20.06.10
15:00
Колеги гледам от савимекс са пуснали нов хляб Финес,нещо от рода на вита е но е по вкусен което ме и притеснява :).На модела с 5 зърна дават 39 гр. въглехидрати и 10 гр. белтъчини на 100 гр. което ми се струва много добре,понеже аз хляб си ям и докато съм на нвд.Но се чудех доколко може да се вярва на етикета .Или на хляба деа нилана :
http://dea-nilana.bg/
21.06.10
06:33
еми не знам според мен не може, особено като видях че ‘’не повишава кръвната захар клинично тестван’‘
И на мене това ми хареса и се разрових по форумите и диабетици казват че са го пробвали тоя деята и наистина почити не им качва захарта.Така или иначе е по добре от белия а аз без хляб не мога та ще си ям него и савимекса.
Само ще ти кажа да не вярваш на ниланата, имам познати които работят там, те са ми казвали, че няма разлика от обикновенния бял хляб и тея “диетичните”.
казано от fam0us на 21.06.10, 07:18:
Само ще ти кажа да не вярваш на ниланата, имам познати които работят там, те са ми казвали, че няма разлика от обикновенния бял хляб и тея “диетичните”.
Това не г ознаех, мерси. А да знаеш нещо за савимекс, симид, елиаз, Вита стар и вита ???
Както псоменах вярвам на хората които са диабетици и са писали във форума че кръвната им захар не се вдига след този хляб.А така или иначе ям по 150 до 200 гр. хляб на ден ,така че и бял да е все тая общо взето.
22.06.10
10:17
казано от biker_boy на 21.06.10, 07:44:
Както псоменах вярвам на хората които са диабетици и са писали във форума че кръвната им захар не се вдига след този хляб.А така или иначе ям по 150 до 200 гр. хляб на ден ,така че и бял да е все тая общо взето.
стига глупости не се вдига над нормите но се вдига все пак то иначе излезе че наще са изобретили перфектната храна, хем въглехидрат хем не влияе на кръвната захар
Смятам да помоля някой познат диабетик да си премери кръвната захар след прием на филия бял хляб и след прием на филия нилана/Савимекс финес и така ще се разбере какво става
Мнението беше редактирано от biker_boy на 22.06.10 11:36.
Някой от форума беше писал, че негов познат работел във “Вита” и наистина бил читав хляба, а не боя. За всички продукти на Нилана мнението ми е крайно негативно...
22.06.10
12:09
казано от korpusito на 22.06.10, 12:04:
Някой от форума беше писал, че негов познат работел във “Вита” и наистина бил читав хляба, а не боя. За всички продукти на Нилана мнението ми е крайно негативно...
x2
казано от Miro Gi4ev на 22.06.10, 12:09:
казано от korpusito на 22.06.10, 12:04:
x2
х3 Наистина хлябовете на Вита са много добри.
Мнението беше редактирано от moreol на 25.06.10 12:49.
Аз пък досега съм виждал само един вид пълнозърнест хляб в “Кауфланд”, където най-вече пазарувам и той е на “Витастар”. Може пък и да не съм гледал внимателно :) .
Аз вита много си го тача :) Вариантите без брашно и ръжения са ми много вкусни, и в презареждащи дни на НВД или в други режими винаги присъства в менюто ми :)
28.04.12
11:27
Аз забелязвам голямо разминаване в хранителните стойности на Fines хлябовете на Савимекс:
Ръжен хляб Финес
Хранителна стойност
за 100 гр продукт 240kcal / 1007kj
Хранителна стойност
за 1 филия: 44гр 34kcal / 141kj
http://savimex.bg/view/Ръжен—хляб-Финес-15.html
Без брашно хляб Финес
Хранителна стойност
за 100 гр продукт 232,3kcal / 970,8kj
Хранителна стойност
за 1 филия: 34гр. 79,0kcal / 333kj
http://savimex.bg/view/Без-брашно—хляб-Финес-17.html
Статията е стара но полезна:
http://www.dnevnik.bg/biznes/2011/01/06/1021066_izsledvane_porodi_sumneniia_za_sudurjanieto_na/