30.04.04
00:05
Момчета искам да ви питам какво мислите за литър мляко прясно или кисело преди лягане, млечният протеин бавно разградим ли е?
30.04.04
18:50
ne bih go probval tova s litar mlqko predi lqgane shtoto moje da se sabudq v sobstvenoto si draifano
mlqkoto e tejko za stomaha
Ми млякото е богато на фениланин, ак, която влияе благоприятно съня. Затова е добре да пиеш мляко, но пък 1л. е доста... 200мл. са си напълно достатъчни. :D
Да бавно разградим е (казеин-мисля се казваше бавно разграждаемия). Аз бих ти препоръчал кисело пред прясно мляко, защото в прясното има повече въглехидрати. Но според мен най-добре е преди лягане или сирене или кашкавал.
И друго поне аз ако изпия литър ще трябва да ставам 1/2 пъти през ноща да хода до тоалетната и е малко кофти. Но примерно с 0.5 литра може и да се получи.
30.04.04
23:24
Е аз и без това си ставам вечерта да пия протеинов шейк. Пък и досега съм пил много пъти литър мляко наведнъж и не съм драйфал :). Значи освен яйцата и соята млякото остава като резервен вариант.
Аз от скоро си вземам едно мляко 0,1% масленост... готино е. 2-3 часа преди лягане го изпивам 1 литър. Като вляза малко в ритъм мисля да мина на 2 литра на ден. Изгодно ми излиза и мисля , че ше е добре предвид това че се опитвам да кача :wink:
Няма ли много въглехидрати в млякото? Аз затова си мисля че не е подходящо защото има много въглехидрати.
Млякото е идеално за качване.
Ако нямате проблеми с лактозата, пийте па се не бойте :)
Ако имате, минете на кисело мляко ;)
А за въглехидратите(лактозата) те са в еднакво количество и при киселото и при прясното, само че при киселото се усвояват лесно поради съдържанието на лактаза в самото мляко.
Аз пия много мляко и мисля, че е идеално за преди лягане! Сиренето също е добро! Тези, които лесно качат мазнина трябва задължително да пият обезмаслено!
04.05.04
01:39
Натурален билдер? Литър мляко преди лягане в период за маса - добър избор! В период за релеф? Литър суроватка ще е по-добре, но и млякото не е за а пренебрегване, за предпочитане - кисело!