние да се справи с всяко едно от упражненията направени поотделно. Т.е. не му липсва силата, но трябва да поработи върху силовата издръжливост (изпълняване последователно на няколко упражнения с фиксирана тежест и брой повт без почивка). Точно в това биха му помогнали Кросфит комплексите. Доста от тях  включват изброените движения, но според мен каквото и да избере, ще има ефект върху издръжливостта, което е и целта в случая. Освен това, той ще покрива норматив, а няма да се състезава кой ще направи най-много повт или ще избута  най-голямата тежест или ще бъде най-бърз. Затова му препоръчах да проиграе комплекса няколко пъти, за да се почувства уверен в способностите си.

Е, в последствие се разбра, че информацията не е точна и упражненията не се изпълняват без почивка едно след друго.

Мнението беше редактирано от Vic на 25.06.10 21:52.

ЛР

26.06.10
07:09

Предположих аз, че така си си помислил (че няма почивки между упражненията), но забравих да го напиша.

По едно време имахме няколко души, които тренираха при нас искаха да се подготвят именно за подобни изпити (НСО, ДАНС, отряд за борба с безредиците и т.н.) и доколкото си спомням - изброените дисциплини бяха просто нормативи, които трябва да бъдат покрити. Т.е. имаш почивка между тях и не се правят непосредствено един след друг.

поздрави
Лазар

СА

28.06.10
23:55

Като начало, нямам намерение да се опитвам в НСО,ДАНС и т.н. , не смятам, че са моето амплоа.
Реших да пусна този изпит тук, просто, защото е малко в кросфит стил, а и да могат останалите кросфитъри да си сверят часовниците с “големите батки” от НСО :D
Иначе за този изпит разбрах, че е такава последователноста и няма почивки между отделните упражнения, естествено източника ми може и да се е объркал.
Като цяло вашето мнение, че най-лесно може да се мине този изпит е, като се специализират отделните упражнения и започнат да се правят заедно, докато не се стигне едно ниво, в което може да минеш изпита?
По-здрави

26.08.10
14:14

Здравей те на всички имам огромно желание да покрия тези норамтиви, в момента са ми трудни и много ще бъда благодарен ако някои ми сподели как точно да тренирам за да ги покрия. Сегашното ми тегло е 84 кг. и височината ми е 178 см от днес започнах да взимам Syntrаx Fyre. Преди бях 105 кг. Сега се храня доста правилно и тичам по 4 км 2 или 3 пъти в седмицата и оделно ходя на фитнес и при вазможност плувам или се боря.

ЛР

26.08.10
20:21

Намери прогресии за всяко от движенията и ги следвай :)
Между тренировките се старай да се храниш добре и да почиваш.

Това е :)

поздрави

27.08.10
15:59

Здравей колега благодаря ти за отговора, но незнам как да на намеря прогресиите за тези упражнения ще ти бъда много благодарен ако ме насочиш по- подробно в материята. Поздрави!!!!

ЛР

27.08.10
16:13

казано от tatas88 на 27.08.10, 15:59:

Здравей колега благодаря ти за отговора, но незнам как да на намеря прогресиите за тези упражнения ще ти бъда много благодарен ако ме насочиш по- подробно в материята. Поздрави!!!!

Такаа

1-во 10 набирания задължително брадичката трябва да мине лоста иначе не се брои.
2-ро 50 лицеви пълни лицеви
3-то 75 кг от лег 10 повторения
4-то 40 коремни преси от 45 градуса наклон като се пуска до долу, без значение, че не е правилно :lol:
5-то скок от място-220 см

Започваш с

5. една тренировка клек, една тренировка тяга и към всяко от движенита добавяш по едно експлозивно движение
(периодично слагаш и по няколко скока на дължина)

3. тръгваш нагоре с 5ци и 3ки до максимална 3ка (понякога може и до 1ца) и след това сваляш през 10кг с откази на всеки
(това принципно ще помогне и на лицевите опори)

1. тестваш колко набирания можеш да направиш, взимаш 80% от бройката и почаваш да правиш стълби надолу до 1

2. стараеш се да направиш 50 лицеви опори за колкото се може по-малко време (на колкото искаш серии в началото, докато не стигнеш до една серия)

4. това е лесно :)

Това са нещата, които съм установил, че действат най-добре да подобряване на съответните показатели. Принципно можеш да си намериш и други прогресии през Гугъл.

Структурният баланс също е важен, но за него е нужно да работиш със специалист, който може да те тества и да ти даде корективни упранения.

АКо си от София или Пловдив, ми пиши на ЛС.

поздрави
Лазар

27.08.10
21:43

Колега много ти благодаря за отговорите по моят въпрос, започвам от утре!!!!!

03.09.10
11:20

Има ли учащи в Академията на МВР?  :)

03.09.10
12:14

Първо това е много несериозно изказване.Второ след като ги имаш за такива защо толкова много се буташ и ти да станеш такъв.И трето с тази нагласа-пистолети,екшъни,престъпници-бъди сигурен,че ще останеш много разочарован.В реалния живот не е като по екшън филмите(вервай ми).И за да обобщя-ако си търсиш неблагодарна,ниско платена работа на смени правилно си се ориентирал.

Относно физическия изпит.Преминаваш от едното на  другото когато ти прецениш,няма задължителна последователност на упражненията.Просто като свършиш с едното се нареждаш на другото където има най малко хора или по твоя преценка.Доколкото помня единственото задължително беше бягането което трябваше да е последно.Преди резултатите бяха-взел и не взел,сега до колкото  съм запознат последните години е въведена точнкова система.Общо взето всеки един средно статестически човет с нормална физическа подготовка би преминал безпробламнно.

Относно подготовката и тренировката преди изпита.Знаеш упражненията,знаеш и нормативите.Според моментната форма започваш да тренираш само тези упражнения,докато започнеш да покриваш всички нормативи с лекота.

Мнението беше редактирано от Judo на 03.09.10 12:28.

04.09.10
16:38

Здравейте!Понеже тази година кандидатствах в прочутата Академия на МВР реших да дам малко полезна информация.Изпитите са следните:медицински подбор,физически изпит,психо тест.Тези три изпита имат елиминационен характер-провалиш ли се на едното отпадаш от надпреварата.От тази година отмениха изпитите по литература и история,които се държаха след споменатите по- горе.Вместо това се гледат оценките от матурите,а само тези които кандидатсват за факултет пожарна държат изпит по математика.За мен това беше голям шок, тъй като от години не бяха правили промени, а аз готвих литература и история- теми.Миналата година са се явили 80 деца от цяла хасковска област,а тази бяхме 300.Сами се досетете защо.Медицинския и физическия изпит не са нищо особено. Психото е голямата цедка.От 200 момчета продължиха 8.Тук вече играят роднинските връзки и позиции.Имаше  разочаровани, имаше и разревани.Не казвам че е лошо да се учи там,защото курсантите са наистина много сериозни хора.Един полицаи от по- висшите слоеве ми каза да не съжалявам,защото системата е изключително неблагодарна.Сега ще уча право,което ме успокоява до някаква степен.На бъдещите кандидати им пожелавам успех и да не се разочароват ако не са от “избраните”.Ако имате други въпроси питайте.Ще се радвам да помогна

04.09.10
17:07

Какво горе-долу представлява този психо-тест?

04.09.10
17:33

Много едни и същи въпроси зададени по различен начин.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1