24.06.10
09:15
Здравейте,
чета, чета, и се чудя как успявате да съчетаете това хранене, тренировки и т.н. Обръщам се към хората работещи на пълен работен ден. Носите си храна от вкъщи на работа ли? Ако през деня се храните 2-3 пъти, то означава че си носите по 2-3 кутии с храна на работа? Това изисква всяка вечер приготвяне? Сутрин ставате в 6, за да тренирате? Има ли фитнеси отварящи в 6? Остава ли ви свободно време?
Просто ми се струва прекалено фанатично, ние не сме професионалисти, които това им е работата. Аз се храня 3 пъти на ден, като след обед ям нещо млечно или плодове. Но на обяд отивам в заведение където се предлага готвено и си избирам нещо, което да пасва на режима ми. Примерно салата с свинска или пилешка пържола, или зеленчуци с някакво месо етц. Вие как процедирате с храната когато сте на работа?
Защо да ставам в 6? Тренирам вечерта след 20-21 часа.
Храненето - в момента сутрин пия един протеин, преди да изляза (защото ме мързи да си правя ядене, а и спя до последния момент, иначе това с носенето на храна не е лоша идея).
На обяд се храня навън. Има достатъчно голям избор.
След работа - в къщи (или пак навън - зависи). Вечер - обикновено се храня в къщи.
Свободно време - бол :) Даже скучая понякога.
24.06.10
09:49
казано от moreol на 24.06.10, 09:15:
Чета, чета, и се чудя как успявате да съчетаете това хранене, тренировки и т.н. Обръщам се към хората работещи на пълен работен ден.
Напълно постижимо е, стига да има поне средно ниво на организация и почти нулеви нива на мързела.
Носите си храна от вкъщи на работа ли?
Да, разбира се.
Ако през деня се храните 2-3 пъти, то означава че си носите по 2-3 кутии с храна на работа?
Не, нося 1 кутия с храна, която ми е за обяд + 2 кисели млека и 1-2 варени яйца.
На работното място поддържам количества овесени ядки и ленено семе.
Това изисква всяка вечер приготвяне?
Да, разбира се.
Другият вариант е повече разходи за купуване на готова храна.
Сутрин ставате в 6, за да тренирате?
Не, в работен ден тренирам вечер, след работа.
Има ли фитнеси отварящи в 6?
Вероятно.
Остава ли ви свободно време?
Да, определено, но зависи за колко време става въпрос и за какво.
Просто ми се струва прекалено фанатично, ние не сме професионалисти, които това им е работата.
Въпрос на гледна точка... мисля, че 5-6 хранения дневно, работа и тренировка са твърде далеч от фанатизма.
За да съм по-ясен, ще дам реален пример с разпределението на вчерашния ми ден (такава е организацията на 99% от дните ми):
7:00 - ставане от сън
до 7:45 - приготвяне и консумиране на първа закуска
8:00 - тръгване за работа
8:30 - кафе преди работа
9:00 - начало на работния ден
10:00 - 10:30 - приготвяне и консумиране на втора закуска
12:30 - 13:00 - обяд
16:00 - 16:30 - приготвяне и консумиране на следобедна закуска
18:00 - край на работния ден
19:00 - начало на тренировката
21:00 - край на тренировката
21:30 - 22:00 - вечеря
22:00 - 22:45 - готвене за следващия ден и домакински задължения
22:45 - 23:00 - последно хранене (преди сън)
до 23:30 - лягане за сън
Често вечер режимът се измества 15-20 до 30 минути напред, т.е. успявам да легна по-рано.
Зависи колко съм експедитивен, дали имам домакинска работа и каква, какво готвя и т.н.
Та така...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.06.10 09:51.
Е аз съм от тия, дето тренират сутрин преди работа. Хапвам нещо малко (или нищо), тренирам, отивам на работа, закусвам там и на обяд ям пържоли със салата. Вечерям обикновено в къщи, а пък следобяд ям ядки, кисело мляко, филийка с нещо си (в офиса). Не си нося от вкъщи, защото в офиса имам условия за всичко необходимо.
Просто малко желание трябва, иначе всеки може да се справи...
И защо в 6 тренировка? Аз съм на работа от 9,00, отивам в залата в 7,30 и след час тръгвам за работа. Е, често закъснявам, да не кажа всеки път, но условията ми го позволяват...иначе мога и без закъснения да се справя.
П.П. Тренирането сутрин ми оставя вечерта свободна, на което държа....
Мнението беше редактирано от Инис на 24.06.10 10:00.
24.06.10
10:02
Здравейте,
чета, чета, и се чудя как успявате да съчетаете това хранене, тренировки и т.н. Обръщам се към хората работещи на пълен работен ден. Носите си храна от вкъщи на работа ли? Ако през деня се храните 2-3 пъти, то означава че си носите по 2-3 кутии с храна на работа? Това изисква всяка вечер приготвяне? Сутрин ставате в 6, за да тренирате? Има ли фитнеси отварящи в 6? Остава ли ви свободно време?
Просто ми се струва прекалено фанатично, ние не сме професионалисти, които това им е работата. Аз се храня 3 пъти на ден, като след обед ям нещо млечно или плодове. Но на обяд отивам в заведение където се предлага готвено и си избирам нещо, което да пасва на режима ми. Примерно салата с свинска или пилешка пържола, или зеленчуци с някакво месо етц. Вие как процедирате с храната когато сте на работа?
