Въпрос за НВД

21.06.10
09:08

183 см, 90 кг.
BMR = 2098 x 1.2(не спортувам, а училището е на 5 мин.)=2517-500=2000 ckal ОКБ.
Сега макронутриентите:
Протеини-90 х 3=270 gr х 4=1080 kcal
Въглехидрати-90 х 1,5=135 gr x 4=540 kcal
Мазнини-2000 - (1080 + 540)/9=42 gr x 9=380 kcal.
Въглехидратите излизат повече от мазнините.
Къде бъркам?

Темата беше редактирана от konvict на 21.06.10 09:19.

Първите мазнини са ти белтъчините, объркал си имената. Това 3гр на кг телесно тегло е доста. По-добре смятай на по-ниското тегло, към което се стремиш, а не на сегашното. 3-те грама са за да се пази мускула, а ти не си мускулест тип, който иска да свали оставащите 2-3кг мазно, нали?
Иначе не е грешно мазнините да ти излязат по-малко то въглехидратите, даже в дадения пример е така. Но като преизчислиш протеина ще се качат калориите от мазнини.
И помни, че това е просто един ориентир, от който да тръгнеш, за да намериш кое работи при теб :)

21.06.10
09:23

Да, печатна грешка. Като взех по-малките стойности - 2,5 протеини и 1 въглехидрати се получи. Мерси. :)
А, и още един въпрос, да използвам темата - четох много противоречиви мнения за гребния тренажор-може ли някой да ми даде крайно? Става ли за отслабване или стягане, или не. Идеята е да тренирам вкъщи /като отида на фитнес, не съм постоянен/, имам и дъмбели.

Мнението беше редактирано от konvict на 21.06.10 09:37.

казано от konvict на 21.06.10, 09:23:

Да, печатна грешка. Като взех по-малките стойности - 2,5 протеини и 1 въглехидрати се получи. Мерси. :)
А, и още един въпрос, да използвам темата - четох много противоречиви мнения за гребния тренажор-може ли някой да ми даде крайно? Става ли за отслабване или не. Идеята е да тренирам вкъщи /като отида на фитнес и не съм постоянен/, имам и дъмбели.

По-важно е какво, по-колко, кога, как, с какви почивки и като цяло какъв протокол следваш, отколкото на кой точно уред е това. Има изследвания на учени с контролни групи, които сравняват кростренажор и пътечка примерно. Изводите им са, че разликите са несъществени.
От друга страна има разлика между самите тренажори. Кросфитърите ще те убият, ако използваш друг, а не Concept2 :)
И без да разтягам повече локуми - няма точен отговор на въпроса ти, който дори не е и точно зададен. Аз мога да отслабна с 2 кофи лой - ще сложа капаците и ще правя тръстери с тях в подходящи комплекси. Мога да отслабна и с каса хляб - ще правя суингове или клекове с нея над главата ми. Идеята ми: всичко става за отслабване, ако е използвано правилно.
Ако имаш доста време, или ти се тренира докато изгледаш всички сериали - става и гребния тренажор. Но аз бих избрал няколко по-кратки и по-интензивни сесии за в нас, които може да се правят със собствено тегло и с дъмбелите. Повече от достатъчно ще е.

21.06.10
09:44

За време, ще намеря. Проблемът е да си намеря качествен тренажор, на сносна цена. Видях една обява за Concept 2, пишеше, че е ползван само няколко пъти, но на цена от 800 лв., което ме съмнява /двойно по-ниска от пазарната/.

21.06.10
11:01

Oranje имаше предвид, че при налично желание и мотивация няма нужда да набутваш 800+ лева за тренажори и т.н.

Същия успех при същото отделено време може да постигнеш с упражнения със собствено тегло и дъмбели.
Лицеви опори, кофички, планкове, клекове, напади, ренегатско, crunch, leg raise, странична/раменна преса, wallsits и много други - има стотици варианти, които ще дадат чудесни резултати.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 21.06.10 11:02.

21.06.10
16:53

Джогинг също :)

21.06.10
19:54

ОК. Мерси, за отговорите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1