Дневникът на Jazziza

Темата е заключена.

19.06.10
11:20

Здравейте,
След като вчера пуснах тема във форума, където описвам проблема си, реших, че по-добре за мен е да си направя дневник.
Смятам да описвам как тренирам, как се храня и как се чувствам. Целта ми е да следя това, което се случва с мен и да получавам съвети и насоки от хора, които имат желание да ми помогнат.

Ситуацията е такава:
30 години, 56 кг., ръст 162 см.
Килограмите ги качих след като забременях. Родих преди 6 месеца, като бях стигнала от 50 кг. на 74.
Свалих до 56 кг. и не мърдам каквото и да правя.
Имам за цел да премахна излишните мазнини/много са/ и да стегна тялото си, ако свалям и килограми още по-добре:)

Ето линк към темата ми, където по-подробно съм обяснила ситуацията - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45847/

Ден първи:

10:00 - кисело мляко с мюсли, един банан, кафе с мляко

Тренировка
100 бърпита /без лицева опора/, 100 суинга/10 кг. дъмбел до над главата/ - 20 минути
три кръга от:
планк - 30 сек
колело - 20 сек
и едно с усукване за корем по 5 на страна

13:00 - бъркани яйца със сирене, половин домат, 3 парчета пуешка шунка
16:00 - 3 кайсии, малко сирене
вечерята ще бъде - голяма зелена салата, св.пържола на скара

Темата беше редактирана от jazziza на 19.06.10 13:48.

19.06.10
13:57

Уф, ще постна снимки, колкото и да не е приятно, но така ще виждам прогреса после.
Мазното е навсякъде, корем, крака, ръце, задник...както сами виждате.

20.06.10
08:02

Имам един проблем, който стои пред мен от известно време.
Приятелят ми ме кара да ям повече мазни неща, защото това щяло да ми ПОМОГНЕ да отслабна. На мен ми се струва абсурдно и избягвам всичко мазно и с висока масленост.

Тази сутрин се скарахме, защото отказах да намажа двете филии вита, които изядох с масло, ама така обилно да съм си сложила масло трябвало.

Най-неприятното е, че той готви, защото обича, а сега е решил да готви със свинска мас. Направо съм ужасена и не знам дали да ям неговите манджи или да си карам на яйца и извара.

Моля, ако някой има идея дали ще ми помогне тази мазнотия, нека сподели, за да спрем да се караме.

20.06.10
08:44

Ако имаш повече тестостерон и по малко естроген,нищо че си жена има много такива случаи ,Нвд ,Вм би трябвало да ти е добре,но не и точно със свинска мас ,виж масло става .Но ако си имаш повече естроген и по малко тестостерон типино за жена но и срещано при много мъже ,най вероятно ще ти се отрази зле нвд-Вм ,затова ще е по добре нвд с малко повече въглехидрати и по малко мазнини.

20.06.10
08:44

Здравей,
ами твоят приятел (браво на него) е на ВМД - високо мазнинен режим на хранене. Някъде се среща и като  НВД-ВМ. Има доста изписано за него. Никак не е лош, но там трябва да се внимава с количествата, тъй като е доста калоричен...но и много вкусен.
Идеята е да организмът да използва за енергия мазнини, а не въглехидрати. Замисълът на режима е чудесен...
Идеята на приятелят ти да готви със свинска мас е повече от добра. Може и с масло.

20.06.10
08:55

Експериментирай с този начин на хранене. Ще ти трябва по-дълъг период обаче.
Личен опит: страхотен режим, подкрепям идеята му. На всичкото отгоре е и адски вкусен. В началото (първите 6-8 мес) свалях и изглеждах добре, но после някак си спря да действа. Може би Байкър бой е прав. Не на всеки понася.

ПП: аз съм veronique

Мнението беше редактирано от bacarkata на 20.06.10 08:55.

