Кога Да Приемам Л-карнитин???

26.03.05
02:58

В страницата пише, цитирам: “Л-карнитина достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.” ... на моя Л-карнитин на опаковката пише да се пие ве4ер преди лягане на гладно (не мога да разбера какъв е смисъла да се пие тогава?!?) ... а из форума 4ета да се приема 30-40 мин преди тренировката ... някои го пият сутрин на гладно и преди тренировка .... така и не разбрах кога е най-добре да го пия ????? Ще помоля да подискутираме по темата!!!

Ина4е аз си тренирам за пока4ване на мускулна маса 3 дневен сплит:
1.Гърди, Бицепс, Корем
3.Гръб, Трицепс
5.Рамена, Крака, Корем
Не мога да кажа, 4е имам много сланини ама искам да из4истя хубаво мазнинките и да си запазя мускулната маса... пък ако продължа и да ка4вам лошо няма  :lol:
Преди тренировка пия 2 хап4ета Амино 2222 и след тренировка вземам Суроватъ4ен протеин + 3 Амино 2222 + 2 Л-глутамин + Таурин + Витамини + Минерали ... с Креатина по4ивам!!!
Целта ми е да вкарам кардио след силовата тренировка и да по4на да пия Л-карнитин + Аспирин + Кафе ... 4акам мнения и препоръки !!!
Благодаря Ви предварително  :D

29.03.05
16:54

Пич и аз съм заентирисуван точно за Л-карнетина кога се пие.
Дано обаче някой да ти отговори.

29.03.05
17:10

повечето хора твърдят, че най-осезем ефект получават като го пият окло час преди тренировка (около 1 гр, в зависимост от теглото)...лични наблюдения нямам, никога не съм пил :(

29.03.05
17:37

Ами на мен ми казаха следната схема.
В деня в които имаш тренировка две капсули сутрин на гладно и две капсули 30-40 минути преди тренировка с другите му там неща-глутамин,аминокиселини,кафе.... .В деня ,в които няма тренировка сутрин на гладно две капсули и вечер преди сън пак две.Таблетките са от по 500 мг.Аз така го пих миналата година и имаше ефект.Но трябва да се прави почивки.Да не се приема продължително време без прекъсване.
Ако някой зне друг начин на прием да сподели с нас.

BA

29.03.05
19:20

миналата година го пиех сутрин 30 мин преди крос..имаше як ефект....но няма да ви казвам ако пропуснех крос...налагало ми се е просто и съм го пиела...цял ден се потя като идиот.....
затова сега го пия по 2 таб. по 500мг 30 мин преди фитнес и толкова...
Интересното обаче е че....вчера примерно...и не го пих....и се потих много повече отколкото като го пия..незнам....но определено имаш повече пауър като го пиеш....

07.04.05
17:00

Ами на мен ми казаха следната схема.
В деня в които имаш тренировка две капсули сутрин на гладно и две капсули 30-40 минути преди тренировка с другите му там неща-глутамин,аминокиселини,кафе.... .В деня ,в които няма тренировка сутрин на гладно две капсули и вечер преди сън пак две.Таблетките са от по 500 мг.Аз така го пих миналата година и имаше ефект.Но трябва да се прави почивки.Да не се приема продължително време без прекъсване.
Ако някой зне друг начин на прием да сподели с нас.

тая схема на пиене предполагам зависи и колко кг си .Аз  съм 55 кг как да го пия ?

09.04.05
14:06

никой ли няма да каже четох някаде че от 1 до 4 гр може на ден ама аз колко да пия 1 2 3 или 4 да не взема да го предозирам.Кажете моля ви се

09.04.05
17:00

2-3 е добре

[quote author=“bali”]миналата година го пиех сутрин 30 мин преди крос..имаше як ефект....но няма да ви казвам ако пропуснех крос...налагало ми се е просто и съм го пиела...цял ден се потя като идиот.....
затова сега го пия по 2 таб. по 500мг 30 мин преди фитнес и толкова...
Интересното обаче е че....вчера примерно...и не го пих....и се потих много повече отколкото като го пия..незнам....но определено имаш повече пауър като го пиеш....

Здравей, Bali. Да ти кажа много се съмнявам, че L-carnitinът им пряка връзка с потенето. То се свързва най-често като процес на охлаждане на организма, например в следствие на повишено количество адреналин...Надали потенето е израз на топене на мазнини! Всъщност може да проследиш следното:
В помещения с голяма влажност на въздуха /например в джунглата:)/ потенето е обилно. Причината за това е, че потта не може да се изпрари и прави един допълнителен задържащ слой около кожата.
Ако помещението е сухо или има вятър става обратното, тъй като потта се изпарява по-лесно. Всъщност наистина може да бъде продукт на разход на енергия, но по време на тренировка нали гориш гликогена първо?!. Да..дано да си ме разбрала:)Чао

10.04.05
12:50

Сутрин пиеш 2 хапчета по 500мг и 2 часа след това етрябва да ядеш.След това 2 таблетки преди тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1