160sm/40кг Помогнете :)

25.03.05
11:33

Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=48393#48393

160/40кг (24год) - и тези кг. каквото и да правя не мога да ги покача!
Нямам възможност да ходя във фитнес зала, за това сутрин бягама, а вечер карам колело. Ям предимно месо и тестени изделия, но без някакъв особен режим, просто си хапвам като огладнея. На какви храни трябва да наблегна? До сега диети не съм спазвала и имам нужда от съвет.
Благодаря предварително

Добре дошла във форума!
Спазвай правилата на форума!
Прочети правилата на форума!
Пиши на кирилица!

25.03.05
14:04

Mи като за начало поспри кардиото защото от него сваляш...иначе има доста диети за покачване на кила в сайта...мисля, че ако спазваш нещо изпитано след няколко седмици ще качиш.

25.03.05
15:11

зарежи спорта за 1 месец и през това време набивай яко храна ... и ти правиш много кардио ... а с това няма как да тръгнеш да качаваш маса.

25.03.05
15:29

там е работата, че спорта и движението винаги са били част от ежедневието ми и няма как да ги спра. по скоро се интересувам как да променя начина си на хранене..хапвам каквото и когато ми се прииска, но да си призная, не е много и е предимно месо / а от него маи не се пълнее:) / Какво триабва да ям?

25.03.05
19:04

Наблягай на въглехидратните храни и се храни поне по 6-7 пъти на ден :wink:

мм с това кардио.. :wink:  и все пак нека и аз се включа-яж всеки ден по едно и също време, защото има голям ефект от това да спазваш режим, а не да ядеш, когато ти се прииска.

LA

25.03.05
19:43

Мали първо се оплаших че тоя пост е на “male”!Значи не ти трябва много - едно 7-8 кила!Трябва да си го поставиш за цел!А помниш ли жените от BigBrother как се угоиха в къщата?ЯЖ ЯЖ ама да не прекалиш пък! : )

25.03.05
19:48

[quote author=“tina098”]там е работата, че спорта и движението винаги са били част от ежедневието ми и няма как да ги спра. по скоро се интересувам как да променя начина си на хранене..хапвам каквото и когато ми се прииска, но да си призная, не е много и е предимно месо / а от него маи не се пълнее:) / Какво триабва да ям?

Супер си си и с кардиото и всичко. :) Само трябва да ядеш в малко по-голямо количество и КАЧЕСТВО. Примерно яж стабилно:
- пилешко месо
- извара
- кисело мляко
- боб, леща
- ориз
- картофи
- черен хляб/там някакъв диетичен... нещо... :)/
-овесени ядки/пшеничени ядки
- фъстъци, ОРЕХИ, бадеми

Ако до сега си яла 1 купичка боб, сега яж, купа и половина. Ако преди си яла 1кисело мляко на ден, сега яж 3. ИЗварата е яж без ограничение, колкото повече толкова повече... :) И така нататък...

Както казах двицжението ти е супер. Ако оправиш хранене и спане, ще можеш не просто на качиш-МАСА, ами да се моделираш с умерено качване.. Все пак 1.60- 40кг, не си болезнено слаба. А ако почнеш някоя програма за сериозно качване... може да стане фал :P

WO

25.03.05
21:00

хора, смятам , че съветите на повечето от вас са неуместни....сигурен съм, че тина не иска да качи 5 кила само в талията и дупето , а вие натам я карате......
тина, погледни си хранителния режим......там е ключът към желаните резултати, прочети пак мнението на тпд и бъди търпелива:)
успех!