20.06.10
09:10

Привет,
Освен наистина да пробвам. Дано не ми се отрази обратното само и да кача още кила.
Но така или иначе в момента съм в застой. Тренирам от 2 месеца и се храня добре/уж/, но нищо не става, не мърдат килата и мазнините стоят.
Значи, почвам да ям повече мазнини, пък да видим.
По-късно ще пиша какво съм яла и как съм тренирала днес:)

20.06.10
15:22

Храненето днес:

9:30 - две филии вита с извара и парче пуешка шунка, кафе с мляко
13:00 - зелена салата/не я доядох цялата/, филия вита с маслинена паста
16:30 - остатъка от зелената салата, 2 парчета шунка и малко сирене
вечерята ще бъде - пилешки дроб по селски сготвен със свинска мас:(

Тренировка:

Модифициран Fran 21-15-9
1 лицеви опори /втората и третата серия не бяха много добре, ама.../
2 тръстери с 10 кг.
време - 4 минути

След това умората от вчерашната тренировка от 100 бърпита и 100 суинга си каза думата.
Между другото този комплекс ми го препоръча Vic, за което съм му много благодарна, защото се скапах направо, но яко се изпотих:)

Не бих нарекла днешното раздвижване тренировка, но наистина нямах сили за друго.

21.06.10
03:41

ЧРД, много здраве, късмет и успехи желая ;).

21.06.10
04:26

ЧРД! Успех на теб и на дневника :)

21.06.10
05:23

ЧРД и от мен. Много усмивки, здраве и късмет!

21.06.10
06:40

Много, много ви благодаря за пожеланията. Хубави хора има тук в този форум:)

Ставам днес, уж на кеф бях и после се премерих на кантара и всичко развалих...сега ме е яд направо, но...
Нали мислех да мина на високо мазнинна диета, потърсих из нета инфо и хоп, поднах на една статия написана от Белчо Христов - http://www.belchohristov.com/4629.html

Сега съвсем се обърках:( Ами, ако се окаже, че от ВМ кача още килограми, а с НВД явно не свалям, после какво ще правя, как ще ги махна. И без това съм в шок от новата си визия и ако нещо се обърка и започна да качвам, а не да свалям...ужас направо.

Дано успея да направя тренировка поне:)

Хубав ден от мен:)

21.06.10
06:46

ЧРД и от мен!
Много здраве, а другото - с много вяра в успеха!

И аз съм от хубавите хора :lol:

По принцип ВМ е за качване. Статията на Белчо не я прочетох, но да знаеш, че свалянето / качването е въпрос на калориен баланс. Ако си на ВМ, след адаптационния период би следвало да си по - енергична и да се чувстваш чудесно - ако ти понася, разбира се. Иначе трябва да внимаваш и с количествата.

fire.is.my.nature

21.06.10
06:49

Килограми се свалят не само с нисковъглехидратни диети ;) Просто отрежи сладко , хляб , разни “модерни” здравословни храни - плодови млека и т.н. Придържай се към чиста храна , тренирай и ще отслабнеш. Не е нужно да следваш някакви магически проценти м/б/в или вълшебни комбинации храни - такива няма :D :) Ако тръгнеш да се объркваш значи прекалено много го мислиш :P

21.06.10
06:53

Виж сега дори и по 2 шоколада да ядеш на ден пак ще сваляш.Всичко е калории.Въпроса е каво точно ще сваляш

21.06.10
07:05

Мазното искам да свалям, другото да го стягам:)
Fire is my nature - никакъв ли хляб да не ям, и вита ли не става, по 1-2 филии поне:))
Иначе не ям сладко/много рядко/, плодови млека и модерни храни също не ям вече 2 месеца. Уф, предполагам, че бързам, май трябва повече време..

fire.is.my.nature

21.06.10
07:24

E , пълнозърнестите храни са си добре . Яж си ги ;) Въпросът се свежда да не ядеш сладко , бяло тесто , разни прекалеено мазни ,пържени с олио и т.н. храни , газирани напитки и да не преяждаш . Всичко друго си е въпрос на време :)
И според мен наистина бързаш . 2 месеца нищо не са ! Изтрай още два - три като спазваш основните принципи за изчистено хранене , трениране и тогава може да имаш претенции за свалени килограми и значително подобрена форма на тялото :)

Успех ! ;)

п.с. Сега видях , че си свалила от 74 , което е похвално , браво :) Значи наистина просто търпение и постоянство, за да излезнеш от застоя . Все пак си свалила почти 20 кг , това е голяма промяна за организма :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 21.06.10 07:28.

