Хранене в нетренировъчни дни

26.06.10
18:10

Въпроса ми е свързан с храненето в нетренировъчните дни. Трябва ли да е по-различно менюто или да е същото както в тренировъчните дни( смисъл трябва ли да се поемат по-малко балтъци, мазнини...)? В момента съм в период на покачване на мускулна маса и хранителния ми режим включва месо, яйца, млечни продукти и зеленчуци( по-подробно е описано в дневника), но не знам дали трябва да го поддържам същото в почивните дни, страхувам се от омазняване.

Правя редовно кардио, занимавам се и с различни видове кросфит в почивните дни, но все пак си остава съмнението в правилния хранителен режим.

И последното, което искамд а попитам е отностно плодовете. В режима ми само те са единственото сладко, всичко друго е загърбено. Проблем ли е консумацията на плодове с високо съдържание на захари( праскови или нектарини да кажем) за НВД и по колко трябва да се приемат на ден?

Поздрави :)

26.06.10
19:34

тия нектари не ти ги препоръчвам .. по-добре яж грейпфрути, череши, ябълки и такива с по-нисък гликемичен индекс :)

26.06.10
21:32

Ако ти кажа, че и аз бях задавал същите въпроси преди...
1. От една срана искаш мускулна маса, ДОБРЕ, но кросфита и кардиото израсходват доста енергия. Достатъчно е 1 кардио тренировка извън тренировъчния ден. (за предпочитане  на гладно В зависимост от възможностите ти може и ХИИТ) Ако правиш повече, после ще се чудиш защо не качваш.
2. Храната, ако се възтановяваш трудно ти трабва сущото количество въгл, мзнини и белт., ако се чувстваш възстановен, намали приема на въглехидрати. :)
3.Плодовете са отличн източник за въглехидрати. Вярно имат много захари, зада не се притесняваш от омазняване ги приемай на 1ва или 2ра закуска, но не и за вечеря !
4. До скоро и аз много се притеснявах от мазнини, но 2ма човека ме накараха да се храна правилно. В момента тялото ти се развива малък си (аз съм по-малък от теб), иска повече калории от нормален човек на 25-30год. За това трябва да му ги осигуряваш с правилните храни. И за последно не си мисли за това, че ще заличиш пресата и няма да можеш да я покажеш повече, всичко се оправя с времео, само трябва търпения. Всичко това не съм си го измислил, ами съм търсил начин да го разбера и ми го казахаопитни хора, ако ми нямаш доверие, попитай Стоянчо, Петко К и Oranje, едни от доказалите се във фоума момчета :)
По-здрави :)

27.06.10
02:42

Благодаря за отговорите. Наиситна най-вече ме притеснява загубата на пресата, дано да не се стигне до там,а дори да я увелича с правилната храна и упражнения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1