24.06.10
07:14
Здравейте,
във вторник сутринта след като се събудих не можех да си обърна главата наляво. Някакво схващане съм получил (тъй като съм спал на отворен прозорец, а точно тогава започнаха валежите и температурите спаднаха). Но вече 3ти ден оправия няма (друг път като ми се е получавало за ден-два минава). Започнах да се притеснявам - в понеделник (предния ден) правих рамо и трапец. Не е като да съм натоварил трапеца, дори правих с по-малки кг отколкото съм свикнал, но се чудя да не съм направил някоя беля.
Какво да правя ? С някакви мазила ли да се мажа ?
24.06.10
10:19
Според мен до няколко дни ще се оправи.И на мен ми се е случвало и минимум 4-5 дни не съм можел да се обърна на някоя страна.
Случвало ми се е точно след тренировка за рамо. Хубаво разгрявай врата (и не само), преди да започнеш тренировката за която и да е мускулна група. Внимавай с техниката при раменните преси и производните му упражнения, както и килограмите.
24.06.10
12:59
Трапец е възможно най-”смислената” мускулна група за трениране.
Обаче в бургас е мноо модерно. нищо че повечето дето го тренират го нямат илипък има, колега, ако се одупя ше ми щракнеш ли таа инжекция”... Сега особено до стойката за клек не мога да се добера от “зверове”, правещи трапец.
Лирично отклонение.
Колега, тез чупливи и въртеливи движения колкот порано ги махнеш от тренировката, по - добре.
Ще мине, предполагам, ако причината е в шийните прешлени и мускула,ще отщуми, изчакай още некой ден и ако не мърда, иди на травматолог.
24.06.10
21:14
Ок мерси за отговорите. Утре ще отида да ми направят едно масажче, ще изчакам няколко дена и ако не се оправя ще отида до докторката. Кофтито е, че сега не мога да тренирам изобщо нищо.
ДЗВЕР, приятел убий ме, но не мога да схвана нищо от коментара ти
25.06.10
06:40
В прав текст казано, модерното “правене” на трапец с дъмбели и гири е пълна простотия.
Първо, засяга много слабо трапеца, чиято основна функция и свързана с прешлените и главата.
Второ, засяга много силно опасните стави на рамото, а носи и риск от хернии и притискания на нерви по гърба и врата.
Трето, пречи на всички в залата, защото обичайно трапец правят само “яки” мъже дето товарят чудовищните щанги, заемат на половината зала тежестите за да си клатят рамената и нерядко ОКУПИРАТ СТОЙКИ НА ДРУГИ УРЕДИ - най - често незаменими, като например клек, за да правят имитациите си на спорт, При това тея, трапецно коравите, най често с нормални кила на лег, тяга и клек не могат и да пр*днат, а на тоя “уред” фучат и трещят. Страшни са, некои ползват и фитили. Повечето свършват с контузии.
Така, сега разбра ли ме? Мисля че бях поне два пъти по - ясен.
По принцип ако правиш свестни упражнения за гръб, упражнения за трапец не са ти необходими.
А ако искаш наистина трапец, прави мостове без ръце .Питай някой борец за упраженния, като “натягане” и “захождане около глава”. Мога да ти ги опиша, но е по добре да ти се покажат.
Има едни каски с тежести. Такава се слага на главата, движиш и правиш трапец.
Но като цяло теб не те познавам, ама тоя съвет съм го давал над 100 пъти.
Ефект няма. По принцип тренирането за трапец не е тлкоз трениране за трапец, колкото “престижно”. Глей ме колко съм корав, един вид. Ето упражнение на което 50-те кила максове с коитпо работя изведнъж “стават” 150. Как ше се откажа? Къв е тоя че да ми казва?
И после пиша в теми “травми и контузии”. Пиша... Пиша.......
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 06:42.
25.06.10
08:40
казано от Yanislav на 24.06.10, 07:14:
Здравейте,
във вторник сутринта след като се събудих не можех да си обърна главата наляво. Някакво схващане съм получил (тъй като съм спал на отворен прозорец, а точно тогава започнаха валежите и температурите спаднаха). Но вече 3ти ден оправия няма (друг път като ми се е получавало за ден-два минава). Започнах да се притеснявам - в понеделник (предния ден) правих рамо и трапец. Не е като да съм натоварил трапеца, дори правих с по-малки кг отколкото съм свикнал, но се чудя да не съм направил някоя беля.
Какво да правя ? С някакви мазила ли да се мажа ?
Опитай да вземеш една тенис топка и внимателно да разтриеш плешките, рамената отпред и отзад и директно врата. Не натискай директно гръбнака. Това ще те отпусне :)