24.06.10
20:20
Уважаеми съфорумци,
с тази тема се обръщаме към вас с молба, а именно да споделите мнение относно това, което ви липсва като функционалност или нещо друго във форума. Бъдете щедри в желанията си, за да направим предстоящата версия още по-добра, удобна и уютна.
Моля също така да се фокусираме над самия форум - как работи, как изглежда, какви раздели, теми и постове има.
Благодарим на всички отзовали се! :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.09.10 07:58.
Първото нещо за което се сещам е това с последните 10 мнения. Добре ще да можем да виждаме всички постове на даден потребител. Иначе форума си е чук отвсякъде.
Мнението беше редактирано от VEGATA на 24.06.10 20:27.
- Видео галерия;
- Да се виждат всички теми и мнения на потребителите, не само някои;
- Възможност за избор на скин;
- Възможност за добавяне на потребители като приятели. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.06.10 20:28.
24.06.10
20:31
Според мен трябва да се засили контрола върху форума, понеже всяка 2-ра тема е еднаква с някоя от предишните. Иначе до дизайна на форума... много хубав унисекс цвят. Да не се сърдят потребители и от 2-та пола. Мисля че няма нужда от смяна. :) естествено това е мое мнение. Благодаря ! :)
24.06.10
20:34
@Trashmetal, видео галерията е по-скоро опция за изданието, не за форума в частност.
Що се отнася до приятелите, това може да се направи и сега: акаунт -> лични съобщения -> списък с приятели.
Това, което на мен ми беше хрумнало е да има нещо като рейтинг на потребителите. Всеки да може да дава оценка (положителна) за мнението на даден човек и тази оценка да се трупа. Съответно когато оценката на някой потребител е по-висока да обърнеш повече внимание на неговото мнение. :)
Смисъл единия като ти каже прави това другия ти казва прави онова и ти да можеш да погледнеш оценката и да си кожеш: “Повече хора удобряват мнението на тоя човек, значи е по-компетентен.” :)
Съгласен съм с горната идея - палци на горе и на долу в постовете на потребителите, като всеки позитивен и негативен вот от другите потребители на коментарите му, да се отчита като рейтинг под аватара му, примерно.
казано от Димитър Михайлов на 24.06.10, 20:34:
@Trashmetal, видео галерията е по-скоро опция за изданието, не за форума в частност.
Що се отнася до приятелите, това може да се направи и сега: акаунт -> лични съобщения -> списък с приятели.
Видео галерия за профилите на потребителите - качват свои клипове с позинг, тренировки или силови постижения.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.06.10 20:37.
казано от Thrashmetal на 24.06.10, 20:36:
Съгласен съм с горната идея - палци на горе и на долу в постовете на потребителите.
Според мен ако има и отрицателен вот и може малко да се развали замисъла, защото ще се включат и негативни емоции. Смисъл казваш си: “К’ъв си ти, че да казваш обратното на моето, я да ти дам едно отрицателно вотче, ей така за спорта...”
Поне 3 скина.
И да са разпънати по хоризонтала, на огромни монитори сегашни седи по средата и е супер гадно.
25.06.10
07:23
Рейтинг - не мерси.
Рейтингът е грешка, която рано или късно се изражда в политическа и то най - често с негативна насоченост. Разн игрупички срещу разни други.
Това задължително се случва, въпросът е кога.
Такава дивотия не ни трябва и поне що зависи от мен ,аз съм твърдо против .ВИдял съм я тая идея, по повечето форуми вече се чудят как да я махнат.
Рейтинг може само на определени ТЕМИ. Не на менния и потребители ,а на теми с полезна информация. Всичко друго само ще влоши нещата.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 07:24.
казано от D3BEP на 25.06.10, 07:23:
Рейтинг - не мерси.
Рейтингът е грешка, която рано или късно се изражда в политическа и то най - често с негативна насоченост. Разн игрупички срещу разни други.
Ако рейтингът е само положителен, това няма да се случи. А и новите потребители ще се ориентират на чие мнение да обръщат повече внимание....защото пък се случва в темите да се дават грешни съвети, които не винаги биват коригирани....може да бъде подвеждащо понякога за хората без опит.
25.06.10
07:34
казано от inis9 на 25.06.10, 07:32:
казано от D3BEP на 25.06.10, 07:23:
Рейтинг - не мерси.
