Коремни преси - всеки ден ??

29.03.05
13:04

Може ли всеки ден да се правят коремни преси, има ли опастност от претрениране на коремниият мускул и вярно ли е, че се въстановява за по-малко от 24 часа?? И ако да, все пак препоръчително ли е да се правят всеки ден? Питам, защото усещам някак си, че четири пъти в седмицата са ми някак недостатъчни, не го чувсвам напълно натоварен този мускул, а и търся по-голям ефект, защото с тези 5-6 пъти ядене на ден... :oops:

29.03.05
13:15

Четири пъти  седмицата ги чувставаш недостатъчни, защото (може би) не тренираш корема както трябва. Защо не опиташ два пъти седмично с тежести по някоя схема, каквато изоплзваш за другите мускули? Ще го почувстваш натоварен, повярвай ми. :)

29.03.05
13:18

[quote author=“Martin”]Четири пъти  седмицата ги чувставаш недостатъчни, защото (може би) не тренираш корема както трябва. Защо не опиташ два пъти седмично с тежести по някоя схема, каквато изоплзваш за другите мускули? Ще го почувстваш натоварен, повярвай ми. :)

И аз така мисля. 100 на 100 не го тренираш като хората.

Просто прави с тежести и/или до отказ по 3-4 серии. Няма начин да не го чувстваш натоварен. Така, ще го “чувстваш”, че като се напънеш в тоалетната ще го “усещаш” :). /Няма базик, такива мускулни се получават , че направо не е истина :lol: /

29.03.05
13:21

аз като правя суперсерии имам по 2 дни мускулна треска !

29.03.05
13:40

Ами ще пробвам с тежести, благодаря.
Сега за корем правя в края на всяка тренировка,две-три серии х15 от вис и три серии х 40-50 на лежанка с отрицателен наклон. Веднага след това го чувствам натоварен, но на другия ден имам чувството, че вчера не съм правил достатъчно, камо ли мускулна треска да имам...такива ми ти работи.

29.03.05
13:51

Ако искаш опитай належанката да добавиш тежест, с която да можеш да направиш 10-15 повторения. Има голяма разлика. Обаче отначало пробвай два пъти седмично.

29.03.05
14:10

Ами аз си мисля ,че при пресата съвсем спокойно може да се прави всеки ден.Този мускул е адски трудно да се претренира ,тъй като е най-бързо възтановяващия се.Виж ако го правиш всеки ден с тежести то ва вече може да доведе до претрениране.Аз си я правя всеки ден от години,но с тежести най-много 2пъти седмично.Разнообразявай упражненията,прави си суперсерии,а вкарай и трисети и гигантски.Последните 2 ако ги правиш едва ли ще ти се иска да я тренираш всеки ден.Ако в дадено упражнение правиш 25-30 повторения тогава слагай тежест.Това си е класическа схема

BR

29.03.05
19:03

Аз го правя 4 пъти седмично и се чувствам добре. Според мен трябва за тези 4 пъти да се товари яко иначе ако ти е лека тренировката няма да постигнеш желания ефект, съгласен съм с това,че до 2 пъти с тежести е достатъчно и няма смисъл да се прекалява. Увеличи натоварването, но не прикалявай, Успех.

29.03.05
23:01

[quote author=“Neo”]Ами ще пробвам с тежести, благодаря.
Сега за корем правя в края на всяка тренировка,две-три серии х15 от вис и три серии х 40-50 на лежанка с отрицателен наклон. Веднага след това го чувствам натоварен, но на другия ден имам чувството, че вчера не съм правил достатъчно, камо ли мускулна треска да имам...такива ми ти работи.

Айдаа... Грешно ли съм ви разбрал или говорите за някакви наистина мижеви повторения?

Нео, какво е това 3Х15 вис и 3Х50? Това според мен е много малко.

Прави на римско/наклонена лежанка/ с много голям наклон и прави до отказ. Според мен поне 80-100 трябва да се правят, един ден. НА друг ден за корем, прави с тежести.

