Моля Ви за малко помощ...

19.06.10
15:28

Здравейте всички!
  От много време посещавам сайта и с голям интерес следя всяка нова статия, но чак сега се реших да пиша и да задам няколко въпроса, на които не можах да намеря отговор. Всичко започна преди два месеца, когато започнах да ходя в близката фитнес зала. През тези два месеца правих кръгова тренировка и кардио 4 пъти седмично, които имаха доста сериозен ефект върху тялото ми - свалих около 10 килограма. В момента съм 180 см, 68 кг, а след няколко дена ставам на 16 години. Все още съм така мотивиран, както в началото и мисля да продължа да посещавам фитнес залата. Но ме мъчат следните въпроси - нужно ли ми е да си купя някакви хранителни добавки и какви по-точно? Дали ми е малък стажа, за да започна да приемам суплементи? Може би ще ме попитате каква ми е целта, а тя е покачване на мускулната маса. Едва ли може да се нарече стриктна диета, но от месеци пия само вода, не ям пържено, хляб - най-много по една филия на ден, а вместо сладко ям плодове. Почти всеки ден си хапвам извара, ядки, яйца и месо. Може би бъркам, че храненията ми са доста малко, а с по-голям прием на храна - по 3-4 пъти през деня, но през лятото това ще се постарая да не е така, още повече, че идва ваканция и ще имам цялото време на света. Както разбрахте, досега съм правил кардио и искам да попитам дали трябва да го спра, след като целта ми е покачване на мускулната маса? Програмата ми бе за начинаещи и всички упражнения съм ги правил по схемата 3x15 - “по-малко килограми, повече повторения”. На места четох, че трябва да правя точно обратното, за постигане на моята цел. Ще го потвърдите ли? И не на последно място - все още се чудя, дали да включа мъртвата тяга, мечката, чукчетата, гребането с дъмбел? Питам Ви конкретно за тях, защото ми се струват доста сложни за изпълнение, а и в залата не съм виждал някой на моята възраст да ги прави. Намерих няколко програми в сайта, които бяха за начинаещи и имаха за цел покачване на мускулната маса, но не знам коя точно да избера. Ако някой ми прати линк с подходяща програма за стажа/годините ми, ще съм му благодарен.

Благодаря предварително на всички, отделили време да прочетат изписаното от мен, и на тези, които биха желали да ми помогнат, като отговорят на зададените от мен въпроси.

Поздрави

19.06.10
18:04

Според мен нямаш нужда още от хранителни добавки.За упражненията не мисля, че щом искаш да качваш ММ ти трябват повече от 8-10 повторения и естествено трябва повечко килограми да слагаш ;) За мъртвата тяга по-хубаво да помолиш някой по-опитен да ти покаже как става, защото може много лоша контузия да си направиш. А за храната мисля,че по-добре по-често да ядеш, отколкото както казваш ти 3-4 пъти ама по-много.

19.06.10
19:20

Здравей! Мога да те посъветвам в сайта да разгледаш програми да прецениш според опита си и възможностите ти, после да споделиш тук и хората, по-компетентните да си кажат мнението. Разбира се трябва да сложиш в темата в Тренировъчни програми. Успех и по-здрави ;)

19.06.10
21:20

Благодаря Ви за отговорите, надявам се още хора да си кажат мнението и да ми отговорят на останалите въпроси преди да предприема каквото и да било...

20.06.10
09:44

Или отиди в зала с читав инструктор да ти покаже и обясни правилното изпълнение на упражненията, или се захвашай да четеш и гледаш клипчета в Youtube. 15 повторения е абсурд, увеличи работните тежести и се придържай към 6-8 повторения максимално тежко. Хранене- 5 пъти на ден,  150 гр. протеин е минимума. В сайта има отговори на всичките ти въпроси, почни да четеш. Успех

20.06.10
17:16

Да, определено ще увелича тежестта и ще правя по-малко повторения от преди. По въпроса за храненето - смятам да го подобря, но все още не съм намерил отговор по въпроса за добавките... ще се радвам някой да ме посъветва дали изобщо да си купувам.

20.06.10
18:42

Докато не си създадеш добра хранителна култура и не научиш правилното изпълнение на упражненията, задръж. Ако не смогваш да се храниш по ред причини можеш да си вземеш един матричен протеин- Myofusion/Matrix/ Syntha 6

20.06.10
19:38

Благодаря ти много за съветите, korpusito, ако някой има да допълни нещо или пък е на друго мнение нека пише.

20.06.10
20:05

Ми най-напред може да включиш гребането с дъмбел като най-лесно.После чукчета,а с мечката внимателно,че лесно можеш да си сецнеш кръста.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1