Рейтингът е грешка, която рано или късно се изражда в политическа и то най - често с негативна насоченост. Разн игрупички срещу разни други.Ако рейтингът е само положителен, това няма да се случи. А и новите потребители ще се ориентират на чие мнение да обръщат повече внимание....защото пък се случва в темите да се дават грешни съвети, които не винаги биват коригирани....може да бъде подвеждащо понякога за хората без опит.
Пак се случва.
Изшива се положителен рейтинг “на който трябва”. Който е удобен.
И отново се изкривява идеята. Подвежда. И отново политиката играе.
Ралзиакта е само в цифрите, едните са положителни, а другите и отрицателни.
Дали ще е цифри, дали плюсове и минуси или звездичк ине е от кой знае какво значение!
Пак казвам, за рейтинг съм съгласен само на цели теми. Ако искате, и отрицателен, но само на теми.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 07:35.
25.06.10
07:37
Каот, да не пропусна да отбележа, Инис, същинският проблем не е в неточният рейтинг, той винаги е измислица и ориентировъчен, а не оценка за знанията.
Проблемът е в създаването на условия за такива “политически другарства”.
Това е коеот не трябва да го има, и точния вид на точките не му влияе.
25.06.10
07:39
Рейтингът на потребител определено е доста деликатна идея, тъй като твърде лесно се злоупотребява и съответно - въпросният рейтинг не е адекватен на действителните качества и знания на дадения потребител. Рейтинг на тема има твърде относително значение, защото в една тема може да има много полезни неща заедно с голямо количество талаш. Сравнително безобидно е поставянето на рейтинг за отделни мнения. При всички положения говоря само за положителен вот, т.е. гласуване само “За” (”харесвам”, “одобрявам” и подобните), без опция за “Против”. Възможността за негативен вот е директна предпоставка за лично отношение и конфликти.
казано от Кольо Пияндето на 25.06.10, 07:39:
Рейтингът на потребител определено е доста деликатна идея, тъй като твърде лесно се злоупотребява и съответно - въпросният рейтинг не е адекватен на действителните качества и знания на дадения потребител. Рейтинг на тема има твърде относително значение, защото в една тема може да има много полезни неща заедно с голямо количество талаш. Сравнително безобидно е поставянето на рейтинг за отделни мнения. При всички положения говоря само за положителен вот, т.е. гласуване само “За” (”харесвам”, “одобрявам” и подобните), без опция за “Против”. Възможността за негативен вот е директна предпоставка за лично отношение и конфликти.
Да, може би това ще е най-добрия вариант. Да има бутон “одобрявам” за всяко мнение, но това мнение да не се свързва с отделния потребител. Главната идея е като получиш две коренно различни мнения, да обърнеш повече внимание на мнението което има по-голямо одобрение.
25.06.10
07:48
Аз много взех да пиша тук, но точн ообртното е, Кольо.
Точно заради това казах на теми, а не на мнениям защото между потребител и мнения няма голяма разлика.
Рейтинг на тема е нещо подобно на “важна тема”, н онаправено от потребителите. Тема с важна и полезна информация.
А рейтинг на мнения не е много по - добър вариант от рейтинг на личности.
Просто като не харесваш личността, отиваш и оцапваш всичките й мнения подред... Честито.
Мнението Е НА НЯКОГО, докато ТЕМАТА Е НА ВСИЧКИ.
И не че ако някой напише хубаво и обосновано мнение и му го ударят с минуси няма кой да го прочете. Не.
Но се създава лошият прецедент на “политическите другарства” - политическите вражди с инструмент във форума.
От тоя инструмент полза няма, мислиш ли че оценката на 10 000 потребители за два поста е критерии за равнение на научната им стойност?
Обективна би могла да бъде оценката само на теми, но като цяло считам рейтинга за ненужен и вреден. Спирам по тоя въпрос, моите прпоръки за форума съм ги казал другаде.
И, хайде да спрем да ровим на място, давайте и други предложения, Митко със сигурност е чел предложениеот за рейтинга, нека не приключваме темата със спор за него.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 07:51.
25.06.10
07:59
казано от D3BEP на 25.06.10, 07:48:
А рейтинг на мнения не е много по - добър вариант от рейтинг на личности.
Просто като не харесваш личността, отиваш и оцапваш всичките й мнения подред... Честито.