21.06.10
14:10

Fire, то от тези 74 кг., 9 отидоха още при раждането:)
Много си права, че бързам и 2 месеца са нищо.
Трябва да започна да се храня по-добре и да тренирам повече и ще видим след няколко месеца.

Иначе днес храненeто
11:00 - варено яйце, филия вита с извара и шунка, кафе с мляко
13:00 - две пълнени чушки с извара и една филия вита с малинена паста и пуешка щунка, кафе и 3 бонбона рафаело /не се стърпях/
15:00 - започнах да тренирам, но ми стана лошо и спрях.
Направих това:
50 rounds of:
* 1 squat - клек
* 1 pushup - лицева
* 1 situp - коремна преса
* 1 superman - обратно гръбно извиване
* 1 tuck jump - скок със свити крака
После имаше и още за правене, но наистина нещо се почувствах зле и реших, че няма смисъл.
16:30 - кисело мляко с мюсли и половин банан

Вечерята хич не знам каква ще бъде, само знам, че май ще се пие мартини със зелени маслини.
Нали имам рожден ден, малко да попразнувам:)

23.06.10
17:58

Привет:)
Храната на 22.06 няма даже да я коментирам...хич не беше добре.

Днес:
10:30 - 2 филии вита с маслинена паста и един домат, кафе с мляко
13:00 - пъстърва във фолио с малко зехтин, лимон и подправки, домат с извара
16:00 - едни гадни бисквитки набарах
вечерята, която чакам с нетърпение е свинска кавърма:)

Решили сме да си готвим вече с ГХИ, една приятелка ще ми го купи от някъде:) Четох из дневниците, че и други ползват този продукт. Може да се готви с него нали?

Тренировките са ми 0 тези дни, много ме е яд, но така се получи. Утре обаче, се надявам да успея:))

Т. Тодорова

23.06.10
18:16

Здрасти!
Желая ти успех с начинанието !
Надявам се  и аз да изглеждам така след като родя  (F)

23.06.10
18:20

Мерси:)
Щом си започнала да се грижиш за тялото си, ще изглеждаш екстра и след като родиш:)

Т. Тодорова

23.06.10
18:21

Това е една от причините да се амбицирам :)))

24.06.10
09:34

казано от jazziza на 21.06.10, 14:10:

...
Направих това:
50 rounds of:
* 1 squat - клек
* 1 pushup - лицева
* 1 situp - коремна преса
* 1 superman - обратно гръбно извиване
* 1 tuck jump - скок със свити крака

...

Здрасти!

Как правиш движенията? Завършваш всяко едно от тях и чак тогава преминаваш към следващото или ги преливаш?

Примерно - клякаш и без да се изправяш заемаш положение за лицева опора (както се прави бърпи), правиш лицевата, отпускаш долу и се претъркаляш по гръб и правиш коремна преса, отново претъркалване по корем за супермен, заемаш позиция за клек и изправяйки се нагоре скачаш със свити крака. Цяло съчетание се получава  ;)

24.06.10
13:47

Vic, да:) Точно така ги правих и ставаше много готино преминаването от едно към друго. Времето ми беше 16 мин., което е много. Какво време е добре да гоня?

Храната ми днес:
10:30 - омлет с 2 яйца и бекон, един домат, кафе с мляко
15:00 - тренировка
16:00 - свинско с ориз
за вечеря ще са свински пържоли и шопска салата.
Водата ми е много малко, направо почти никаква и сега ще наваксвам

Тренировка:
1. мъртва тяга  - 5x5 /30 кг.
2. лицеви опори - 5x15
3. ренегатско гребане - 5x5 на ръка/ 7кг.
4. военна преса - 5x5/ 20 кг.
5. напади с щанга - 5x5/ 20 кг.

А да, днес в Борисовата имаше някаква акция и едни жени мереха процента подкожни мазнини с един електронен уред, който се хваща с две ръце и показва какъв е процента.
При мен нещата са много зле - показа 27%:((( Не, че не съм наясно, как изглеждам, но ми се стори ужасно много, направо....уф.
Ще действам по въпроса за намаляването им, поне до 20%, а защо не и до 17%:)

24.06.10
14:30

казано от jazziza на 24.06.10, 13:47:

Vic, да:) Точно така ги правих и ставаше много готино преминаването от едно към друго. Времето ми беше 16 мин., което е много. Какво време е добре да гоня?

