23.06.10
15:54
Някой има ли си напредстава защо ми е трудно да си задържа ръцете изправени над главата,дори и без тежести.Дали не е някоя изоставяща мускулна група?
23.06.10
15:55
За колко време говорим?
някой има ли идея защо уя ми криви наляво ? дане би да е някоя изоставаща мускулна група ?
23.06.10
15:57
казано от tra^la^la на 23.06.10, 15:55:
някой има ли идея защо уя ми криви наляво ? дане би да е някоя изоставаща мускулна група ?
Биеш с лявата ръка! :D
казано от p17bull на 23.06.10, 15:57:
казано от tra^la^la на 23.06.10, 15:55:
Биеш с лявата ръка! :D
Пък аз с дясната, и пак е на ляво. :)
23.06.10
16:07
казано от days19 на 23.06.10, 16:03:
Щом ги изправя започват някак си да ми тежат и ги отпускам след това.
След 2 секунди или след 20 минути? Айде отговарай като хората де .. ебаси.
Не мога за повече от 4-5 секунди да ги задържа.
Мнението беше редактирано от days19 на 23.06.10 16:26.
23.06.10
16:32
Айде достатъчно с е*авките де...
Не ни помагаш. Мускулите ти не могат да издържат и от умора си ги пускаш, или просто не можеш да се разтегнеш толкова, при което се появява дискомфорт в ставите?
Значи щом си вдигна ръцете над глава и ги изправя нагоре,не мога да ги задържа в това положение повече от 4-5 секунди.Чувството е все едно правиш някакво упражнение с по-голяма тежест която не ти е по силите и започваш полека да я изпускаш,само дето при мен е без тежест,а иначе раменни преси правя с 20 кг.дъмбел.
23.06.10
17:00
казано от days19 на 23.06.10, 16:54:
Значи щом си вдигна ръцете над глава и ги изправя нагоре,не мога да ги задържа в това положение повече от 4-5 секунди.Чувството е все едно правиш някакво упражнение с по-голяма тежест която не ти е по силите и започваш полека да я изпускаш,само дето при мен е без тежест,а иначе раменни преси правя с 20 кг.дъмбел.
Може да е преумора.
Добре де, вярно, че аз не съм пример да говоря - на доктор не съм ходил.. ехей, половината ваксини ги нямам, но защо не минавате при личната лекарка да ви каже какво ви има преди да пускате теми по форумите, където какво ли не ще чуете?
казано от days19 на 23.06.10, 16:54:
Значи не успяваш да си задържиш ръцете горе за няколко секунди, но раменни преси с 20 кг-в дъмбел не са ти проблем ?
пс Май нямаме иконка изразяваща учудване :(
23.06.10
18:01
Амиии виж..
Аз имам подобен “проблем”, но е от размера на рамената. Просто ми стискат врата, но нищо повече!
23.06.10
19:06
Цялата тема е за бисерите,ама последното изби рибата...
казано от dieseldriven на 23.06.10, 19:06:
х2
казано от dieseldriven на 23.06.10, 19:06:
Защо? На мен ми причернява понякога, когато се набирам с тесен хват. :)
Слушал съм че щангистите избягват лежанката ,защото развива предното рамо ,и в последствие това им пречи при техните движения изхвърляне и изтласкване.Когато вдигаме ръцете нагоре участват и други мускули освен раменете доколкото знам.Затова се опитах с ваша помощ да разбера кои са евентуално тези ,може би спомагателни мускули, които вероятно са доста слаби при мен и затова имам този проблем.Наистина съм от скоро в тези спортове 8 месеца вече и тепърва навлизам.Затова искам искрено да благодаря за някои доста компетентни отговори. ;)
Мнението беше редактирано от days19 на 23.06.10 20:08.
Упражнения за средна и долна част на трапеца и външни ротации - почти съм сигурен, че тези неща ще ти помогнат. Кое как се прави виж в гугъл, че не ми се рови сега преди лягане.
23.06.10
23:15
Кефи ме как хора с подобни мускули дисбаланси правят раменни преси спокойно,че и с 20 кг . :)
Обърнете внимание какво казват м/у 30 и 40 сек.в това клипче http://vbox7.com/play:c2384823 човека е двукратен шампион.И за тези дето са доста (компетентни) а виждам че има доста такива ,та човек като Mariusz Pudzianowski до колко би се справил на гимнастически уреди, където също са необходими мускули, сила а и тежеста в случая собствената е по -лека от тази дето използва на състезания.И на вас съшите (компетентните) бих казал само да не давате на хората това което нямате (fubar) защото наистина има хора които искат да успеят.А сега ще се поровя в Google и други форуми, и много благодаря на хора като G33k които се отзоваха да ми помогнат. (handshake)