Точно така е... затова аз говоря за сравнителна безобидност и възможност САМО за позитивен вот на мнение (т.е. възможност да одобриш и да не даваш вот изобщо). Негативният вот моментално се превръща в личен инструмент за оцапване и отмъщение на лична основа, съответно - бързичко губи обективност. Едно мнение може да има не само научна, но и практическа стойност. В контекста на твоята гледна точка си мисля, че система за рейтинг би била обективна само при наличието на преобладаващ брой съвестни и коректни потребители.
25.06.10
08:06
Е ти сега ще кажеш, че смятам потребителите са безсъвестни :)
Както вече казах дали вотът ще е само положителен или и отрицателен, е чисто технически въпрос. Не променя политическата му същност . Все едно е! Само на пръв поглед има разлика ако вотът е само положителен, после пак се вижда, че създава неравнопоставеност и уклон на силите.
Даже пред вот на мнения предпочитам вот на потребителя.
Защо - защото вотът на потребител - веднъж с ина кеф или не си, даваш го, и край.
А вотът на мнение следва потребителят след всяко мнение. Можеш да го подклаждаш постоянно!
Ще рече, че втрият вид не само дава повод за проблеми, но ги и поддържа, с всеки пост.
И опитът ми досега сочи, че вотът - положителен или не, се използва най - много от тези, от които би трябвало най - малк ода се използва. Тези, които нямат друг инструмент да се... изразят.
Поздрави, отново казвам ,предложенията ви седят, това че аз съм писал че не ги харесвам не значи че управята няма да ги вземе под внимание, давайте ОЩЕ, РАЗЛИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 08:07.
Много бих се радвал на ВИП раздел. Писна ми от: “Кой протеин да си купя?”, отг: “Optimum естествено.”
А без система за оценяване, кой ще решава кои потребители могат да получат ВИП достъп?
25.06.10
09:10
казано от D3BEP на 25.06.10, 08:06:
Както вече казах дали вотът ще е само положителен или и отрицателен, е чисто технически въпрос. Не променя политическата му същност . Все едно е! Само на пръв поглед има разлика ако вотът е само положителен, после пак се вижда, че създава неравнопоставеност и уклон на силите.
Да, броят на опциите е технически въпрос. Ако, обаче, липсва възможност за негативен вот, това рязко намалява възможностите за злоупотреба. Примери:
- възможност за положителен и отрицателен вот - в тема Х потребителят D3BEP (нищо лично!) ми лази по нервите и се заяжда с мен или методично оспамва моята тема Y. Съответно аз, понеже съм мега-мощен и всъщност знам всичко, разравям форума и нацвъквам половината от мненията на D3BEP с негативен рейтинг, щото той го “заслужава”. Резултат - влошени отношения между потребители, необективен рейтинг на потребител. Ако после (за отмъщение) D3BEP реши да наклепа мен, мазалото става завършено. Картинката е ясна.
- възможност само за положителен вот - ще ползвам същата схема - в тема Х потребителят D3BEP ми лази по нервите и се заяжда с мен или методично оспамва моята тема Y. Не мога да му дам негативен рейтинг, но не искам да му дам положителен, защото той (естествено!) говори пълни глупости. По тази причина просто не ползвам системата за рейтинг. Нали?
Държа да наблегна отново, че не влагам нищо лично в това, че давам пример с теб.
Даже пред вот на мнения предпочитам вот на потребителя.
Защо - защото вотът на потребител - веднъж си на кеф или не си, даваш го, и край.
Да, но един потребител може да има както полезни, смислени и обосновани мнения, така и доста неточни + спам, нали така? Оценявайки конкретно мнение, човекът след мен вижда, че точно тази информация е ценна. Това определено не значи, че всичките мнения на дадения потребител са стойностни, но нали точно това е идеята - да се отсее плявата. Отделно по този начин ще се намалят безкрайно смислените и аргументирани мнения от типа “х2”, “х3”, “х4” и т.н.
А вотът на мнение следва потребителят след всяко мнение. Можеш да го подклаждаш постоянно!
Може би говорим за различни неща. Даването на вот за конкретно мнение остава при това мнение, без да остава като постоянна характеристика на автора му.