Важното е да го правиш на границата на възможностите си и всеки следващ път да се стараеш да си подобриш времето. Чувството да победиш себе си е невероятно!

казано от jazziza на 24.06.10, 13:47:

А да, днес в Борисовата имаше някаква акция и едни жени мереха процента подкожни мазнини с един електронен уред, който се хваща с две ръце и показва какъв е процента.
При мен нещата са много зле - показа 27%:((( Не, че не съм наясно, как изглеждам, но ми се стори ужасно много, направо....уф.
Ще действам по въпроса за намаляването им, поне до 20%, а защо не и до 17%:)

Преди да изпаднеш в паника или самосъжаление, в зависимост от моментното емоционално състояние, прочети това:
http://mimka-limka.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html

25.06.10
09:01

Хубава статия:) Какво излиза, този уред не мери точно значи. Без значение е, аз си знам положението, но няма да изпадам в паника, а ще действам по въпроса.

Иначе, същите тези жени ми предложиха безплатено следното нещо:
Измерване на професионален медицински Body composition monitor за физиологичен анализ на тялото и консултация.

Апаратът измерва следните показатели:
мазнини %
вода %
мускулна маса кг.
индекс на тялото
основен метаболизъм
метаболитна възраст
костна маса
вътрешни мазнини

Времето за измерване е около 30 мин.
Записах си час за понеделник и после ще разкажа.

25.06.10
09:20

Здрасти Jazziza,

Това, което ми се иска да вметна е, че всеки метод на измерване дава отклонения. Абсолютно всеки. С цел следене на прогрес, е добре да се мериш на един и същи уред и то не твърде често...примерно 1 път на 2-3 месеца.

Body Composition Test- а е добър, според мен. Е, струва парички. Вероятно след като ти го направят, ще се опитат да ти продадат нещо (някакви магически ‘храни’, за да ти се подобрят резултатите) - поне в моя случай беше така. Ти си избираш дали да вярваш или не.

Така, де:
- аз вярвам най-много на калипер, защото методите, базирани на биоимпеданс, измерват количеството мазнини в тялото, като разчитат на това, че всички тъкани, освен мастната, са добре хидратирани. Т.е. пуска се токов импулс и там, където той минава лесно е не-мазнина, а там, където не минава лесно е мазнина. Ами ако имаш повечко/ по-малко вода в тялото следващият път, когато се мериш? + това, в едно изследване са тествали боди билдъри и почти винаги методът е давал не особено точен резултат. Калиперът поне хваща гънка, ако следващият път има намаление на гънката, значи мазното е по-малко. Пък дали реалният ти процент мазнини е +/- 3-5% - who cares?
- не е толкова важно колко ти процентът подкожни мазнини стига да се чувстваш добре и да ти харесва как изглеждаш

25.06.10
13:04

Здрасти Лимка:)
Съгласна съм, че най-важното е да се харесвам. Просто ми стана любопитно и реших да си запиша час. Да видим какво ще ми покаже:) Иначе тези 27% мазнини, не ги преживявам вече. Мисля си след време да си ги измеря  с калипер. Предполагам, че има значение и кой ги мери, къде мога да получа наистина ясна представа колко % мазнини имам /дори и да не е 100% вярно/?

25.06.10
13:25

Мисля, че измерването във вода е относително най-точно, но...дали в БГ правят такова - no idea.
Според една статич, която четох скоро, калиперът дава стат. грешка 3-6%,  биоимпедансът - 3-8%
Споменаваше се, от друга страна, че тези уреди, които действат чрез биоимпеданс, но отделят мазнини, кости, вода (вътрешно-клетъчна и извънклетъчна) измерват точно. Ти ще ходиш на такъв тест сега.

