За пулса при бягане

16.06.10
05:34

Колеги днес си премерих пулса веднага след като спрях да бягам,държах си ръката и засичах с хронометър,160-170 ми показа.На 28 години съм,93 кг и като чета по разни таблици ми се струва че идва висок.Четох че при нисък пулс не се изгарят мазнини,но пишеше че и при по висок пак не се изгаря.А на мене темпото за този пулс ми се струваше нормално даже бавно.Та въпроса ми е ще изгарям ли пак мазно при 160-170 пулс.С този пулс за 30 мин минавам някъде 5 до 5,5 км.

Темата беше редактирана от biker_boy на 16.06.10 05:34.

16.06.10
06:07

Ще изгаряш мазнини, бъди спокоен!
Когато правя ХИИТ кардио, а аз винаги правя такова - на крос сесиите пулса ми е 150-160, на спринтовете стига до 185.

21.06.10
04:58

Ще изгаряш, не се безпокой. Това за пулса е твърде индивидуално и за да ти е мирна главата, спри да си мериш пулса при тренировките :)

21.06.10
05:41

Аз не го меря постоянно но просто преди се мъчех да бягам бързо и така се изморявах много и се схващах а последния път бягах сравнително бавно според мен,и затова се учудих че като спрях пулса ми беше 160 значи и такова бягане ще ми върши работа за сваляне.Не знам дали и йохимбина+карнитина и кафето не допринасят също за по високия пулс.

21.06.10
08:47

Допринасят :)

21.06.10
10:37

Когато си на 75 процента от максималния пулс гориш повече мазнини спрямо гликоген. Когато си над 85 процента (сигурно около 165 и нагоре при теб) - гориш повече гликоген спрямо мазнини, но въпреки това по абсолютна стойност мазнините, които гориш са повече и калориите като цяло също.
Това са принципите, а ти вече си преценяваш колко и как да се товариш.

21.06.10
10:51

ами то гликоген няма много понеже съм на ниски въглехидрати а след 6 вечерта не чм никакви и сутринта ходя да тичам на гладно ,та предполагам след първите 10 мин бягане вече е изчерпан гликогена.Така или иначе вече бягам с по бавно темпо,явно няма смисъл да се товаря много ,имам чувството че се свършвам целия с това бягане.

22.09.10
15:33

Може ли да аддете съвет относно методиката на бягането - за издържливост, сваляне на килограми - ръководство, книга!?
Пулсометъра необходимост ли е? Ако да, за колко могат да се намерят?
Става дума за начинаещ, който иска да навлезе в спортна форма.

Това достатъчно ли е?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37338/
http://dieti.net/programa-tichane/

Мерси

Мнението беше редактирано от hakama на 22.09.10 15:36.

22.09.10
15:36

Aз на хийта винаги съм на 200+

добре де като бягате на спринтовете как сварвате да си гледате пулса да не сте окачени с тея кабелчета по тялото ? поне на наща пътека трябва да се хванеш за дръжките да видиш пулса а аз немога да си позволя подобен лукс на спринта ...

22.09.10
15:52

Има пулсомери, които опасват гърдите и на електронен дисплей на ръката (като часовник е) излизат данните. Могат да се зададат определени стойности и ако се излезе извън тях (под и или над), пулсомерът пищи. Може да се ползва при спорт навън и не си вързан за пътечката. В ТСМ магазините има такива по 15 лв., има и разни маркови за астрономически суми...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1