И опитът ми досега сочи, че вотът - положителен или не, се използва най - много от тези, от които би трябвало най - малко да се използва. Тези, които нямат друг инструмент да се... изразят.
И това може да се заобиколи. Просто се поставя техническо ограничение - за да даваш рейтинг трябва да имаш стаж във форума, например - поне 6 месеца от датата на регистрация + поне 500 мнения във форума.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.10 09:12.
25.06.10
09:23
казано от Thrashmetal на 25.06.10, 08:49:
А без система за оценяване, кой ще решава кои потребители могат да получат ВИП достъп?
Въобще даже и да има каквато и да е система за оценяване, мисля че се бъркате. Достъпът до такъв раздел се дава от администрацията, по осмотрение и след съгласие с правилата, а не от “демократичен сговор”. И пак от администрацията се отнема.
Сигурно много от тея, които пледират за таквиа инструменти, искат с тях да върви и властта? Достъп да дават по рейтинга, банове, административни правомощия за спечелилия изборите. Лично на мен ми е ясно, че тая система възражда точно такива елементи, но защо да го доказваме....
Така като гледам, има мерак не само за “жалони” ами сигурно има и желаещи на тези жалони да се възложи управлението на форума... Това граничи с абсурд, колеги. Не че всеки който иска системата го прави със задни мисли, но в игарантирам ,че няколко месеца след въвеждането й болшинството ползващи и подкреящи я ще са именно тея със задните мисли.
Три часа изхабих да обяснявам защо не искаме политически инструменти във форума. Сега да обясня защо не може да им се възложи и власт ли? Форумът е демократичен, потребителите имат менние, имат глас, имат идеи. Но всички армии, управлявани с “гласуване” са провал, от цялата история на света. Армия от двама пълководци дори е обречена провал, камо ли от хиляда. Няма начин, контролът винаги ще е централизирана функция ,а не в ръцете на тълпата.
ДИСКУСИЯТА Е ЗА НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, МОЛЯ, ПРЕУСТАНОВЕТЕ БЕЗМИСЛЕНИЯ СПОР. Който върви на зле за идеята ви.
От 10 поста насам нищо не доказвате, по добре си седеше като предложение.
Давайте НОВИ предложения, както ви казах, това стои.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 09:28.
25.06.10
09:29
казано от Thrashmetal на 25.06.10, 08:49:
А ти какво, искаш банда сдухани тиинове висящи по цял ден във форума вместо да ходят на даскало, да решават кой е ВИП и кой не.
Стефан е прав. Модове поне по мое време се назначаваха след гласуване от актуалния форумски екип на изданието, това са хората вложили по нещо в изданието и затова гледат да вземат правилния избор, а не някой които след 3 месеца ще забрави за сайта и форума, а след него ще останат последиците на щракането му напред назад.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 25.06.10 09:29.
+ възможност да напишеш страница 50 примерно в една тема със 120 страници и да отидеш директно на нея а не да цъкаш “следваща”
+ слагане на кирилица за гуугъл хром
казано от tra^la^la на 25.06.10, 10:05:
+ възможност да напишеш страница 50 примерно в една тема със 120 страници и да отидеш директно на нея а не да цъкаш “следваща”
+ слагане на кирилица за гуугъл хром
x2
25.06.10
10:19
казано от tra^la^la на 25.06.10, 10:05:
Уф, това го забравих в моите предложения, а са повечето в тоя дух.
Да, подкрепям.
Между другото точно за това има палиативно решение, колега.
Например както ти е спам темата с линк
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45857
и са ти по 30 мнения на страница
Въвеждаш ръчно горе в браузъра P(от Page - страница) и цифра - от броя мнения, след който започва страницата, например:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45857/P30 ти е втора страница
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45857/P150 ти е шеста
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45857/P300 - 11-та и т.н.
Но такава опция трябва да има ,казвам ти го просто щото си стар тук и вероятно опцията ти трябва. Има наистина големи тем ии дневници и това е временното решение. Та да го имаш предвид като възможност. Съвсем естествено обаче нов член койт оне е виждал форума, като почне да рови и я няма опцията ,янма да пише ръчно, а просот ще я зареже.
ПП. Има и теми - като тази - с по 15 мнения на страница.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.06.10 10:21.
25.06.10
16:22
Да се добави, кой каква добавка използва.
Така ще можем да получим повече съвети.
