25.03.05
11:33
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=48393#48393
160/40кг (24год) - и тези кг. каквото и да правя не мога да ги покача!
Нямам възможност да ходя във фитнес зала, за това сутрин бягама, а вечер карам колело. Ям предимно месо и тестени изделия, но без някакъв особен режим, просто си хапвам като огладнея. На какви храни трябва да наблегна? До сега диети не съм спазвала и имам нужда от съвет.
Благодаря предварително
Добре дошла във форума!
Спазвай правилата на форума!
Прочети правилата на форума!
Пиши на кирилица!
Mи като за начало поспри кардиото защото от него сваляш...иначе има доста диети за покачване на кила в сайта...мисля, че ако спазваш нещо изпитано след няколко седмици ще качиш.
зарежи спорта за 1 месец и през това време набивай яко храна ... и ти правиш много кардио ... а с това няма как да тръгнеш да качаваш маса.
там е работата, че спорта и движението винаги са били част от ежедневието ми и няма как да ги спра. по скоро се интересувам как да променя начина си на хранене..хапвам каквото и когато ми се прииска, но да си призная, не е много и е предимно месо / а от него маи не се пълнее:) / Какво триабва да ям?
25.03.05
19:20
мм с това кардио.. :wink: и все пак нека и аз се включа-яж всеки ден по едно и също време, защото има голям ефект от това да спазваш режим, а не да ядеш, когато ти се прииска.
25.03.05
19:43
Мали първо се оплаших че тоя пост е на “male”!Значи не ти трябва много - едно 7-8 кила!Трябва да си го поставиш за цел!А помниш ли жените от BigBrother как се угоиха в къщата?ЯЖ ЯЖ ама да не прекалиш пък! : )
[quote author=“tina098”]там е работата, че спорта и движението винаги са били част от ежедневието ми и няма как да ги спра. по скоро се интересувам как да променя начина си на хранене..хапвам каквото и когато ми се прииска, но да си призная, не е много и е предимно месо / а от него маи не се пълнее:) / Какво триабва да ям?
Супер си си и с кардиото и всичко. :) Само трябва да ядеш в малко по-голямо количество и КАЧЕСТВО. Примерно яж стабилно:
- пилешко месо
- извара
- кисело мляко
- боб, леща
- ориз
- картофи
- черен хляб/там някакъв диетичен... нещо... :)/
-овесени ядки/пшеничени ядки
- фъстъци, ОРЕХИ, бадеми
Ако до сега си яла 1 купичка боб, сега яж, купа и половина. Ако преди си яла 1кисело мляко на ден, сега яж 3. ИЗварата е яж без ограничение, колкото повече толкова повече... :) И така нататък...
Както казах двицжението ти е супер. Ако оправиш хранене и спане, ще можеш не просто на качиш-МАСА, ами да се моделираш с умерено качване.. Все пак 1.60- 40кг, не си болезнено слаба. А ако почнеш някоя програма за сериозно качване... може да стане фал :P
25.03.05
21:00
хора, смятам , че съветите на повечето от вас са неуместни....сигурен съм, че тина не иска да качи 5 кила само в талията и дупето , а вие натам я карате......
тина, погледни си хранителния режим......там е ключът към желаните резултати, прочети пак мнението на тпд и бъди търпелива:)
успех!
Благодаря на всички :) и специално на ТПД. Наистина ми е проблем да ям всеки ден по едно и също време но ще се постарая в името на каузата. Ей сега, само да дойде новия месец и ще си заредя хладилника с високовъглехидратни храни:). Ще спра бягането сутрин, ще увелича храненията на ден. Засега измислих това:
8.30 - шейк ; пр. мляко+банан+захар+какао, вафла
10.30 - Овес. ядки+ кис. мляко+ мед
13.00 - пил. месо, картофи, 2 ф. хляб, сирене /мразя извара?
15.30 - 2 яйца, плод някав
17 - колоездене
19.30 пържола, зелена салата, 2 ф. хляб
21.00 кис. мляко, ядки/стафиди
и ядки през целия ден
Как е така? Ако ми стигнат финансите, ще ходя и в зала 2 пъти седмично.
Айде бе, хора, подходете сериозно към моя въпрос. Проблема са ми килограмите, не релефа. Цял живот тренирам нещо, релеф правя много бързо според мен. Преди 3 години прекалих с тренировките, без да кача килограми, ефекта не беше приятен за окото /поне за моето/.
28.03.05
12:04
тина, изкарала си програма почти като на про....звучи много добре, ако можеш и да я спазваш-супер...колкото до тренировките - според мен ще е повече от добре да вкараш в плановете си 2 трен седмично вместо 2 пъти колоездене..хем ще се разнообразиш малко, хем и ефектът ще е цялостен...а как си с натоварването извън спорта-учиш ли, работиш ли ...?
28.03.05
17:07
след колоезденето също вмъкни някво хранене...1-2 вафли примерно.
[quote author=“tina098”]Благодаря на всички :) и специално на ТПД. Наистина ми е проблем да ям всеки ден по едно и също време но ще се постарая в името на каузата. Ей сега, само да дойде новия месец и ще си заредя хладилника с високовъглехидратни храни:). Ще спра бягането сутрин, ще увелича храненията на ден. Засега измислих това:
8.30 - шейк ; пр. мляко+банан+захар+какао, вафла
10.30 - Овес. ядки+ кис. мляко+ мед
13.00 - пил. месо, картофи, 2 ф. хляб, сирене /мразя извара?
15.30 - 2 яйца, плод някав
17 - колоездене
19.30 пържола, зелена салата, 2 ф. хляб
21.00 кис. мляко, ядки/стафиди
и ядки през целия ден
Как е така? Ако ми стигнат финансите, ще ходя и в зала 2 пъти седмично.
Мисля, че вадиш завиден подход към трен. и храненето. Наистина “звучи” добре. Започни така, а в последствие, живот и здраве, в зависимост от тезултатите, може да помислиш върху някои работи да я донаместиш и перфекционизираш.
Примерно. Може да опиташ да направиш храненето си по-разделно. Така ще увеличиш абсобацията на хранителните вещества. Много хора, доста профита от които, твърдят, че и с по-малко, но разделно хранене се постигат перфектни резултати, именно защото организма усвоява перфектно веществата.
И след време може да върнеш бягането сутрин, аз мисля, че то е много полезно и не трябва да се игрнорира тотално.
Ако ми позволиш едно малко съветче... :) Не яж захар, чиста. Няма да се впускам в обяснения, но според мен без нея е по-добре. За да качваш не е нижно да ядеш сладко като за световно.
Та... такива ми ти работи. :) Позаинтересувай се за раделното хранене и си тренирай, не се обезсърчавай, ако резултати не идват или идват бавно. Важно е да си сигурна в това което правиш, че е правилнмо като подход и да продължаваш напред.
Успех. :wink:
Благодаря на всички за полезните съвети ;)) Ако някой се сети още нещо, ще се радвам да го сподели. А когато премина максимума си в живота от 40кг - ще почерпя ;)