17.06.10
00:24
Здравейте,
на 20години съм, 185см висок и тежа вече 86кг. (преди почти 4 месеца бях около 100кг.). Наблягах на кардиото, L-Carnitine-а и НВД.
В момента съм си изготвил следния план и бих искал хора с по-дълъг стаж във фитнеса като цяло да си кажат мнението и да ми дадат съвет :
1. От два дни съм увеличил значително кардио тренировката (която е винаги HIIT), взех си липотропен бърнър (основно защото сега ми предстои 2 седмици почивка от L-Carnitine-а, а и заради летния сезон), взех си суроватъчен протеин (който взимам веднага след втората кардио тренировка за деня), продължавам НВД-то - това ще е в продължение на 3-4 седмици.
2. След това в продължение на 1 месец спирам бърнъра и взимам отново L-Carnitine, намалям кардиото и почвам фитнес тренировки 2-3 пъти седмично като добавям малко повече въглехидрати към храненето за сила преди тренировка, също така ще си взема аминокиселини (говоря за комплексна комбинация) и Creatine Monohydrate, които ще взимам така : аминокиселините + креатина (5g) + L-Carnitine преди фитнес тренировка, креатин (5g) + протеин (22g) + витамини (например Men’s Performance на BioTech) след тренировка за възстановяване. (като в този период ще правя кардио тренировка сутрин на гладно, а фитнеса следобяд).
3. След този период мисля да взема някой по-сериозен термогенен бърнър като Animal Cuts или Mitotropin, тъй като тогава вече мисля че ще са поспаднали температурите и ще мога да понеса ефекта на загряването :) Освен това намалявам маааалко фитнеса и увеличавам кардиото. Този период отново около месец.
Изчетох доста материали относно добавки, хранене и тренировки, и мисля да продължавам в същия дух :)
Много ще се радвам, ако някой се наеме да ми помогне :)
Темата беше редактирана от АлеКС_ на 17.06.10 00:25.
26.06.10
08:33
ако все още те вълнува тази таме аз мисля, че няма смиъл от креатина, защото за твоите нужди няма смисъл да задържаш вода... за бърнър от личен опит мога да ти препоръчам Syntrax Fyre original, което е нещо мн добро пий го месец или два по трипъти наден преди храненията (на гладно) и ми кажи не е ли подействал драстично! Само да те предупредя да не го взимаш ако имаш гастрит или язва, също и проблеми с кръвното или вс. други със сърцето- няма да ти се отрази икак добре! За Л-карнитина също мога да ти препоръчам нещо, което съм ползвал- Now Shots 2 mg., коазва сериозне ефект върху кардиото, пие се преди тренировката 10-15 минути.
Да този бърнър също ми е в листата на желани продукти, но по нататък ще го мисля това :)
Относно цикъла с креатин, идеята ми беше да кача малко мускулна маса, защото покрай това кардио което правих няколко месеца ми се струва, че съм свалил и известно количество мускули от горната част на тялото. Ако креатина мислиш, че не е удачен вариянт, би ли ми препоръчал нещо друго за изграждане и известно напомпване на мускулите (но не буустър като SuperPump 250 например). Мерси за съвета :)
26.06.10
14:49
ако не искаш азотен бустер (което напомпва наи-яко сперд мен) пробвай с добри количества протеин изолат (поне 90 % белтъчини, тъй като все пак чистим) и глутамин след тренирвовката (около 10г.). освен това пий преди лягане протеинова матрица- аз лично пия Sintrax Matrix пак с глутамин (5-10 г.).
не претендирам да съм специалист, това прява аз и имам добри резултати, ще се радвам ако н+якой даде компетентно мнение, зад апотвърди или опровергае- и в двата случая печелим знания!
Видях, че има добри отзиви за матрицата на Controlled Labs - Green Bulge и глутамина на Peak :)
матрицата + протеин преди тренировка, а след тренировка глутамина + протеин ?
Така как е, защото каза и повече протеини да приемам ?
Къде пък ги видя тея отзиви ? И за двата продукта има по-добри варианти ;)
Като например ?
Аз видях на Controlled Labs MAGnitude, че също било добро :) И ако го взимам заедно с Fyre дали ще има проблем (основно заради Таурин/Бетаин/Тирузин в едното и Кофеина в другото - но да уточня, никога не съм имал проблеми със сърцето или кръвното и цял живот спортувам), защото сега си мисля да направя един цикъл Fyre, но с повече фитнес отколкото кардио разбира се :)
Vladislav - Аз погледнах твоята програма и ми хареса, но просто не ми е по джоба за съжаление...
Мнението беше редактирано от АлеКС_ на 27.06.10 09:53.
27.06.10
13:39
според мен избери креатинова матрица или глутамин- едно от двете, няма смисъл и от двете, като маш предвод, че в дпбрите матрици има достатъчно глутамин! а и ако си видял добре на мен ми препоръчаха да не си взимам глутамин- бил загуба на пари, така че решавай кое искаш.... но според мен и от двете няма голяма файда ако целта е да се чиситш. по-добре коминирай Fyre с два добри протеина- един след тренировка и един преди сън (дано някой да ти препоръча, защото аз не мога)! също мн добре ще ти се отрази Purple wrath преди или по време на тренировка. Така че моя съвет е заеби креатина (според мен) и глутамина (това не идва от мен, а от по-знаещи хора) и си вземи Fyre, два добри протеина и Purple wrath. Ако парите не стигат- само Fyre и един добър Whey Isolate за след тренировка ще дадат страхотни резултати!
Мнението беше редактирано от Vladislav Marinov на 27.06.10 13:40.
Да поразмислих днеска и реших засега да не взимам нищо за качване. Ще си взема Fyre + L-Carnitine + Protein.
А какъв е ефекта на Purple Wrath при теб ? Имал ли си проблеми с него, че като гледам концентрацията на Betain и Phenylalanine е стабилна ?
27.06.10
15:37
още не съм го пил, ще ти кажа след месец, когато ще приключа с първата опаковка! доколкото знам има заерждащ и възстановяващ ефект- много амино киселини- и БЦАА, и други... перфектен е за чистене и оформяне, за това ще го ползвам аз, за това ти го препоръчвам и на теб! до колкото знам много качествен продукт, но не е евтин!