Аз се дразня мнения от сорта х1 , х2, х3 .... Ако всички потребители са съгласни какво правим... х100.. поста ?
И бутончето за нови постове, ще го искам до последно :D
27.06.10
16:44
Добавихме линк към всички мнения на потребителя на неговата профил страница.
Да си призная, очаквах да ни “бомбандирате” с доста повече и различни предложения, а не толкова да се гравитира около 2-3, които се дебатират периодично така или иначе.
Не ни жалете. :)
27.06.10
18:35
Аз отдавна споменах за една екстра.
При личните съобщения, в папка изпратени, не да фигурира ника на изпращача, то е ясно кой е изпращача щом си в твоя си акаунт, а ника на човека до който си изпратил личното.
Трудно е когато комуникираш с много хора да търсиш кое съобщение си изпратил до него.
27.06.10
19:52
Идея е да вижда списък с всички публикации на даден потребител, а не само последните 6. Възможно ли е да се направи нещо по въпроса?
27.06.10
20:42
@cecowe, какво визираш под “публикации”. Статии на автор или нещо друго?
28.06.10
10:34
Постове във форума. Ма то май вече си има такава опция “Виж всички мнения на потребителя”
Мнението беше редактирано от Анонимен на 28.06.10 10:34.
28.06.10
22:28
Нещо, заради което преди 2 години почти спрях да ползвам форума и сигурно пак точно то ме ограничава и сега да си прекарвам времето тук: като се натисне на актуални теми излиза таблицата с “Заглавие на тема Автор Последно мнение”. Още тогава мрънках, но не се направи нищо по въпроса и не знам дали и сега е възможно, но ако може да се вкара и графата “Раздел”. Даже с удоволствие бих си подреждал резултатите по раздели. Не ме интересуват темите за жени, кросфит, обяви и т.н. и ще е много хубаво, ако не ми се смесват с тези, които са обект на интерес.
Мнооого се надявам да има промяна по този въпрос (стиска палци).
Има и един дразнещ бъг - като си на preview на пост, който пишеш, празните редове не излизат.
Да се вкара система за рейтинг е мноооооого лоша идея. Аз съм твърдо против.
Преди имаше неудобства с личните съобщения, но сега нещата са поправени :) Гледам, че вече и емотиконките са хубави.
Както и Емо спомена - и аз бих се радвал да мога с някаква настройка в акаунт-а да си разпъна форума, а не да ми стои като тясна лента в центъра.
Пред датата на поста може някаква малка иконка да се сложи или там каквото и да е, което да е линк към конкретното мнение. Ако искаш да насочиш някого това може да бъде много удобно.
Бутон за виждане на резултатите в анкетите. Така е неудобно и понякога те въпрепятства да гласуваш.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 28.06.10 22:35.
28.06.10
22:30
Ради, има синергия в мислите ни. :)
28.06.10
22:36
Обнових си поста - добавих още неща. Дано да съм полезен (и за себе си :D )
Не мисля, че е удачно този форум да се “разпъва”. И аз съм на голям монитор, но е адски трудно да се чете информацията, когато си на голям монитор и текста е от единия до другия край. А тук има често дълги постове, ревюта и въобще основно текстова информация.
Ето какво ми ражда кратуната засега:
1. На мен лично много ми липсва опция за теми с непрочетени от мен постове при сегашното ми влизане и изобщо - подобна функционалност има в SMF например, както и в phpBB.
2. Добре е и да се обогати малко, както и да се визуализира с тематични бутончета наборът от BBCode тагове - доста е беден в този фоум. Това не е най-важното, разбира се, но допринася за атмосферата.
3. Начинът, по който се прикачат файлове към поста, е досаден - прикачваш един, даваш превю, после още един... В тази връзка има пропусната запетая преди “натиснете” в изречението “За да прикрепите повече от един елемент натиснете Преглед след избиране на файла”. ;)
4. “Ембедването” на видео само от два сайта е недостатък според мен. Ако трябва пак да сравня с SMF, който познавам добре, там си има мод AEVA за ембедване на видео от стотици и стотици сайтове. Това също не е осбено важно, но прави впечатление.
5. Политиката за забрана на външни изображения в постовете не е точно опция на форума, но буди недоумение у мен.