27.06.10
08:05

Храната ми вчера беше:
10:30 - варено яйце, филия вита с кашкавал
14:00 - една купа череши
15:00 - картофена крем супа
20:00 - печено зеле с месо, 2 филии вита:(

За съжаление без тренировка минах петък и събота. Все не мога да ги докарам до 4-5 на седмица...
Днес задължително трябва да намеря време за спорт:)

28.06.10
16:10

Здравейте,
Вчера пак без тренировка минах. Днес трябваше да ходя на измерване с професионален медицински Body composition monitor, но не отидох, защото нямаше кой да гледа бебето...все едно ми е.

Вчера храната ми беше следната:
10:00 - картофена супа, сирене, малко бекон
13:00 - зеле с месо
16:00 - 2 вилии вита с извара и краставица
22:00 - телешко с яйца и кисело мляко

Днес:
10:00 - 2 яйца, последната купа супа
12:00 - тренировка
15:00 - 3 филии вита, кисело мляко, бекон
18:00 - една чушка, сирене, парче бекон
вечерята ще бъде - пържола и сирене по шопски

Тренировката днес:
1. добро утро - 3x7 20кг.
2. клек заден - 1x5 25кг., 1x5 30 кг, 1x5 35 кг.
3. странични наклони с лост - 3x5 15кг.
4. пулоувър - 3x5 12кг.

5 кръга от:
суинг  10
лицеви  10
бърпита 10
клек със собствено тегло 10

28.06.10
17:25

здравей...виждам,че си страхотно упорита-това е супер...ако имаш време,пробвай тае-бо...поне три пъти седмично...сигурен съм,че ще усетиш промяната...:)

28.06.10
18:10

Здрасти Константин, бях започнала преди време с тае-бо. Изтеглих си едно филмче на Billy Blanks. Поне месец го правих, по два-три пъти, но не постигах никакви резултатаи и започнах с тежестите. Сега си мисля, че мога да ги редувам, един ден тежко, на другия тае-бо. Дано имам по-бърз ефект така:)

29.06.10
05:27

точно това имах и аз в предвид...комбинацията е чудесна...а и принципно не е твърде препоръчително да тренираш постоянно на високи обороти,интензивно...така претренираш,хабиш физическа енергия,нерви...а резултати-никакви...не забравяй,че резултатите идват,кокато намериш правилното разпределение на натоварването и хранителния режим...е...ако можеш да добавиш и някоя добавка,която да те стимулира допълнително,ще е чудесно...хубав ден ти желая...и всъщност...не изглеждаш толкова зле на снимките...:)

30.06.10
11:05

Привет,

Какво правих вчера:
9:00 -  тае-бо на Billy Blanks - 35 min.
10;00 - 2 варени яйца, филия вита с извара и парче домат
10:30 - кафе с мляко
13:30 - купичка супа, две малки пържоли
18:00 - малко морковена салата, няколко пълнени гъби с кашкавал, пилешко шишче
21:00 - малко салата домати, свинска пържола на скара

Днес няма да тренирам, защото ме мързи нещо...
Храната до този момент е:
10:00 - филия вита с извара и краставица
11:00 - кафе
13:00 - пилешка пържола, салата

Чудя се сутрин, когато правя тае-бо, на гладно ли да бъде или е добре да хапвам, примерно, едно две яйца преди това?

30.06.10
15:40

привет...радвам се,че си послушала съвета ми...сигурен съм,че сучетано с добрата диета,ще имаш нужния ефект...сутрин преди тае-бо хапвай един грейпфрут...хем страхотно полезен,хем да не тренираш гладна...и...влизай в един почти женски сайт...сигурно го знаеш...тялото.бг...казвам почти,защото аз също намирам там полезни и интересни неща за мен..та там има интересни упражнения,които можеш да си правиш в къщи...за крака,дупе,ханш...нещата,който иска да тренира всяка жена...успех ти желая...лека вечер...:)

01.07.10
10:06

Константин, благодаря за съветите.
Ще си купя грейпфрути, така и така ги обичам много:)
tialoto.bg ми е  познат сайт, но не ми допада особено. Смятам, че тук в bb-team ще намеря по-полезни тренировки и хранителни режими. Не знам де, надявам се поне, защото вече се чудя какво да направя, за да имам резултат, а то - нула. Хич не ми се почват сериозни диети свързани с гладуване:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1