28.03.05
10:22

Благодаря на всички :)  и специално на ТПД. Наистина ми е проблем да ям всеки ден по едно и също време но ще се постарая в името на каузата. Ей сега, само да дойде новия месец и ще си заредя хладилника с високовъглехидратни храни:). Ще спра бягането сутрин, ще увелича храненията на ден. Засега измислих това:
8.30 - шейк ; пр. мляко+банан+захар+какао, вафла
10.30 - Овес. ядки+ кис. мляко+ мед
13.00 - пил. месо, картофи, 2 ф. хляб, сирене /мразя извара?
15.30 - 2 яйца, плод някав
17 - колоездене
19.30 пържола, зелена салата, 2 ф. хляб
21.00 кис. мляко, ядки/стафиди
и ядки през целия ден
Как е така? Ако ми стигнат финансите, ще ходя и в зала 2 пъти седмично.

28.03.05
10:47

Заложи на залата, пък ограничи финансийте за хранене  :wink:

28.03.05
12:01

Айде бе, хора, подходете сериозно към моя въпрос. Проблема са ми килограмите, не релефа. Цял живот тренирам нещо, релеф правя много бързо според мен. Преди 3 години прекалих с тренировките, без да кача килограми, ефекта не беше приятен за окото /поне за моето/.

WO

28.03.05
12:04

тина, изкарала си програма почти като на про....звучи много добре, ако можеш и да я спазваш-супер...колкото до тренировките - според мен ще е повече от добре да вкараш в плановете си 2 трен седмично вместо 2 пъти колоездене..хем ще се разнообразиш малко, хем и ефектът ще е цялостен...а как си с натоварването извън спорта-учиш ли, работиш ли ...?

28.03.05
12:05

Какво според треб означава сериозен подход :?:  :)

HS

28.03.05
17:07

след колоезденето също вмъкни някво хранене...1-2 вафли примерно.

28.03.05
21:40

[quote author=“tina098”]Благодаря на всички :)  и специално на ТПД. Наистина ми е проблем да ям всеки ден по едно и също време но ще се постарая в името на каузата. Ей сега, само да дойде новия месец и ще си заредя хладилника с високовъглехидратни храни:). Ще спра бягането сутрин, ще увелича храненията на ден. Засега измислих това:
8.30 - шейк ; пр. мляко+банан+захар+какао, вафла
10.30 - Овес. ядки+ кис. мляко+ мед
13.00 - пил. месо, картофи, 2 ф. хляб, сирене /мразя извара?
15.30 - 2 яйца, плод някав
17 - колоездене
19.30 пържола, зелена салата, 2 ф. хляб
21.00 кис. мляко, ядки/стафиди
и ядки през целия ден
Как е така? Ако ми стигнат финансите, ще ходя и в зала 2 пъти седмично.

Мисля, че вадиш завиден подход към трен. и храненето. Наистина “звучи” добре. Започни така, а в последствие, живот и здраве, в зависимост от тезултатите, може да помислиш върху някои работи да я донаместиш и перфекционизираш.

Примерно. Може да опиташ да направиш храненето си по-разделно. Така ще увеличиш абсобацията на хранителните вещества. Много хора, доста профита от които, твърдят, че и с по-малко, но разделно хранене се постигат перфектни резултати, именно защото организма усвоява перфектно веществата.

И след време може да върнеш бягането сутрин, аз мисля, че то е много полезно и не трябва да се игрнорира тотално.

Ако ми позволиш едно малко съветче... :) Не яж захар, чиста. Няма да се впускам в обяснения, но според мен без нея е по-добре. За да качваш не е нижно да ядеш сладко като за световно.

Та... такива ми ти работи. :) Позаинтересувай се за раделното хранене и си тренирай, не се обезсърчавай, ако резултати не идват или идват бавно. Важно е да си сигурна в това което правиш, че е правилнмо като подход и да продължаваш напред.

Успех. :wink:

29.03.05
10:51

Благодаря на всички за полезните съвети ;)) Ако някой се сети още нещо, ще се радвам да го сподели. А когато премина максимума си в живота от 40кг - ще почерпя ;)

29.03.05
13:13

[quote author=“tina098”]Благодаря на всички за полезните съвети ;)) Ако някой се сети още нещо, ще се радвам да го сподели. А когато премина максимума си в живота от 40кг - ще почерпя ;)

В очакване сме  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1