Прави още и за долната част не вис, ами вдигане на краката от лег пак до отказ- минимум 40-50.

Това е моята практика и каквато съм виждал по различните спортове за як корем. КАто ги правиш така... 3-4-5 месеца и вече плочките ти се отпечатват през тениската направо, без да се стягаш :) :)

УСпех.

30.03.05
15:26

[quote author=“tpd”][quote author=“Neo”]Айдаа... Грешно ли съм ви разбрал или говорите за някакви наистина мижеви повторения?

Нео, какво е това 3Х15 вис и 3Х50? Това според мен е много малко.

Прави на римско/наклонена лежанка/ с много голям наклон и прави до отказ. Според мен поне 80-100 трябва да се правят, един ден. НА друг ден за корем, прави с тежести.

Прави още и за долната част не вис, ами вдигане на краката от лег пак до отказ- минимум 40-50.

Това е моята практика и каквато съм виждал по различните спортове за як корем. КАто ги правиш така... 3-4-5 месеца и вече плочките ти се отпечатват през тениската направо, без да се стягаш :) :)

УСпех.

Ами точно това е грешно батка,според мене.ПО-важното е да се правят 15-20 повторения но мускула да е под постоянно напрежение отколкото 100-200 пълна амплитуда в която вкарваш и кръста и флексорите на краката.Повярвай ми лично съм го изпитал.Също бях привърженик на многото повторения че и дори с тежест.Правил съм 4х100 с 15кг диск и освен болки в кръста нищо.Вече отдавна съм си прекроил програмата за корем и сега е супер.

CR

30.03.05
18:21

ште съм много благодарен ако някой ми каже как да включа упражненията за преса в седмичната тренировка че много мнения прочетох и е малко объркващо

примерно ако трениеам 4 пъти в седмицата кво всеки ден ли да прая или си има няква система за преса както при другите групи мускули

30.03.05
19:25

Аз правя 1 суперсерия до отказ и корема ми се натоварва много добре, а иначе като правя с тежвест кръста адски ме боли.

BR

30.03.05
21:05

4х30 са си достатъчни.тия 80-100 не че не са възможни ,но са си рисковани.опитай да държиш гърба изправен докато спускаш и вдигаш и ще го почувстваш направо в корема

CR

31.03.05
00:16

някой да каже някое друго упражнение за долната част на пресата освен повдигане на краката от вис

много трудна таз долна преса да я оформиш кат хората.... :?

31.03.05
09:09

Обратен крънч :)

31.03.05
14:16

Ето още един въпрос..Знам, че нищо не може да замени кардиото, ама вярно ли е, че големият брой повторения при коремните преси, /примерно от порядъка на 100-тина/както виждам по-горе доста народ тренира корема по този начин,  помагат за топенето на мазнинки?? Нещо като 2 в 1, хем тренираш мускула, хем релефче.. :?:

31.03.05
14:27

Не смятам :?

31.03.05
16:25

[quote author=“Neo”]Ето още един въпрос..Знам, че нищо не може да замени кардиото, ама вярно ли е, че големият брой повторения при коремните преси, /примерно от порядъка на 100-тина/както виждам по-горе доста народ тренира корема по този начин,  помагат за топенето на мазнинки?? Нещо като 2 в 1, хем тренираш мускула, хем релефче.. :?:

A aз смятам.

Лично аз понякога като правя преди ги усещам доста ... кардио някак си. Определено има такова нещо. Но Ако си 100кг - 1,70см, надали каквито и да е преси ще ти помогнат особенно за релеф и/или топене /ако имаш висок. % мазнини/

31.03.05
17:58

Арни го е тренирал всеки ден но се е готвел сериозно за олимпия не виждам ти защо ще го правиш нормално си е 2-3 пъти

01.04.05
10:56

Защото може би не е лошо, месец - два, да си дадеш повечко зор на корема,а след това само да поддържаш,три-четири пъти седмично,в края на тренировката.
Ако имаш спомен, би ли ми казал по какъв начин Арни го е тренирал всеки ден??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1