има ли желание всичко се постига, наистина спорта е малко по-трудоемък и неблагодарен но точно затова го обичам.
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 24.06.10 10:03.
Евала, Кольо. Аз от началото на седмицата съм/опитвам се да бъда на НВД. В събота почвам цикъл. Мисля да премина на програма, подобна на твоята. Не съм правил подобно нещо до сега и не знам как ще се справя. По-принцип най-трудното нещо ми е ставането сутринта (ставам 9-9:30 и то с голям зор) . Ако успея това да преодолея другото ще се намести в графика. Мисля че приготвянето и носенето на храна на работа не е голям проблем и ще се справя с него. Казваш, че имаш запаси от овесени ядки, а мляко, купичка чинийка? Не знам дали няма да изглеждам прекалено смешен сред колегите, иначе и при мен има възможност за това. Но в мисля, че ще си прежаля мнението на колегите :).
Добре де, в 7:30 до 8:30 тренираш, после докато се оправиш, душ обличане най-малко 30 мин. Не знам колко ти е пътя до работа най-вероятно 9:30 си наработа?
Според вас, кога е по-добре да се тренира в период на сваляне с НВД - сутрин, през деня или вечер.
Като под тренировка имам в предвид силова и кардио (в залата или навън). Специално за тичането, не мисля, че трябва да става сутрин рано или вечер късно, а да е в по-топлите (не казвам най) часове от деня, за да има по-добър ефект.
24.06.10
10:16
казано от moreol на 24.06.10, 10:05:
Казваш, че имаш запаси от овесени ядки, а мляко, купичка, чинийка?
Слагам овесените ядки направо в кофичката на киселото мляко, заедно с лененото семе. Имам прибори.
Реално погледнато мога да си донеса купичка, но ме понамързява да я мия... (blush)
казано от moreol на 24.06.10, 10:05:
Не знам дали няма да изглеждам прекалено смешен сред колегите...
А дали тяхната физика и хранителни навици не са по-смешни от това? Нали! 8-)
Ставането сутрин е навик, категоричен съм.
казано от Кольо Пияндето на 24.06.10, 10:16:
Ставането сутрин е навик, категоричен съм.
Мда, но всеки навик се изгражда. :)
казано от moreol на 24.06.10, 10:12:
Добре де, в 7:30 до 8:30 тренираш, после докато се оправиш - душ, обличане - най-малко 30 мин. Не знам колко ти е пътят до работа, най-вероятно в 9:30 си на работа?
Понеже този въпрос май е към мен - аз не се оправям по половин час след тренировка. 30 мин са много време, мога да заспя и да се събудя за половин час...Макс. 10 мин ми трябват, за да изляза от фитнеса. Но иначе си прав, към 9,30 пристигам в офиса, защото в София не може да се придвижиш бързо от точка А до точка Б. Ако съм още по - стриктна, ще съм и в 9,00 ч - имам предвид, ако наистина започвам тренировка в 7,30, а не в 7,50 ч., както напоследък.
Ако ти се тренира сутрин, добра идея е да си намериш зала близо да работата...
казано от moreol на 24.06.10, 10:12:
Според вас, кога е по-добре да се тренира в период на сваляне с НВД - сутрин, през деня или вечер.
Като под тренировка имам предвид силова и кардио (в залата или навън). Специално за тичането, не мисля, че трябва да става сутрин рано или вечер късно, а да е в по-топлите (не казвам най) часове от деня, за да има по-добър ефект.
Сутрин, бих казала аз. Силовата ще подбутне метаболизма, а следтренировъчното хранене ще ти даде необходимия заряд за деня, без да се притесняваш дали случайно няма да се превърне в паласки, ако го ядеш в 22,00-23,00 ч. вечерта и си легнеш след това.
А тичането....защо са ти високи температури? За да се потиш повече ли? Потенето не е гаранция, че ще сваляш повече....и тук бих казала сутрин.
Но, разбира се, по всяко време С тренировки е по - добре, отколкото БЕЗ.
Ехее, приятно изненадан съм, не бях забелязал, че говориме с дама :).
Иначе да права си, но аз съм муден и докато се изкъпя, облека и т.н. заминават 40 мин + още 40 до работа...А не мога да ида потен на работа, най много да ме изхвърлят :D
Ставам в 9 , в 9 и 20 съм тръгнал за работа, 9.25 съм там вече (малко село е Ески Зара )
Бачкам до 17.00, 4 пъти ям на работа, до мен има магазин с храна за дома/офиса и постоянно пекат чисто месце (направо съм се абонирал при тях).
Само сутрин си нося закуската, но за 5 мин я приготвям, не ме бърка.
Време бол :)
казано от emzo на 24.06.10, 13:02:
Ставам в 9 , в 9 и 20 съм тръгнал за работа, 9.25 съм там вече (малко село е Ески Зара )
Бачкам до 17.00, 4 пъти ям на работа, до мен има магазин с храна за дома/офиса и постоянно пекат чисто месце (направо съм се абонирал при тях).
Само сутрин си нося закуската, но за 5 мин я приготвям, не ме бърка.Време бол :)
Завиждам ти, направо си се уредил. :)