6. Помислете за различни скинове или за тотална смяна на концепцията на дизайна - на мен лично идеята за светъл фон с тъмни букви никога не ми е допадала. Чете се трудно и натоварва очите. Това е една от причините да не чета и пиша във всички раздели, а само в дневника си. Тъмен фон със светли букви е това, което според мен би било най-удачно. Казвам го като човек с доста голям опит в четене и писане на текстове от монитор.
7. Предварителният преглед на пост не отговаря на реалния изглед на съобщението после - празните редове се събират.
А ето и няколко не-та:
-1. В никой случай рейтинги или VIP-ове - първото води до хаотични усложнения в отношенията между потребителите, глупави сръдни и изкуствени некомпетентни “авторитети” с висок рейтинг, а второто - до усещане за някаква елитарност и разделяне на потребителите на класи. И двете ще донесат само вреди на форума.
-2. Рано е и за “разпъване” на форума по ширина - сега се чете удобно и добре както на малки, така и на големи монитори, не е нужно това да се разваля.
29.06.10
08:19
казано от Ради Хаджирадев на 28.06.10, 22:28:
Бутон за виждане на резултатите в анкетите. Така е неудобно и понякога те въпрепятства да гласуваш.
Хм, това е все едно да имаш бутон като ходиш на избори за да видиш коя партия води преди да си пуснеш бюлетина.
Хихихи.
Въпрос на вкус, знам че в много форуми го има, но мисля, че той прави анкетите необективни.
Разновидност му е бутон “промяна на вота” и става нещо като “Сблъсък”.
ПО скоро си мисля ние да с идобавяме в анкетата отговор “виж резултатите” за тези, които няма да гласуват, а искат да видят как върви анкетата. Иначе другото.. Малко изкривява вота. Не е нещо кой знае какво, но лично аз си мсиля че повече пречи. Който има нужда да види болшинството преди да изрази мнение... по хубаво да не гласува.
Нищо лично, но анкетата е отражение на лично мнение...
Боби, поздравления за поста, има интересни идеи и предложения. Не знам доколк овсичките ни отговарят, но точно това е духа.
Само по въпроса за стила и фона не съм съвсем на същото мнение.
Аз също съм постоянно на комп и пиша , н одокументи и чета много книги.
Та лилав фон с жълти букви... Примерно... Не съм убеден че много би ме зарадвал.
Напротив, черните букви на бял фон са ми идеал. И предполагам и на много други. Всичко друго само би ми утежнило работата.
И впечатлението м ие че при продължителна употреба именно светлите букви уморяват, защото си втренчен в тях. Ако четеш.
Мисля, че сегашният фон е идеален за предимно текстово съдържание, каквото е това на форума.
А вече ако Митко добави скинове, не знам дал ие удачно скинът да промени фона и буквите, нямам против да има по нещо за всеки вкус, но моят лично не заменя “книжната” система.
От мене добавките. Към системната тема, ще пиша още тук за каквото се сетих.
- има ли някаква система кояо да маркира приятелите ти, които са онлайн, и теми , в които пишат? Няма да е лошо.... Ако има такава, поне засега ми е малко смътна.
- да се отбелязват темите, в които аз съм писал. Там плюсче, кръстче, дзверче.... Каквото и да е.
- логър на действията на активните потребители, виждал съм го в други форуми. Например “Пише в ...едикоя си тема”, “пише лични”, “разглежда форума” и прочие. После вече можем да различим дали е по удачн ода е за общо или... частно ползване, но според мен не е лоша опция.
- дразнещ е според мен общият лимит на съобщенията - изпратени и получени... Често имам съобщения и не смея да пращам, че не мога да получавам. Ако може, изпратени и получени да си имат отделни лимити... Не пледирам за увеличаване на лимита, че той и 10 000 да стане, пак няма да ми стига, но поне това... Знам че не е обичайната практика, но ми се струва по - оптимално.. Сега ровя три кофи със съобщения за да преценя една как да оптимизирам.
- има бъг в системата за лични, който не мога да формулирам, но дали заради повторения на имена, дали заради препълнени пощи, често не изпраща съобщение на някого без предупреждение и без обяснение, а поне обянение е добре да има.
- самият пост е добре да маркира направените от потребителя промени по време и дата. Често постове се променят, а това не се отбелязва.
- Предлагам нов раздел - Рожденни дни и Празници.
Това е засега.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 29.06.10 08:22.