20.06.10
12:46
Така, значи имам субпродуктите, ако мога така да ги нарека. Става върпс за:
Млечни: катък, пушено сирене, топено сирене, какавал чедар, триъгълните сиренца
За месните: свински / телешки език, ребърца, пилешки фенер
Скорбялни: елда, булгур, царевични макарони, ръжен земел, ръжена багета
Други: маково семе, сусамово семе, кокосови стърготини, халва, чили сос
Едва ли някои ще може да ми отговори за всички тях, но според вас кои от тях стават за бидъри (не че съм такъв, но се старая за хубаво тяло ). Някои предполагам стават за консумация, а другите са като кренвишите и саламите...
За по-лесно може да изглеждат така оговорите ви: СТАВА:..... НЕ СТАВА:....... Ако искате можете а обосновете отговора си. :)
Темата остава за постоянно отворена, когато някои се сети за някой субпродукт, може да попита тук.
Ще съм благодарен ан изразени мнения :)
Темата беше редактирана от Julius на 20.06.10 12:47.
Мммм,аз под субпродукти разбирам разни карантии:дробчета,бъбреци,езици,сърца и др.Може и да греша,не знам.
а за катък, пушено сирене, топено сирене, какавал чедар, триъгълните сиренца, те не са ли с ТРАНС мазнини ?
казано от Julius на 20.06.10, 12:46:
Млечни: катък, пушено сирене, топено сирене, какавал чедар, триъгълните сиренца
Това не са млечни субпродукти, а химически субпродукти. В тях мляко няма, но има какво ли не друго :D Като цяло - гадост, те и на вкус за нищо не стават, някаква гума такава.. Катък не знам какво е точно, но предполагам че ако можеш да си го правиш сам от качествени продукти всичко би било наред.
Иначе месните са ок, даже някои са си бая хранителни.
edit: докато го напиша и то се зададе въпрос направо :D
казано от G33K на 21.06.10, 11:14:
Катък не знам какво е точно, но предполагам че ако можеш да си го правиш сам.....
Можеш! Просто взимаш няколко кисели млека исипваш ги в парче плат ( примерно нещо като памучна тениска ) оставяш да се изцеди водата и да стане гъста консистенция и си имаш катък, после режиш краставица, една тъннннка мастичка....
Мнението беше редактирано от to4ka на 21.06.10 17:27.
21.06.10
18:12
да зимаш 2 кофички химично мляко и пак си получаваш химични неща. По-добре да си го купя готово, поне според мен. Иначе не знам дали е възможно човек живеещ в 21век в голям град, да яда истинска храна.
Млечни: катък, пушено сирене, топено сирене, какавал чедар, триъгълните сиренца - Става
За месните: свински / телешки език, ребърца, пилешки фенер - Става, но мен са ми гадни :)
Скорбялни: елда, булгур, царевични макарони, ръжен земел, ръжена багета - Става, но не и при чистене или умерено
Други: маково семе, сусамово семе, кокосови стърготини, халва, чили сос - Става, но не и при чистене или умерено
казано от ghettoking на 21.06.10, 18:12:
да зимаш 2 кофички химично мляко и пак си получаваш химични неща. По-добре да си го купя готово, поне според мен. Иначе не знам дали е възможно човек живеещ в 21век в голям град, да яда истинска храна.
Млечни: катък, пушено сирене, топено сирене, какавал чедар, триъгълните сиренца - Става
За месните: свински / телешки език, ребърца, пилешки фенер - Става, но мен са ми гадни :)
Скорбялни: елда, булгур, царевични макарони, ръжен земел, ръжена багета - Става, но не и при чистене или умерено
Други: маково семе, сусамово семе, кокосови стърготини, халва, чили сос - Става, но не и при чистене или умерено
Това беше едно точно ясно и кратко мнение, мерси :)
Пушеното и топеното сирене и всичките им производни не ги брой...
Мнението беше редактирано от Инис на 21.06.10 18:46.
казано от inis9 на 21.06.10, 18:46:
Пушеното и топеното сирене и всичките им производни не ги брой...
Мхм и аз това си мислих, но дали защот осъдържат транс мазнини или.. Ако може да обосновеш отговора си ще съм благодарен :)
Отговора е обоснован няколко мнения по-нагоре. Не четете през ред!
Това не са млечни субпродукти, а химически субпродукти.
казано от Ensiferum на 22.06.10, 05:30:
Отговора е обоснован няколко мнения по-нагоре. Не четете през ред!
Това не са млечни субпродукти, а химически субпродукти.
Не чета през ред, просто не знаех, че имат нещо общо химическите субпродукти с транс мазнините, но сега разбрах, мерси :)
казано от ghettoking на 21.06.10, 18:12:
Ако един може, значи всички могат - това от един от треньорите ми съм го чувал. И понеже им вярвам на тия хора, ти отговарям с ДА. Щом аз мога (на поне 70-80%), значи може (с уговорката, че София не е голям град, нито България е 21 век - но все пак мисля, че за тази действителност говорим, и в тази действителност все още имаш възможност за това; когато и тук стане 21 век, може би и ние ще сме прецакани). Въпрос на желание - щом за теб тия топените и там каквито бяха “сирена” стават, може би липсата на желание е причината да се съмняваш.
Мнението беше редактирано от G33K на 22.06.10 13:15.