Дневникът на acrobaleno.

Темата е заключена.

18.06.10
23:38

Здравейте,

Реших да си направя дневник, макар и предполагаемо да съм най-малката тук. Съмнявам се да има някакъв проблем. На 13 съм, още от малка се занимавам активно със спорт, отначало целта ми като се захванах беше да се докажа на баща ми, че съм “мъжко-момиче”, а именно, че не зависи от това какъв пол съм, а зависи от желанието. Може би всичко тръгна от това, че той също се е занимавал със спорта и завистта ми към това, как той толкова много се занимаваше с братовчед ми.
  Нека оставя иронията на страна и да започна с главната цел на темата ми. Усещам, че през изминалите едно-две години претърпях едно отпускане, хвана ме някакъв мързел. Тази година всичко започна да излиза на яве. 165 см съм висока и тежа 54-5кг. От една страна като се замисля за телосложението ми съм долу-горе добре - едричка съм си. Имам в предвид самата ми структура. Но е крайно не приятно да се чудиш как да седнеш, за да може да не ти се “напластява” корема. По принцип от тренировките съм свикнала да вървя изправена с глътнат корем и тн., НО при мен областта на корема до пъпа е плоска даже се виждат наченки на плочки, за което се радвам, а надолу една подутина и..  Целта ми е да понамаля тези килограми, да махна тази “подутина”  и ако не килограмите, то поне тези мазнини да ги превърна в мускули. Искам стегнато тяло! Първо искам да изчестя мазнините, а след това мисля да поработя и над релефа в коремната област. За сега мерките ми са следните: талия - 67 см, през пъпа - 73см, ханш - 90 см . Като се замисля имам някакъв напредък от 28 май - т: 70; през п. : 74,5; х: 91см;

Реших да си водя дневник от началото на лятната ваканция до може би краят й, за да видя резултати. За хранителният режим - нямам строго определен, просто избягвам мазното, газираното, пържено, тестяно и сладкото. Просто преди тренировка хапва 2-3 кубчета шоколад, защото тази година припаднах 4-5 пъти на тренировки ( тренирам художествена гимнастика и съм мажоретка) и това е главно заради рязко спадане на кръвното ( 90/50) ..

Всяка вечер и сутрин:

4 серии опикновени коремни преси по 15-20
2 серии странични ( как точно се наричат не зная) по 15
тези не ги знам също, но ще опиша какво правя:
лягам на земята по гръб, с вдигнати нагоре крака, като падиома ( пръстите) сочат тавана и така 15 пъти се протягам към тях без да опирам рамената в земята. Така 2 серии.

На ден приемам около 1,5 - 2 литра вода.

Лека вечер! :)

Темата беше редактирана от acrobaleno. на 18.06.10 23:49.

19.06.10
23:09

Ето днескашното ми “меню” ::

Закуска - проспах я (нямам думи..)
Обяд - 200гр пилешко на скара, салата от домати, краставици и сирене
14-15 часа - чаша айрян
от 17:00 до 18:30 тренировка
вечеря - картофена салата
десерт - ябълка ( чудех се за праскови или нектарини, но се отказах)

Майка ми мислела утре за вечеря да направи картофени кюфтета, чудно ми е дали да ям от тях или да си сготвя нещо друго?

Лека вечер!

20.06.10
06:21

Здравей и добре дошла!
В момента си в такава възраст, в която трябва да набавяш достатъчна по обем и калорийност храна, за да се развива и функционира нормално организмът ти. Хубаво е от рано да си създадеш правилни хранителни навици, тъй като изграденото хранително поведение в детството повлиява на хранителните навици на по-късен етап. Не е нужно да се вманиачаваш и драстично да се ограничаваш, просто се стреми да приемаш пълноценна, разнообразна и в достатъчна по количество храна - зърнени храни, плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо, риба, яйца, бобови храни и др.
Винаги закусвай, старай се храненето ти да бъде редовно 4-5 пъти през деня, приемай много вода, тъй като тя е жизнено важна за младия организъм.
Движи се повече, защото спортът е здраве - прави го заради себе си, а не за да доказваш нещо на някой.

Успех!

20.06.10
08:04

Поздравления за това което си започнала да правиш за себе си. Здравият дух и тяло се градят от рано и с желание. При теб го има и единственото , което трябва да направиш е да го следваш. Движи се, спортувай разумно и изключи всички боклуци с които младежите на твоята възраст се изхранват, яж “нормална”, природна храни и ще си прекрасна млада  и здрава жена. Успех!!!

20.06.10
17:37

Благодаря на всички за мненията, определено не съм тръгнала да спазвам прекалено строг хранителен режим, защото не смятам, че чак толкова ми е нужно.. Иначе чипсовете, снаксовете и тн. съм ги изключила отдавна.

Лека вечер! : )

Мнението беше редактирано от acrobaleno. на 20.06.10 17:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1